fbpx

Mercedes predstavio MBUX Hyperscreen infotejment sistem

Mercedes-Benz je predstavio novi MBUX Hyperscreen, svoj vrlo napredan infotejment sistem koji će biti lansiran sa novom električnom limuzinom

Foto: Mercedes

Kada Mercedes-Benz EQS bude predstavljen, na spisku njegove dodatne opreme će se, između ostalog, naći MBUX Hyperscreen, digitalni ekran dijagonale 54 inča sa tri kontrolne zone. Novi ekran je zakrivljeni OLED sa zonama za prikaz informacija instrument table, centralnim kontrolama, ali i kontrolama za suvozača. Mrecedes za novi sistem kaže da ima “nula slojeva” i da obično neće tražiti od korisnika da skroluju ili prstima mašu kroz kontrolni meni. Umesto toga, novi sistem će pružati bitne aplikacije prema kontekstu i situaciji.

Studija MBUX Sistema predstavljenog 2019. godine sa A-Klasom pokazala je da se većina kontrola vrti oko navigacionog sistema, telefona i radija. S tim na umu, navigaciona mapa i kontrole telefona će uvek biti prikazani.

Foto: Mercedes

Više od 20 drugih funkcija će biti ponuđeno u momentu kada sistem misli da bitne. Ipak, sve želje korisnika nije moguće predvideti, te će sistem nuditi pristup podmenijima. Kao i aktuelni MBUX sistem, novi MBUX Hyperscreen će učiti korisnikove rutine kako bi prikazao informacije i predložene komande preko svog AI softvera sa mogućnošću učenja. MBUX Hyperscreen pokreće procesor sa 8 jezgra u kombinaciji sa 24 gigabajta rama sa bandwidthom memotije od 46,8 gigabajta po sekundi. Sačinjen je od jednodelnog plastičnog rama i velikog stakla koje prekriva OLED ekrane postavljene u sredini i ispred suvozača. Ispod ekrana se nalazi čak 12 aktuatora koji pružaju haptične povratne informacije.

Foto: Mercedes

Ekran ispred vozača karakteriše dubinski efekat, dok head-up ekran pruža sadržaj proširene stvarnosti kao što su animirane strelice navigacije i biometrijska autentifikacija. MBUX Hyperscreen će se pojaviti u Mercedesovoj električnoj EQS limuzini, koja najverovatnije stiže do kraja ove godine.

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

You May Also Like

Novi Peugeot 2008 stiže znatno veći od prethodnika

Nova generacija Peugeota 2008 stiže povećana, ali i u verziji sa elektičnim pogonom Peugeot ...

Salon u Frankfurtu uspešan za Volkswagen

Volkswagen je osvojio nekoliko najprestižnijih nagrada na međunarodnom sajmu automobila u Frankfurtu. Frankfurt, septembar ...

Hamilton deklasirao konkurenciju

U kvalifikacijama za Veliku nagradu Britanije, Lewis Hamilton je deklasirao konkurenciju, mada je ozbiljan ...

Peterhansel i dalje u vođstvu na Dakar Reliju 2021.

Stephane Peterhansel je na verhu tabele preživeo i maraton sedme etape uprkos udarcu u ...

Nakon 30 godina Ford Mondeo se gasi kao model

Nagađalo se a sada je postalo i zvanično – nakon sasvim pristojnih 30 godina ...

Alfa Romeo uz proslavu 100 godina Monze

Alfa Romeo proslavlja stogodišnjicu Monze organizacijom prvog „Dana plemena“, međunarodnog događaja koji će okupiti ...