fbpx

Potpuno električni Mercedes EQA stigao u Srbiju

Na srpskom tržištu predstavljen je potpuno novi EQA, ulazni model u električni svet Mercedes-EQ vozila

Potpuno električni EQA stigao je u Srbiju. Generalni distributer za Mercedes-Benz vozila, kompanija Star Import d.o.o. najavila je početak prodaje potpuno električnih vozila na teritoriji Srbije od trećeg kvartala ove godine.
Na srpskom tržištu predstavljen je potpuno novi EQA, ulazni model u električni svet Mercedes-EQ vozila. EQA je dostupan kao EQA 250 snage 140 kW i dometom prema WLTP od 400-420 kilometara. Varijante sa pogonom na sva četiri točka, EQA 300 4MATIC sa 168 kW i EQA 350 4MATIC sa 215 kW, biće takođe dostupni.
Bliskost sa modelom GLA donosi sve uzbudljive karakteristike tog vozila, u ovom slučaju kombinovanog sa efikasnim električnim pogonom. Dinamični dizajn njegove SUV karoserije nagoveštava odlične vozne karakteristike i užitak u vožnji. Cena za model EQA 250 u Srbiji počinje od 49.968 EUR (sa PDV-om).
Od starta, novi EQA moći će da se naruči kod ovlašćenog Mercedes-Benz partnera u Beogradu, kompanije Emil Frey Auto Centar d.o.o. U narednom periodu planirano je da i ostali ovlašćeni Mercedes-Benz partneri u Srbiji uvrste u svoj portfolio ponudu Mercedes-EQ vozila.
Zajedno sa već postojećom ponudom Mercedes-Benz plug-in hibrid vozila, kupcima je sada proširen izbor vozila sa električnim pogonom. Na taj način, brend Mercedes-Benz i u Srbiji podržava ideju održivosti i ekološke budućnosti, kontinuirano i predano radeći na tome da se smanji negativan uticaj na planetu.
Porodica Mercedes-EQ ubrzano raste, okupljajući pod ovim podbrendom sva električna Mercedes vozila. Pored gradskog SUV električnog vozila kao što je EQC, kompaktnih SUV modela EQA i  EQB, koji je opciono dostupan i kao sedmosed, Mercedes-EQ nudi izbor i za ljubitelje luksuznih limuzina – model EQS je najaerodinamičniji serijski automobil na svetu, sa dometom od 770 km.

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

You May Also Like

Formula 1 – VN Amerike Verstappenu

 Formula 1 – VN Amerike vožena je na stazi Circuit of the Americas, u ...

Mitsubishi L200 u korak sa konkurencijom

Konkurencija u pick up segmentu se zaoštrava, pa je i Mitsubishi unapredio svoj globalno ...

Lotus Eletre je konačno zasijao

Lotus Eletre jedan je od najduže najavljivanih modela u poslednjih nekoliko godina, a novi ...

Bugatti sa povišenim klirensom nije odbačen

Iako je šef Bugattija, Stephan Winkelmann, izjavio da francuski brend neće lansirati SUV, model ...

Zamrznut razvoj motora u Formuli 1 od 2022. godine

Svi timovi Formule 1 jednoglasno su glasali za zamrzavanje razvoja pogonskih jedinica od 2022. ...

Polestar 1 nova zvezda Severnjača – ali sa istoka

Polestar, luksuzna divizija Volvoa, danas je zvanično svetu predstavio prvi samostalni model – Polestar ...