fbpx

Seat Ateca osvežena i dobila novi motor

Iako je malo vidljivo Seat Ateca je osvežena, a najveća novina se nalazi u dizelskoj motorskoj ponudi

Nakon tri godine, a na polovini svog životnog veka Seat Ateca je osvežena, mada su novine teško uočljive. Novine koje jesu uočljive, zapravo nisu novi detalji na popularnom kompaktnom crossoveru C segmenta, nego je potpuno novi paket opreme pod imenom Xperience, koji se pridružuje dosadašnjim paketima Reference, Style i FR.
Ipak, Seat sada nudi 10 mogućih boja karoserije i čak 14 tipova livenih naplataka od 16” do 19”, a dobra vest je da su na raspolaganju kupcima u svim nivoima opreme. Značajna novina je da su LED farovi postali deo standardne opreme, kao i dinamički zadnji pokazivači pravca. Uz novu oznaku Ateca koja se nalazi u sredini vrata prtljažnika.
U svom enterijeru Ateca ima digitalne instrumente sa velikim 10.25” ekranom, kao i višenamenske ekrane od 8.25 ili 9.2”. Među opcijama se pojavljuje i upravljač sa grejačima, a zanimljiva novina za zimske dane je “Climacoat”, nevidljivi sloj koji je sposoban da odledi vetrobransko staklo za samo 2-3 minuta.
U benzinskoj pogonskoj ponudi nema novina – 1.0 turbo trocilindraš ima 110 KS, a 1.5 litarski turbo sa jednim cilindrom više donosi 150KS. Najveći i najsnažniji benzinac je 2.0 sa 190 KS, uz koji isključivo dolazi DSG menjač i pogon na svim točkovima. Kupci koji se odluče za dizel, mogu da zaborave na 1.6 TDI koji se više ne ugrađuje u ovaj model. Zamenjen je 2.0 TDI agregatom, koji ima manju potrošnju i manju emisiju CO2. U Ateci može imati 115KS ili 150KS. Uz slabiji dizel dolazi isključivo manuelni menjač, dok se uz snažniji mogu dodati sedmostepeni DSG i pogon na svim točkovima.

You May Also Like

Land Rover Defender dobio V8 verziju sa 525 KS

Land Rover je predstavio dugo očekivani Defender V8 koji za modelnu godinu 2022 stiže ...

Chevrolet Camaro dostojanstveno ide u penziju

Chevrolet Camaro dostojanstveno ide u penziju uz ograničenu seriju Camaro ZL1 Garage 56 Edition ...

Novi Mercedes-Benz GLS predstavljen u Njujorku

Mecedes-Benz je na salonu u Njujorku predstavo novu generaciju svog najvećeg SUV-a Novi Mercedes-Benz ...

Formula 1 – VN Japana Verstappenu

Formula 1 – VN Japana pripala je Maxu Verstappenu i donela naslov šampiona u ...

Porsche traži goriva nastala na održivoj bazi

Porsche u potrazi za gorivima nastalim na održivoj bazi, kako bi zadržao performanse a ...

Mercedes predstavio Maybach S Klasu

Nova Mercedes-Maybach S-Klasa kombinuje savršenstvo i visokotehnološka rešenja nedavno predstavljenog  modela Mercedes-Benz sa tradicijom ...