fbpx

Polestar 2 dobija specijalan audio sistem

Polestar 2, kao drugi model švedske marke luksuznih električnih sportskih automobila, dobiće specijalan audio sistem

Polestar 2 biće drugi model luksuzne električne marke, koju Volvo tretira kao poseban brend, iako evidentno pripada švedskoj marki. A kada su svi u premijum segmentu tihi, bezbedni i udobni, u Polestaru su se zapitali šta bi se još moglo ponuditi da bi se izdvojilo od ostalih. Odgovor za koji u ovoj kompaniji smatraju da je pravi je – audio sistem. Tačnije, vrhunski audio sistem koji će elimisati akustičke nedostatke, a zvuk u automobilu reprodukovati upravo onako kaku su ga umetnik i producent zamislili.

Foto: Polestar

Za Polestar 2 audio sistem razvijaju Dirac i Harman International, a kroz Dirac Unison aktivni akustički tretman rezultat bi trebao biti takav da zvuk bude najbolji mogući za uslove i okruženje pod kojima se sluša. Suosnivač Diraca Mathias Johansson, kaže da ova prvi velikoserijski integrisani audio uređaj ušima slušaoca čini isto što i naočare čine očima – zvučnu sliku čini oštrijom, preciznijom i jasnijom.

Foto: Polestar

Dirac ima iskustva sa vrhunskim zvukom u automobilima obzirom da je učestvovao u razvoju visoko kvalitetnih audio uređaja za BMW, Bentley i Rolls Royce. Johansson kaže da je najveći izazov stvoriti ili definisati takozvani „Zvučni identitet“. Kao primer je naveo da ni Volvo ni Polestar u zvuku niskotonaca, odnosno basova, ne žele previše „brundanja“, zato što se to ne uklapa u imidž ni u jedne ni druge marke. Diracovi stručnjaci dodaju će vrhunski kvalitet audio reprodukcije sve više dobija na važnosti uz napredak sistema autonomne vožnje, i podsećaju da mnogo ljudi u svom gustom poslovnom rasporedu tokom dana imaju priliku da uživaju u muzici upravo dok su u automobilu.

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

You May Also Like

Tanaku Finski Reli, i solidno vođstvo u generalnom plasmanu

Drugu godinu za redom Ott Tanak pobeđuje na Finskom reliju, i to ubedljivo tokom ...

Baterije u EV noćna mora za vatrogasce

Uvođenje električnih vozila u saobraćaj imaće nesagledive posledice po kompletnu industriju, uključujući i protivpožarnu ...

Volkswagen je žarko želeo da kupi Alfa Romeo

Volkswagen, tačnije njegov nekadašnji veliki šef Ferdinand Piëch, žarko je želeo da kupi Alfa ...

Tesla napušta radar i prelazi samo na kamere

Tesla je ponovo pionir – napušta vozačke asistencije bazirane na radaru, i prelazi na ...

Nova Toyota Yaris spremna za tržište

Potpuno nova, četvrta generacija Yarisa je automobil koji odgovara na zahteve gradskog života, ali ...

BMW Joy Week nedelja ekstremnih akcijskih cena korišćenih vozila

BMW Premium Selection je za kraj 2017. godine pripremio specijalnu ponudu za ograničen broj ...