fbpx

Dacia Spring uvodi marku u elektrifikaciju

Dacia Spring je uvod u novu eru mobilnosti koja bi električna vozila trebala da učini pristupačnima, ali i dalje funkcionalnima

Dacia Spring električni konceptni automobil, se zasniva na Renaultovoj viziji održive i pristupačne mobilnosti za sve, pri čemu zadržava osnovna načela i filozofiju marke Dacia. Najavljuje budući, sasvim električan gradski automobil sa četiri sedišta koji će ispunjavati najosnovnije potrebe i biti pristupačan najširem broju kupaca. Reč je o gradskom automobilu sa petora vrata koji spaja jednostavnost, pouzdanost i pristupačnost, čineći vožnju još jednostavnijom. Lagana i kompaktna serijska verzija Dacia Spring će imati autonomiju od 200 km (WLTP) kojim osigurava bezbrižnu vožnju gradom i izvan njega, a u prodaji će se naći 2021.

Foto: Dacia

Konceptno vozilo Dacia Spring je pravo električno vozilo koje pokreće nove trendove. Pastelno siva karoserija je naglašena fluroscentno narandžastim detaljima sa mat završnom obradom koji se protežu preko blatobrana, krovnih nosača i pragova vrata, izuzetno velikim klirensom od tla kao i zaštitom podvozja ispod prednjeg i zadnjeg odbojnika. Odvažan izgled SUV-a i kompaktne dimenzije ga čine savršenim za bezbrižnu svakodnevnu vožnju.

Foto: Dacia

Posebna pažnja je posvećena svetlima. Full LED prednja svetla su postavljena na različite nivoe: vodoravni svetlosni potpis krasi gornji deo prednjeg kraja, dok su četiri simetrična svetla ugrađena u branik. Četiri full LED svetla pozadi čine svetlosni efekat u obliku dvostrukog slova Y. Tim je vizuelnim efektima najavljen novi svetlosni potpis marke Dacia.

Foto: Dacia

Zahvaljujući sasvim električnom motoru i bateriji prilagođenoj za svakodnevnu vožnju, Dacia Spring ispunjava potrebe gradske i vangradske vožnje. Reč je o robusnom vozilu koje privatnim i flotnim kupcima nudi sve prednosti električnog vozila: jednostavnu vožnju, tihi rad, izostanak vibracija i emisija itd. Štaviše, omogućuje jednostavno punjenje i zahteva minimalno održavanje.

Foto: Dacia

Dacia Spring je savršeno flotno vozilo prilagođeno novim uslugama mobilnosti poput usluge deljenja vozila. Serijska verzija ovog vozila zbog toga će se naći i na tržištu davalaca usluga deljenja vozila. Reč je o tržištu na kojem grupa Renault zauzima vodeće mesto u Evropi sa svojom ptopuno električnom flotom (7800 primeraka vozila ZOE, Kangoo Z.E. i Twizy).

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

You May Also Like

“Deki 5” kreće iz Peugeot-a

Proslavljeni srpski fudbaler i dugogodišnji reprezentativac naše zemlje, u radu sa decom imaće podršku ...

Seat pokazuje efikasno pakovanje KonMari metodom

Pakovanje kofera i stvari u prtljažnik automobila pred putovanje se često pretvori u jednu ...

Barrichello – srećan sam što sam živ

Bivši vozač Formule 1 tek sada je saopštio u koliko ozbiljnom stanju je bio ...

Borba oko Defendera

Proizvodnja klasika Land Rovera modela Defender prekinuta je prošle godine nakon 68 godina. Međutim, ...

Volkswagen je na putu do efikasnih čvrstih baterija

Volkswagen je na putu do efikasnih čvrstih baterija a rezultati testova su nadmašili očekivanja ...

Formula 1 – Russel kaže da su drugi brži

Formula 1 za sada nudi više nepoznanica nego informacije, ali vozač tima Mercedes-AMG tvrdi ...