fbpx

BMW sprema revolucionaran oblik volana?

Poznato je da BMW retko i teško menja enterijere svojih modela, ali izgleda da za iNEXT sprema nešto, relativno, revolucionarno

Foto: BMW

Krajem maja ove godine, BMW je pustio tizer velikog zakrivljenog ekrana koji će se naći u budućem električnom SUV-u. Sve što se nakon toga pojavilo i videlo zapravo je bilo maskiranje pravih novina koje će stići, odnosno, tokom razvoja i neminovnih testiranja na otvorenom, korišćen su elementi enterijera preuzetih od već postojeće Serije 3 i X5.

Foto: BMW

Međutim, prema onome što je BMW upravo pokazao, iNEXT će ipak imati još toga novog, i u neku ruku revolucionarnog. Za sada pričamo o detalju enterijera koji BMW poslovično retko i teško menja. Sa standardnom ulogom tizera, fotografije koje stižu iz Minhena pokazuju uglasti upravljač, kakav, u nešto jednostavnijem obliku, Peugeot odavno ugrađuje u svoje automobile. Fabrika u komentaru uz objavljeni detalj tvrdi da se za ovaj oblik nije odlučila samo zbog pokušaja da bude originalna, nego i iz praktičnih razloga, obzirom da njegov zaravnjeni gornji deo olakšava vozaču da vizuelno prati i utvrdi ugao zakrenutosti upravljača. Obzirom da će iNEXT imati visok nivo autonomne vožnje, ovaj efekat prepoznavanja pozicije upravljača dodatno postaje važan, u trenutku kada vozač preuzima kontrolu nad vozilom. Upravljač u sebi ima instalaciju od optičkih vlakana ugrađenu u unutrašnje sekcije obruča, koje će zasvetliti u trenutku kada vozač mora da preuzme upravljanje nad vozilom.

Foto: BMW

BMW iNEXT će ući u serijsku proizvodnju 2021. a fabrika ga već najavljuje kao svoj tehnološki vrhunac, i dodaje da će koristiti petu generaciju elektro pogona.

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

You May Also Like

Hamiltonu pobeda u trci punoj preokreta

Ako je Engleska postojbina Formule 1, a Silverstone njegova kolevka, onda su zanimljivom trkom ...

Specijalni gosti Toyote na MSA u Beogradu

Paraolimpijci posetili izložbeni prostor Toyote i upoznali se s modelima koji su premijerno prikazani ...

Audi RS 7 sa 700KS

Audi će po prvi put ponuditi model RS 7 sa dve pogonske opcije, V8 ...

Češka firma predstavila svoj retro kupe sa modernim pogonom

Češka firma, MW Motors, predstavila je električni automobil za koji tvrdi da nije koncept, ...

WRC – trostruka pobeda za Toyotu u Japanu

WRC – trostruka pobeda za Toyotu u Japanu, a Elfyn Evans došao do svog ...

Otkriven je enterijer Škode Kodiaq i Superb

Otkriven je enterijer Škode Kodiaq i Superb pred svetsku premijeru koja će uslediti uskoro ...