fbpx

Renaultovo odeljenje za komercijalna vozila predstavilo je čak četiri noviteta, od koji prvi Express Van u Srbiju stiže već u aprilu

Novi Renault Express Van ima najbolje dimenzije u klasi: 1,91 m korisne dužine (uz punu pregradu) u vozilu dužine 4,39 m kao i klizna bočna vrata sa otvorom širine 716 mm. Najveća nosivost iznosi 780 kg za benzinsku verziju i 650 kg za dizel verziju, što ga čini praktičnijim nego ikada. Novi Renault Express Van ima i rekordan kapacitet prostora za odlaganje u prednjem delu (gotovo 48 litara) i najveći utovarni kapacitet od 3,7 m³.
Širina otvora kliznih bočnih vrata iznosi 716 mm, što je najbolja vrednost na tržištu. Jednostavan utovar, istovar i pristup teretu, Novi Renault Express Van opremljen je zadnjim vratima koja se otvaraju u odnosu 2:3 – 1:3 za širi pristup. Odnos zapremine prtljažnika (uz punu pregradu) i dužine vozila je najbolji u klasi jer omogućava 1,91 m korisne dužine. Utovarna dužina se može povećati na 2,36 m uklanjanjem suvozačevog sedišta i okretanjem pregradnog kaveza. Novi Renault Express Van odlikuje se utovarnim kapacitetom od 3,3 do 3,7 m³.
Novi Renault Express Van nudi utovarni kapacitet od 650 kg u dizel verziji. Za još veći kapacitet kupcima je uz doplatu dostupna standardna kuka za vuču.
Siguran i jednostavan utovar omogućava šest okretnih kukica za pričvršćivanje na tlu, četiri na bočnim stranicama (uz doplatu) i visoko pozicionirana svetla snage do 18 W (LED uz doplatu). Ključ sa tri dugmeta (sklopivi ili obični) omogućava zasebno otključavanje teretnog prostora i kabine. Gumeni tepih za utovar, pretinci u kliznim vratima, drvena zaštita poda protiv klizanja i drvene bočne obloge takodje su dostupni uz doplatu.
Nadahnut je novim Renault Kangoo Furgonom, prvenstveno njegovim LED svetlosnim potpisom u obliku slova C i prepoznatljivom hromiranom prednjom maskom. Halogena LED svetla sa dvostrukom optikom imaju snažniji snop dugih svetala (za 90 %) i kratkih svetala (za 60 %).
Lukovi blatobrana, prednja vrata i klizna bočna vrata sada imaju fluidne linije zbog kojih deluju još uglađenije. Pravougaoni dizajn vrata olakšava pristup u unutrašnjost vozila.
Robusne, vodoravne ručice vrata neprimetno se stapaju sa ostalim elementima dizajna. Pojedini elementi dizajna ujedno su i funkcionalni. Na primer, bočne zaštitne letvice, 15-inčni naplatci i kvalitetni poklopci točkova srednje veličine. Spoljašnji retrovizori garantuju odličnu vidljivost. Poklopac motora dorađen je kako bi se poboljšala aerodinamičnost i smanjila potrošnja goriva.
Manje vidljivih detalja i kvalitetnija završna obrada
Novi Renault Express Van ima uglađen dizajn. Povišena linija poklopca motora skriva brisače vetrobranskog stakla, vodene mlaznice i šarke. Prednja ušica za vuču ugrađena je u okvir svetala za maglu. Na zadnjem delu uklonjene su brave kako bi se povećala sigurnost i smanjio rizik od krađe.
Novi Renault Express Van je dostupan u ekskluzivnoj Irone plavoj boji i još četiri boje slične onima za Kangoo Furgon: ledeno bela i siva Urban (obe obične boje) ili planinski siva i biserno crna (obe metalik boje). Svakako, moguće je dogovoriti posebne boje u skladu sa bojama flote.
Prepoznatljivo Renaultovo uređenje
Unutrašnjost krasi savremena vodoravna armaturna ploča čistih linija koja naglašava prostranost vozila. Obloge vrata i plafona dodatno povećavaju utisak sklada u unutrašnjosti, dok hromirani umetci na upravljaču, komandama klima uređaja i ručicama vrata u unutrašnjosti naglašavaju funkcionalni aspekt dizajna.
