Hollywood se već sjatio oko Carlosa Ghosna

Bivši šef Renault Nissana Carlos Ghosn još nije rešio svoje pravne probleme, a oko njega su se već sjatili producenti iz Hollywooda

Foto: Nissan

Ako ste zainteresovani za TV ili filmska prava na temu života Carlosa Ghosna, obratite se njegovom agentu. I to ne bilo kojem, nego jednom od najboljih, Michaelu Ovitzu, bivšem predsedniku kompanije Walt Disney. Iako Ghosn, bivši prvi čovek Renault Nissana, uveliko bije svoje pravne bitke iz Libana u koji je spektakularno pobegao iz pritvora u Japanu, već su se za njegov životni put zainteresovali filmski i TV producenti. Predstavnici Netflixa i Amazona gladni su novog sadržaja, a život, poslovni svet na visokom nivou i spektakularno bekstvo zasnovani na stvarnim događajima su prava poslastica. Služba za odnose sa javnošću Carlosa Ghosna saopštila je da će Ovitz asistirati u proceni mogućeg filmskog ili TV projekta, ali je skrenula pažnju da su svo dosadašnji pregovori preliminarni.
Carlosu Ghosnu, kojega njegove bivše kompanije, a pogotovo Nissan optužuju za finansijske malverzacije i bespravno prisvajanje milionskih iznosa, na šta Ghosn preti kontratužbama i potraživanjima velikih obeštećenja, dobro bi došla zarada od prodaje filmskih prava. Iako je njegovo bogatstvo ogromno, samo na ime kaucije u Japanu je ostalo njegovih 14 milona dolara, a prema procenama analitičara, organizacija i izvođenje njegovog begstva iz Japana u Liban moglo je da košta i čitavih 15 milona dolara.
A Ghosnov novi suradnik je vrlo iskusan. Studiju Disney se pridružio 1995. godine, kao drugi čovek kompanije uz tada predsednika Michaela Eisnera, sa kojim se našao u sukobu, a nakon samo godinu dana napustio je kompanju bogatiji za čitavih 140 miliona dolara. Tokom godina, Ovitz je radio sa imenima kao što su Steven Spielberg i Meryl Streep, a osmislio je sistem okupljanja velikih glumačkih, rediteljskih i scenarističkih imena oko jednog projekta, koji bi potom prodavao kao ceo “paket” filmskim studijima.

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

You May Also Like

Mitsubishi Pajero na platformi Nissan Patrola?

Nekadašnja off-road ikona Mitsubishi Pajero, iako vremešna, još uvek se solidno prodaje, a nova ...

Formula u Srbiji – iluzija ili vrhunsko uživanje?

Postoje moćni putnički automobili sa stotinama konja i raznim Sport – GT – RS ...

Kia XCeed debituje 26. juna

Kia XCeed, čija premijera je najavljena za 26. jun, će na jesen kada počinje ...

Da li postoji dobra limuzina za razumnu cenu?

Da li se i za koliko novca može kupiti porodična, ili poslovna limuzina, a ...

Mercedesi deklasirali konkurenciju u Melburnu

Mercedesovi vozači Lewis Hamilton i Valtteri Bottas, ubedljivo su zauzeli prvi startni red za ...

Mercedes Benz Vision EQS zvezda Frankfurta

Osim činjenice da odavno ima sopstvenu ogromnu halu u Frankfurtu, Mercedes Benz je predstavio ...