fbpx

Renault predstavio osveženi Megane GrandCoupe

Od lansiranja 2016. godine, prodato je 200.000 Mégane GrandCoupe vozila – veoma cenjenog među kupcima udobne limuzine u C klasi

Imajući u vidu da se plasira na tržište trideset zemalja, ovo vozilo doprinosi razvoju Renault brenda na globalnom nivou. Novi Mégane GrandCoupe ima prefinjeniji dizajn i opremljen je najnovijim tehnologijama za pojačanu bezbednost i izvanrednu udobnost u vožnji.

Elegantan i prefinjen dizajn
Novi Mégane GrandCoupe integriše LED tehnologiju 100% Pure Vision, koja je efikasnija u vožnji, kao i karakterističan potpis marke Renault sa svetlima u obliku slova C (C-Shape).
Na prednjoj strani vozila nalaze se novi branik i rešetka sa hromiranim elementima. Deflektori su pozicionirani na prednjoj strani lukova točkova radi poboljšane aerodinamike. Bočne strane novog modela Mégane GrandCoupe odlikuje novi dizajn blatobrana, kao i osvetljenje kvaka na vratima.
Novi Mégane GrandCoupe je dostupan u sedam boja spoljašnjosti, uključujući i novu sivu boju – Highland Grey. Dostupni su i novi točkovi od 16 do 18 inča.

Ergonomska, modernizovana i udobna unutrašnjost vozila
Novi Mégane GrandCoupe je opremljen digitalnom instrument tablom sa ekranom veličine 10,2 inča (u zavisnosti od verzije). Ona podržava GPS navigaciju (u zavisnosti od zemlje) koja personalizuje iskustvo u vožnji na veoma intuitivan način.
Instrument tabla takođe sadrži (u zavisnosti od nivoa dodatne opreme) novi multimedijalni ekran od 9,3 inča sa dvostruko većom radnom površinom. Ovaj vertiklani ekran unosi savremenost i modernizuje putnički prostor. Novi povezani multimedijski sistem Renault EASY LINK objedinjuje čitav niz multimedijalnih sadržaja, navigaciju, informativne elemente i postavke sistema Multi-Sense. Komande sistemi za pomoć u vožnji su grupisane na volanu, dok su kontrole na centralnoj konzoli pristupačnije, kao na primer displej za temperaturu – a sve to radi bolje ergonomije.
Novi Mégane GrandCoupe je takođe opremljen samozatamnjujućim unutrašnjim retrovizorom bez ivica i hromiranim završnim slojem na kontrolama klima uređaja. Poptuno nove presvlake upotpunjuju unutrašnjost vozila. Vozač sada ima električno podesivno sedište za udobniji položaj u vožnji.

Personalizovano iskustvo u vožnji
Koristeći novi, fluidniji i intuitivniji interfejs, multimedijalni sistem Renault EASY LINK koristi iste kodove kao i pametni telefoni i integriše prepoznavanje glasa, telefoniju sa sistemom Android Auto i kompatibilan je sa sistemom Apple CarPlay. Navigacija sa Google pretragom adresa, cenama goriva i informacijama o trenutnom stanju u saobraćaju takođe spadaju u nove funkcije (funkcije su dostupne u zavisnosti od teritorije)
Sa četiri režima vožnje (Eco, Comfort, Sport i MySense – u zavisnosti od motora), tehnologija Renault MULTI-SENSE se razvija na jedan duboko iskustveni način. Nove funkcije uključuju poboljšanu ergonomiju za veću intiuitivnost i jednostavnija podešavanja, nove boje enterijera vozila, kao i aplikaciju R-Sound za zvuk motora.
Digitalni displej instrument table (7 i 10,2 inča) pruža mogućnost prilagođavanja uz pomoć vidžeta, kao što je potrošnja goriva u Eco režimu i snaga u Sport režimu.

