Serijski Byton M-Byte će imati 48-inčni ekran u kabini

Byton je obećao da će serijski M-Byte električni SUV biti veran konceptu, a najnovije fotografije enterijera upravo to i potvrđuju

Foto: Byton

Byton je obećao da će serijski M-Byte električni SUV biti veran konceptu. Startup za električne automobile nedavno je podelio nekoliko fotografija kokpita serijskog vozila, čime su potvrdili da će bar enterijer održati to obećanje. 48-inčni ekran, koji je Byton nazvao “Shared Experience Display“, je na istom mestu kao i kod koncepta. Iz kompanije tvrde da je motiv enterijera M-Byte EV SUV-a “digitalna snaga”, a sva implementirana tehnologija samo dalje potvrđuje to ime.

Foto: Byton

Sem velikog ekrana koji je veći od nekih televizora u dnevnim sobama širom sveta, upravljač karakteriše 7-inčni tablet namenjen vozaču, dok 8-inčni ekran “sedi” tek ispod naslona za ruku. Iz Bytona navode da je ova tehnologija spremna za “udarno vreme”.

Foto: Byton

Ostaje da vidimo kako će svi interfejsi raditi zajedno. Do sada, ni jedan proizvođač nije pokrio toliko površina ekranima. Preciznije, tablet montiran na upravljaču deluje pomalo prevelik, iako iz Bytona navode da upravljač ima i obične mehaničke komande. Vozači će kontrolisati mod menjača putem dugmića na centralnom delu armature.

Foto: Byton

Byton je započeo testiranja električnog SUV-a prošlog avgusta. Plan je da proizvodnja modela M-Byte počne ove jeseni u Kini. Pokretaće ga elektromotor smešten na zadnjoj osovini snage 250 KS i 400 Nm obrtnog momenta, a baterija od 71 kWh bi trebalo da omogući oko 400 km autonomije. Drugi model će doći malo kasnije sa baterijom od 95 kWh i AWD pogonom. Njegova snaga bi trebalo da bude 470 KS i 710 Nm, a autonomija 520 km.

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

You May Also Like

Ateca prvi model pod markom Cupra

Najavljeno učinjeno – Ateca je prvi model koji stiže na tržište pod markom Cupra ...

Delta Motors saloni i servisi rade po prilagođenom režimu

U skladu sa društvenom odgovornošću, kao i propisanim merama, kompanija Delta Motors, generalni zastupnik ...

Burt Reynolds preminuo u 82. godini života

Glumac Burt Reynolds preminuo je juče u 82. godini na Floridi, nakon što je ...

GM Defense predstavio Silverado ZH2 vojni koncept

Pre par godina, GM je predstavio pick up sa pogonom na gorivne ćelije pod ...

Dizajner Bugatti Chirona postao šef dizajna Koenigsegga

Koenigsegg je zaposlio talentovanog automobilskog dizajnera, Sašu Selipanova, kao svog novog šefa dizajna Koenigsegg ...

VW počeo da prima porudžbine za Golf GTI TCR

Volkswagen je počeo da prima porudžbine za drumsku verziju Golfa GTI TCR Golf GTI ...