fbpx

Opel Corsa Automobil godine 2020. u Srbiji

Žiri za izbor Auta godine 2020, Asocijacije automobilskih novinara Srbije, glasanjem je uspešno završio ciklus izbora ovogodišnjeg Automobila godine 2020.

Žiri za izbor Auta godine 2020, Asocijacije automobilskih novinara Srbije, glasanjem je uspešno završio proces ovogodišnjeg izbora Auta godine 2020. Zbog pandemije Koronavirusa i vanrednog stanja u Srbiji, ove godine nismo bili u mogućnosti da to, tradicionalno, uradimo na Sajmu automobila, koji je takođe odložen. U skladu sa preporukama Vlade i uvedenim merama, i žiri Asocijacije automobilskih novinara Srbije prekinuo je rad do popuštanja mera. Ukidanjem vanrednog stanja stekli su se uslovi da okončamo ovogodišnji izbor Auta godine 2020. Podsećamo vas da je završno testiranje automobila održano još krajem februara na području Kosmaja, kada su članovi žirija imali priliku da sve kandidate isprobaju u različitim uslovima vožnje: na autoputu, magistralnom putu, i zatvorenom poligonu.
Kandidati za Automobi godine bili su: Reno Clio, Pežo 208, Opel Corsa i Volkswagen T Cross. U oštroj konkurenciji titulu Auta godine 2020 osvojila je Opel Corsa sa osvojenih 62 poena, drugo mesto su podelili Reno Clio i Volkswagen T Cross sa osvojenih 56 poena, dok je treće mesto zauzeo Pežo 208 sa osvojenih 48 poena.
Automobil godine 2020. u Srbiji, prema izboru žirija Asocijacije Automobilskih Novinara Srbije je Opel Corsa!
Podsećamo vas da je ovaj automobil osvojio i prestižnu evropsku nagradu „Best Buy Automobil godine u Evropi 2020.” Takođe, Opel Corsa je prvi automobil koji je AUTOBEST nagradu uspeo da osvoji u tri generacije.
Ove godine, pored automobila godine birali smo i eko automobil godine, a uslov je bio da taj automobil pokreće hibridni ili potpuno električni pogonski sklop.
Nepriokosnoveni pobednik je Mercedes E klase, E300de plug-in hibrid, sa osvojenih maksimalnih 80 poena.
Takođe, AANS je odlučio i ko je u proteklom periodu najbolje komunicirao sa novinarima i najviše uradio na promociji svoje firme i brenda koji zastupa. Dodeljena je titula PR godine, a prema mišljenju žirija Asocijacije Automobilskih Novinara Srbije to su ravnopravno Ivana Mitrović PR Renault Srbija i Aleksandar Andrić PR Toyota Srbija!
I ove godine dodelili smo specijalno priznanje “Ivan Katunac” za profesionalno novinarstvo i doprinos promociji i razvoju auto industrije u Srbiji. Nagradu je dobio Aleksandar Uglješić, dugogodišnji automobiski novinar, glavni i odgovorni urednik portala Dmotion.rs!
Asocijacija automobilskih novinara Srbije će uskoro organizovati svečanu dodelu priznanja i promociju pobednika!

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

You May Also Like

“Mini” najbolji britanski automobil ikada

Originalni „Mini“ proglašen za najbolji automobil proizveden u Britaniji svih vremena   Najuticajniji britanski ...

Opel Grandland X u salonima u Srbiji

Novi Grandland X je svoju svetsku premijeru proslavio na Salonu automobila u Frankfurtu u ...

Saleen S7 se ponovo vratio, ovog puta sa 1.500 KS

Jiangsu Secco Automobile Technology Corporation, koja nadgleda lansiranje Saleena u Kini, je najavila da ...

Ferrari F8 Tributo stigao kao zamena za 488 GTB

Ferrari je podigao zavesu sa svog najnovijeg modela, pod imenom F8 Tributo, naslednika modela ...

GM i Honda zajedno rade na novoj generaciji baterija

General Motors i Honda najavili su planove da rade zajedno na novoj generaciji baterija ...

Detroit bez Mercedesa sledeće godine

Nakon što su se Mazda, Volvo, Porsche, Jaguar i Land Rover povukli sa izlaganja ...