Novi Renault Express Van se ponosi udobnim putničkim prostorom, tankim sedištima, ojačanom bočnom potporom za grudi i ramena kao i većim i modernijim naslonima za glavu. Vozač može jednostavno da podesi visinu (+/- 40 mm) i dužinu (+/- 110 mm) sedišta, kao i da prilagodi visinu sigurnosnog pojasa i upravljača. Za još veću udobnost u vožnji, vozačevo sedište je dostupno sa naslonom za ruke kao opcijom. Na kraju, poboljšana je i akustika kako bi se smanjio umor vozača.
Naglašen kvalitet i trajnost putničkog prostora
Unutrašnjost novog Renault Expressa Van je izrađena od robusne i lako perive plastike. Uz doplatu može biti opremljen i još izdržljivijim presvlakama koje su otpornije na trošenje izazvano čestim ulascima i izlascima putnika iz vozila.
Unutrašnjost krasi savremena vodoravna armaturna ploča čistih linija koja naglašava prostranost vozila. Obloge vrata i plafona dodatno povećavaju utisak sklada u unutrašnjosti, dok hromirani umetci na upravljaču, komandama klima uređaja i ručicama vrata u unutrašnjosti naglašavaju funkcionalni aspekt dizajna. Novi Renault Express Van se ponosi udobnim putničkim prostorom, tankim sedištima, ojačanom bočnom potporom za grudi i ramena kao i većim i modernijim naslonima za glavu.
Vozač može jednostavno da podesi visinu (+/- 40 mm) i dužinu (+/- 110 mm) sedišta, kao i da prilagodi visinu sigurnosnog pojasa i upravljača. Za još veću udobnost u vožnji, vozačevo sedište je dostupno sa naslonom za ruke kao opcijom. Na kraju, poboljšana je i akustika kako bi se smanjio umor vozača.
Novi Renault Express Van će biti dostupan na lokalnom tržištu sa 1,5-litarskim dizel motorima Blue dCi 75 i 95 male potrošnje goriva.
Novi Renault Express Van je dostupan u Evropi i sa 1,3-litarskim benzinskim motorom TCe 100 FAP (75 kW – 200 Nm) a u Srbiji samo sa 1,5-litarskim dizel motorima Blue dCi 75 (55 kW – 220 Nm) i 95 (70 kW – 240 Nm). Ovi motori su kombinovani sa 6-stepenim ručnim menjačem.
Početne vrednosti potrošnje u mešovitom ciklusu vožnje prema WLTP-u:
– 5,1 l/100 km (133 g CO2/km) za dizel motore.
– 6,7 l/100 km (152 g CO2/km) za benzinske motore.
U ponudu je uključen i 1,5-litarski dizel motor Blue dCi 75 sa oznakom Ecoleader čija se maksimalna brzina može ograničiti na 100 km/h za nižu potrošnju, nezavisno od stila vožnje (ušteda od 0,5 l/100 km i 12 g CO2/km u mešovitom ciklusu vožnje prema WLTP-u).
Pored toga je na kontrolnoj tabli moguće aktivirati način rada Eco kako bi se potrošnja goriva smanjila za 12 %. Pokazivač promene stepena prenosa obaveštava vozača kada je najbolje vreme da promeni brzinu i tako smanjuje potrošnju goriva za 5 %.
Sledeća novina koja na stiže iz Renault komercijalnih vozila biće Trafic, koju u putnčkoj verziji do kupaca u Srbiji stiže u junu mesecu.

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

You May Also Like

BrightDrop EV600 je GM-ovo novo električno dostavno vozilo

General Motors je najavio novi ogranak za komercijalna vozila pod nazivom BrightDrop General Motorsov ...

Mazda seli BT-50 na Isuzu platformu

Sledeće nedelje Mazda će predstaviti novi BT-50 sa velikom novinom koja se odnosi na ...

Thor ET-One: još jedan električni kamion iz Kalifornije

Nedugo nakon što je Elon Musk predstavio svetu Tesla kamion, iz Kalifornije stiže još ...

Atraktivna ponuda Opel komercijalnih vozila – BG Car Show

Atraktivna ponuda Opel komercijalnih vozila tokom BG Car Show-a Tokom BG Car Show-a koji ...

Predstavljen novi Mercedes Actros, kamere umesto ogledala

Mercedes Benz Trucks je pretpremijerno predstavio novu generaciju modela Actros, koja donosi bitna unapređenja ...

Novi Michelin AgilisCrossClimate za dostavna vozila

Lansiranjem pneumatika AgilisCrossClimate, kompanija Michelin svoju ponudu pneumatika CrossClimate, ovenčanu nagradama, proširuje i na ...