Novi sistemi pomoći u vožnji za veću sigurnost
Novi Mégane GrandCoupe koristi nove sisteme za pomoć u vožnji za sigurniju i prijatniju vožnju:
– Adaptivni tempomat (Adaptive Cruise Control) sa Stop&Go funkcijom održava razmak sa vozilom koje se nalazi ispred pri određenoj brzini i reguliše ubrzanje i kočenje.
– Sistem aktivnog kočenja u slučaju nužde (Active Emergency Braking System)  je unapređen prepoznavanjem pešaka. On poboljšava bezbednost tako što upozorava vozača na opasnu situaciju i može asistirati ukoliko vozač ne odreaguje.
– Sistem upozorenja pri vožnji unazad (Rear Cross Traffic Alert ) prepoznaje prepreku koja se približava i upozorava vozača kada vozi unazad.
Pored toga, funkcija Auto-Hold na ručnoj kočnici koja omogućava vozaču da ostane u mirovanju bez pritiskanja kočnice poboljšana je radi veće udobnosti u gradskoj vožnji. Novi Mégane GrandCoupe nastavlja da integriše sisteme za pomoć koji omogućavaju bezbedniju i udobniju vožnju, kao što su Upozorenje na neželjeni izlazak iz vozne trake (Lane Departure Warning), Upozorenje na pospanost vozača (Drowsiness Alert) i Upozorenje bočnog “mrtvog ugla” (Blind Spot Warning).

Širok spektar motora unapređen 1.0 TCe motorom
Novi Mégane GrandCoupe pruža veliki izbor motora, prilagođenih različitim načinima korišćenja, koji su kompatibilni sa novim propisima u skladu sa standardom Euro 6D FULL:
U grupi benzinskih motora, novitet je 1.0 TCe motor sa direktnim ubrizgavanjem u efikasnijoj verziji sa 115 ks (sa ručnim menjačem) optimizovanoj za smanjenje potrošnje goriva i emisije CO2.
Motor 1.3 TCe sa filterom za čestice takođe je dostupan u verziji od 140 ks (sa ručnim menjačem i 6 brzina, kao i EDC automatskim menjačem sa dvostrukim kvačilom i 7 brzina).
U grupi dizel motora, motor 1.5 Blue dCi je dostupan u verziji od 115 ks (sa ručnim menjačem i 6 brzina, kao i EDC automatskim menjačem sa dvostrukim kvačilom i 7 brzina).
“Pet godina nakon lansiranja 2016. godine, Renault obnavlja model Mégane GrandCoupe, prestižnu limuzinu elegantnih linija, unapređujući sve odlike koje su ga učinile tako uspešnim u pogledu užitka i udobnosti u vožnji. Novi Mégane GrandCoupe svakom klijentu pruža personalizovano iskustvo u vožnji sa novim tehnologijama kao što su sistem Renault EASY LINK, prefinjenom unutrašnjošću vozila modernog stila i novim, efikasnijim benzinskim motorom 1.0 TCe. Najnovija generacija sistema za pomoć u vožnji upotpunjuje tehnološke funkcije koje nudi novi Mégane GrandCoupe.”
Marion Humeau, Marketing direktor odeljenja za automobile srednje veličine, Renault Grupa.

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

You May Also Like

“Isplivali” novi patenti za Toyotin leteći automobil

Toyota je prošle godine najavila da želi da napravi svoj leteći automobil, a skoro ...

BMW Serije 1, nov, ali, stvarno nov

BMW je predstavio novu Seriju 1, koja je za razliku od često nazivanih “novih” ...

Civic Type R stigao u Srbiju

Za kupce koji žele punokrvni hothatch, upravo je stigao primerak, koji trenutno drži rekord ...

F1 motor najekonomičniji na svetu

Da li znate koliko raspoložive energije iz goriva vaš automobil pretvori u rad, odnosno ...

Stigao je i Mercedes X-Klase

Krajem ove godine na tržište će stići Mercedes X-Klase, kojim će ova marka ući ...

Ferrarijevi motori u Maseratiju ne još zadugo

Jedan od glavnih razloga za kupovinu modernog Maseratija je agregat napravljen u Ferrariju. Međutim, ...