fbpx

Fiat je predstavio E-Ducato, svoje prvo potpuno električno dostavno vozilo sa brojnim funkcionalnim rešenjima

Za predstavljanje modela E-Ducato, prvog električnog Ducato modela sa 100% nultim emisijama, Fiat Professional je izabrao 22. april, Dan planete Zemlje, svetski događaj usmeren ka zaštiti životne sredine i širenju ekoloških informacija i obrazovanja.
E-Ducato je predstavljen „na putu“ na web konferenciji koja se održavala na nekoliko mesta, a čiji je domaćin bio Massimo Temporelli, univerzitetski predavač koji zna kako da učini nauku zanimljivom. Temporelli se povezao sa nekoliko menadžera Stellantisa i DHL-a, uključujući Eric Laforgea, glavnog za LCV (light commercial vehilces) in Enlarged Europe u kompaniji Stellantis i Albertom Nobisom, izvršnim direktorom kompanije DHL EXPRESS Europe, koji su produbili saradnju dve kompanije u proizvodnji novog modela.
Rečima Erica Laforgea: „Kada jer reč o modelu E-Ducato krenuli smo od ideje da stvorimo ne samo ekološko vozilo, već i celokupno rešenje za mobilnost, koje karakterišu svestranost, pouzdanost, efikasnost i održivost (i na ekološkom i na ekonomskom nivou): ukratko, radni alat za izgradnju vašeg poslovanja poštujući ekološke propise, model spreman za svaku misiju, beskompromisno ciljajući da bude merilo na tržištu i da bude opremljen istim mogućnostima kao i vozila sa motorima sa unutrašnjim sagorevanjem. Njegovih 400 konfiguracija znači da može da zadovolji potrebe svih profesionalnih operatera, od špeditera i građevinskih kompanija do zanatlija i gradskih pružalaca usluga.“
Polazeći od konfiguracije elektronike, ovo potvrđuje da je E-Ducato dizajniran prema zahtevima kupaca. Zahvaljujući originalnoj, beskompromisnoj arhitekturi u duhu „samo napred“, bez suvišne težine na dnu šasije i sa povećim rastojanjem između bočnih šina, baterije novog modela optimalno su postavljene ispod poda, ostavljajući kapacitet za tovar koji varira od 10 do 17 cc u pogledu zapremine, kao i skoro 2 tone u pogledu mase. Ostale očigledne prednosti su optimalna raspodela težine i spuštanje težišta, kako bi se poboljšalo upravljanje vozilom u svim uslovima opterećenja.
E-Ducato može da postigne performanse ekvivalentne dizel verzijama, zahvaljujući električnom motoru sa maksimalnim obrtnim momentom od 280 NM, isporučujući do 90 kW snage (približno 122 ks) i ubrzanje od 0-50 km/h za 5 sekundi.
E-Ducato je takođe opremljen serijom modularnih rešenja, počev od 2 različita bloka baterija – 47 kWh i 79 kWh, najboljih u klasi za instalirani električni kapacitet i 4 tipa načina punjenja, od kojih su 3 dostupna pri lansiranju. Sa baterijom od 47 kWh, E-Ducato može da pređe i do 170 km u WLTP ciklusu i do 235 km u gradskom ciklusu. Sa baterijom od 79 kWh, rastojanja se povećavaju na 280 km u WLTP ciklusu, što je ekvivalentno 370 km u gradskom ciklusu. Nije mu potrebno duže od pola sata da se napuni dovoljno za vožnju od 100 km.
Takođe treba napomenuti da baterije imaju garanciju od 10 godina ili 220.000 km za verziju od 79 kWh, odnosno 8 godina / 160.000 km za model od 47 kWh. Još jednom, u pogledu fleksibilnosti, treba napomenuti da, kako bi se zadovoljila tako široka i raznolika lepeza potreba, E-Ducato takođe nudi režim vožnje: u „Normal poziciji“, gde obezbeđuje idealnu ravnotežu između performansi i troškova, a može se i postaviti u „Eco“ mod kako bi se čuvala energija. Kada je potrebno da se prevozi zaista težak teret ili kada se vozilo suočava sa zahtevnim usponom, pravi izbor je mod „Power“. E-Ducato ima još dve funkcije koje pružaju vozačima osećaj mira:
·  „Turtle Mode“, sličan funkciji čuvanja baterije na mobilnim telefonima, koji se aktivira automatski kada je baterija na niskom nivou i ograničava performanse vozila, kako bi učinio da baterija traje 8-10% duže.
·  „Recovery Mode“, što čini E-Ducato jedinim električnim vozilom koje nikada ne staje. Zapravo, ako jedan modul baterije ne radi, drugi zauzima njegovo mesto kako bi se obezbedilo da je moguće nastaviti vožnju.
Pored toga, troškovi održavanja modela E-Ducato biće oko 40% niži od vozila sa klasičnim motorom. Ukupno, može se očekivati da će troškovi vlasništva (TCO) u okviru glavnih misija biti na nivou dizel verzija: odličan rezultat, što čini vozilo održivim ne samo iz ekološke perspektive, već i ekonomske, pružajući rešenje pogodno za biznis

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

You May Also Like

Renault Trafic (ponovo) osvežen u obe verzije

Samo godinu dana nakon osvežavanja, Renault Trafic je ponovo prošao kroz proces unapređenja i ...

Nove tehnologije u proizvodnji Michelin pneumatika

Michelin je uveo novu Powercoil tehnologiju u proizvodnji pneumatika za dugolinijske i regionalne ture ...

Kakva uvreda – Ford umesto VW-a

Deutsche Post DHL Group nemačka logistička grupa potpisala je ugovor sa Ford Motor Co ...

Opel predstavio novi Vivaro

Brzo rastuće tržište dostavnih vanova srednje veličine će dobiti još jedan konkurentan model uz ...

Opel predstavlja električni Vivaro-e

Vivaro-e je prvo opelovo električno komercijalno vozilo i stiže na tržište baš kada je ...

KAMAZ-ov tegljač nove K5 generacije i sa tri osovine

Nova, takozvana K5 generacija KAMAZ-ovih kamiona u ovoj godini bi trebalo da bude proširena ...