fbpx

Born in USA – Shelby American Super Snake Speedster

Postoje ljubitelji i oni koji su manje oduševljeni američkim automobilima, ali mora se priznati Shelby American Super Snake Speedster je nešto…

Shelby American je krajem prošle nedelje objavio svoju ponudu konverzija za 2021. u koju je uvrstio i jednu pravu „Zmiju“. Kao i do sada, konverzija je bazirana na Ford Mustangu, ali Super Snake Speedster je stvarno nešto posebno. Shelby American Super Snake Speedster osim sto brutalno izgleda uzpravo je pravi superautomobil.

Njegov 5.0 kompresorski V8 motor iz Formd Mustanga ima 825 KS, a cela priča o ovom ekskluzivnom otvorenom dvosedu postaje još zanimljivija ako se doda da kupac opciono može poručiti i manuelni menjač, umesto standardnog automatika.
Ime Super Snake (Super Zmija) ima svoje korene u eksperimentalnom automobilu Shelby GT500 Super Snake iz ’60-ih godina prošlog veka, a koji je Shelbi napravio kao demonstratora za proizvođača pneumatika Goodyear i njegove Thunderbolt gume. I taj jedan jedini Super Snake bio je više nego impresivan – imao je V8 motor iz Forda GT 40, pobednika Lemana, a koliko kolekcionarima vredi ova „Super Zmija“ govori podatak da je 2019. na aukciji prodat za 2.2 miliona dolara.
Super Snake Speedster je vrh aktuelne ponude Shelby American. Na samo da je motor „navijen na ogromnu snagu, nego je Super Speedsteru doterana i aerodinamika i kompletan donji postroj, a dodati su i specijalni elementi enterijera kao i posebna instrument tabla.
Shelby American Super Snake Speedster je strogo dvosed, ima elegantan poklopac zadnjeg dela, a među opcijama i je wide-body kit koji vozilu dodaje još agresivniji stav. Pored toga, sa spiska opcionala vredi izdvojiti i „track ready“ sportski paket ogibljenja koji za Super Speedster priprema Penske.
Cena za Shelby American Super Snake Speedster kreće od 133,785 ili 79,995 dolara, ali ako obezbedite i Mustang GT koji mora biti 2018. ili mlađe godište kako bi bio adekvatan za konverziju u Speedster. Plan kompanije je da uradi 98 konverzija u 2021. godini, koje obeležavaju 98 godina od rođenja osnivača kompanije Carrolla Shelbyja, na ist broj će biti limitiran i broj konverzija standardnog Super Snakea i svih ostalih modela kao što su Shelby GT sa motorom bez kompresora i Shelby GT500SE.

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

You May Also Like

Samo za Japan: Subaru najavio WRX STI TC 380

Subaru je najavio novu, ograničenu seriju modela WRX STI za japansko tržište, koja će ...

Novi motori za VW Golf

Volkswagen je predstavio novu generaciju benzinskih motora, čija prva ugradnja će biti u modele ...

Audi e-tron sa pet ekrana

Već tri godine Audi priča i po malo pokazuje e-tron. Sada je otkrio detalje ...

Toliko o “down sizingu”!

Dok je kupaca biće i onoga što traže, a od Mercedesa se po pravilu ...

Hennessey Demon HPE1000 prelazi četvrt milje za 9.14 sekundi

Ljudi iz Hennessey Performance Engineeringa ništa već ludo ne mogu da ostave na miru. ...