fbpx

Hollywood se već sjatio oko Carlosa Ghosna

Bivši šef Renault Nissana Carlos Ghosn još nije rešio svoje pravne probleme, a oko njega su se već sjatili producenti iz Hollywooda

Foto: Nissan

Ako ste zainteresovani za TV ili filmska prava na temu života Carlosa Ghosna, obratite se njegovom agentu. I to ne bilo kojem, nego jednom od najboljih, Michaelu Ovitzu, bivšem predsedniku kompanije Walt Disney. Iako Ghosn, bivši prvi čovek Renault Nissana, uveliko bije svoje pravne bitke iz Libana u koji je spektakularno pobegao iz pritvora u Japanu, već su se za njegov životni put zainteresovali filmski i TV producenti. Predstavnici Netflixa i Amazona gladni su novog sadržaja, a život, poslovni svet na visokom nivou i spektakularno bekstvo zasnovani na stvarnim događajima su prava poslastica. Služba za odnose sa javnošću Carlosa Ghosna saopštila je da će Ovitz asistirati u proceni mogućeg filmskog ili TV projekta, ali je skrenula pažnju da su svo dosadašnji pregovori preliminarni.
Carlosu Ghosnu, kojega njegove bivše kompanije, a pogotovo Nissan optužuju za finansijske malverzacije i bespravno prisvajanje milionskih iznosa, na šta Ghosn preti kontratužbama i potraživanjima velikih obeštećenja, dobro bi došla zarada od prodaje filmskih prava. Iako je njegovo bogatstvo ogromno, samo na ime kaucije u Japanu je ostalo njegovih 14 milona dolara, a prema procenama analitičara, organizacija i izvođenje njegovog begstva iz Japana u Liban moglo je da košta i čitavih 15 milona dolara.
A Ghosnov novi suradnik je vrlo iskusan. Studiju Disney se pridružio 1995. godine, kao drugi čovek kompanije uz tada predsednika Michaela Eisnera, sa kojim se našao u sukobu, a nakon samo godinu dana napustio je kompanju bogatiji za čitavih 140 miliona dolara. Tokom godina, Ovitz je radio sa imenima kao što su Steven Spielberg i Meryl Streep, a osmislio je sistem okupljanja velikih glumačkih, rediteljskih i scenarističkih imena oko jednog projekta, koji bi potom prodavao kao ceo “paket” filmskim studijima.

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

You May Also Like

Renault predstavio Novi Megane E-tech 100% Electric

Na BG Car Show 2022 Renault pretpremijerno predstavio Novi Megane E-tech 100% electric i ...

Alfa Romeo i Sauber Motorsport produžili partnerstvo

Alfa Romeo i Sauber Motorsport nastaviće da sarađuju, sa osnaženim timskim duhom, na najvišem ...

Delta Motors instalirala stanicu za punjenje E vozila

Kompanija Delta Motors postavila je prvu stanicu za punjenje električnih vozila koja će biti ...

Nissan GT-R50 ide u prodaju

Nissan GT-R50 ulazi u (malo)serijsku proizvodnu, a kupcima će biti ponuđen po vrtoglavoj ceni ...

Test Peugeot 308 HY Active Pack 180

Peugeot 308 HY Active Pack 180 nudi alternativu gradske vožnje na struju i komfora ...

Formula 1 – Hamilton u Monci kreće sa začelja

Formula 1 stiže u Moncu, a tim Mercedes-AMG saopštio je da će Lewis Hamilton ...