fbpx

Born in USA – Shelby American Super Snake Speedster

Postoje ljubitelji i oni koji su manje oduševljeni američkim automobilima, ali mora se priznati Shelby American Super Snake Speedster je nešto…

Shelby American je krajem prošle nedelje objavio svoju ponudu konverzija za 2021. u koju je uvrstio i jednu pravu „Zmiju“. Kao i do sada, konverzija je bazirana na Ford Mustangu, ali Super Snake Speedster je stvarno nešto posebno. Shelby American Super Snake Speedster osim sto brutalno izgleda uzpravo je pravi superautomobil.

Njegov 5.0 kompresorski V8 motor iz Formd Mustanga ima 825 KS, a cela priča o ovom ekskluzivnom otvorenom dvosedu postaje još zanimljivija ako se doda da kupac opciono može poručiti i manuelni menjač, umesto standardnog automatika.
Ime Super Snake (Super Zmija) ima svoje korene u eksperimentalnom automobilu Shelby GT500 Super Snake iz ’60-ih godina prošlog veka, a koji je Shelbi napravio kao demonstratora za proizvođača pneumatika Goodyear i njegove Thunderbolt gume. I taj jedan jedini Super Snake bio je više nego impresivan – imao je V8 motor iz Forda GT 40, pobednika Lemana, a koliko kolekcionarima vredi ova „Super Zmija“ govori podatak da je 2019. na aukciji prodat za 2.2 miliona dolara.
Super Snake Speedster je vrh aktuelne ponude Shelby American. Na samo da je motor „navijen na ogromnu snagu, nego je Super Speedsteru doterana i aerodinamika i kompletan donji postroj, a dodati su i specijalni elementi enterijera kao i posebna instrument tabla.
Shelby American Super Snake Speedster je strogo dvosed, ima elegantan poklopac zadnjeg dela, a među opcijama i je wide-body kit koji vozilu dodaje još agresivniji stav. Pored toga, sa spiska opcionala vredi izdvojiti i „track ready“ sportski paket ogibljenja koji za Super Speedster priprema Penske.
Cena za Shelby American Super Snake Speedster kreće od 133,785 ili 79,995 dolara, ali ako obezbedite i Mustang GT koji mora biti 2018. ili mlađe godište kako bi bio adekvatan za konverziju u Speedster. Plan kompanije je da uradi 98 konverzija u 2021. godini, koje obeležavaju 98 godina od rođenja osnivača kompanije Carrolla Shelbyja, na ist broj će biti limitiran i broj konverzija standardnog Super Snakea i svih ostalih modela kao što su Shelby GT sa motorom bez kompresora i Shelby GT500SE.

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

You May Also Like

BMW grupa pod istragom Komisije za hartije od vrednosti u SAD

BMW grupa je saopštila da se suočava sa istragom Komisije za hartije od vrednosti ...

Meet the S-Class DIGITAL: “Luksuz i dobrobit”

Moderni luksuz dostiže novi nivo u unutrašnjosti nove S-Klase koju nastavljamo da upoznajemo Dizajneri ...

Da li su bezbednosni sistemi skupi za popravku?

Zahvaljujući mnoštvu bezbednosnih sistema automobili su bezbedniji nego ikada, ali treba imati na umu ...

VW Gen.Travel nema čak ni volan

VW Gen.Travel dizajn studija nema volan i vizija je autonomnog prevoznog sredstva na duže ...

Cadillac je vratio svoju Boginju u Celestiq

Cadillac je vrato svoju Boginju, ali ne na poklopac “motora” nego na druge pozicije ...

Potpuno novi BMW X2 predstavljen u Srbiji

Potpuno novi BMW X2 predstavljen u Srbiji, a u drugoj generaciji nudi izbor između ...