fbpx

Renault Formula 1 tim postaje Alpine?

Za sada je samo nagoveštaj, ali postoji evidentna mogućnost da se Renault Formula 1 tim prekrsti u drugo ime

Foto: Renault F1 Team

Renault Grupa je najavila i već čini krupne reorganizacione promene svoje četiri marke, šro bi se moglo odraziti i na tim Formule 1. U saopštenju za medije koje je danas izdato, Renault je saopštio da će brendove Renault, Dacia, Alpine i New Mobility reorganizovati u četiri odvojene poslovne jedinice. U saopštenju se navodi da je cilj reorganizacije davanje autonomnosti svakoj poslovnoj jedinici, koja će postati nezavisna organizacija. Kako Renault navodi, projekat za cilj ima stvaranje jednostavnijih organizacija orijentisanih na stvaranje profita, kao i stvaranje veće kohezije članova timova unutar marki.

Foto: Renault Media

Iz ugla Formule 1 i Renaultovog prisustva u najbržem cirkusu, najintrigantnija vest za sada je da je dosadašnjem šefu F1 tima Renault, Cyrilu Abiteboulu, promenjen naziv funkcije sada je formalno Rukovodeći direktor Renault Sport Racing za Alpine. Razumljivo, Apline na kraju budi znatiželju i pitanje da li se sprema promena imena tima. Nije tajna da je renaultova sportska marka Alpine u problemima i ogromnim dugovima, a Abiteboul je dobio zadatak da za Alpine stvori novi lik, kroz primenu kreativnosti i organizacije.
CEO Grupe Renault Luca de Meo kaže kompanija treba da promeni “modul igre”, odnosno poslovnu orijentaciju i umesto “potere” za volumenom pređe na “poteru” za većim profitom. De Meo veruje i da će format postavljen na temelj četiri nezavisno jake kompanije, i njihove unakrsne saradnje, sa jednostavnim principom odlučivanja poslovanja obezbediti bolju orijentaciju ka tržištu i kupcu, ali i timskom duhu u Grupi Renault.

Foto: Renault F1 Team

Kada je u Monzi upitan da li će Renault F1 tim biti “prekršten” u Renault Alpine F1 čak i tokom sezone, šef francuskog tima je odgovorio da to nije pitanje za njega nego za marketing menadžment Renault Grupe. To je pitanje korporativne strategije i pitanje za CEO-a kompanije de Mea – kaže Abiteboul, i dodaje da njegova trenutna nova funkcija neće biti trajna. Međutim, ono što je evidentno, Renault F1 tim je zadovoljan postignutim sa novim Concorde ugovorom sa Liberty Medijom, i Abiteboul kaže da će konačno imati stabilnu platformu u Formuli 1 koja je odlična marketinška platforma.

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

You May Also Like

Rimac kupuje Bugatti – spekulacija ili gotova stvar?

Mogla bi biti samo spekulacija, a malo teže i komplikovanije čak i istina – ...

Ford neće koristiti GM-ov menjač, tvrdi da je neefikasan

U aprilu 2013., GM i Ford su potpisali ugovor o ugradnji automatskih menjača koje ...

SUS motori će izumreti, ali ne tako brzo

Prema planu VW Grupe, naredna generacija SUS motora pojaviće se 2026. i biće poslednja ...

Osveženi Ford Focus za 2022. donosi Sync 4 sistem

Ford Focus je 2022. modelnu godinu prošao kroz niz važnih unapređenja Prva očigledna promena ...

Rimac C_Two na novoj proizvodnoj liniji

Pravo ime i finalni dizajn novog modela iz Rimca trebali smo videti u Ženevi, ...

Opel Insignia Country Tourer

Samo što je predstavljena nova Insignia, već se porodici pridružuje i Country Tourer, koji, ...