fbpx

Mercedes lansira pretplatu na automobile, ali postoji “kvaka”…

Mercedes Benz konačno ulazi u biznis pretplate, čime se pridružuje podužoj listi proizvođača automobila, među koji ma su Audi, BMW, Cadillac, Porsche i Volvo

Foto: Daimler

Mercedes Benz konačno ulazi u biznis pretplate, čime se pridružuje podužoj listi proizvođača automobila, među koji ma su Audi, BMW, Cadillac, Porsche i Volvo. „Mercedes-Benz Collection“, kako je nazvan ovaj servis, omogućava vozačima da biraju između raznih luksuznih vozila, pomoću aplikacije na pametnom uređaju. Postoje tri nivoa: Signature, Reserve, i Premier, a cene se kreću od 1.095 do 2.995 dolara mesečno, plus jednokratna aktivaciona naknada od 495 dolara. Kada se pretplatite, vozač će dostaviti vaš novi Mercedes na vaša vrata sa rezervoarom punim goriva. Sve je to bajno i sjajno, pa gde je “kvaka”? Trenutno, ovaj pilot program će se odvijati samo u dva grada, od kojih ni jedan nije u Evropi, a to su Nešvil u Tenesiju, i Filadelfija u Pensilvaniji.

Foto: Daimler

„Mi uvek gledamo da smo korak ispred želja i prohteva naših mušterija, kao i da privučemo nove ljude ka našem brendu“, navodi šef Mercedes Benz USA, Dietmar Exler. I dodaje: „Znamo da postoji tržište za ljude koji žele mogućnost čestog menjanja automobila, prema onome što žele ili im je potrebno u datom momentu, ili koji ne žele trenutno da budu vlasnici vozila. Zbog toga smo uzbuđeni da testiramo ovu “teritoriju” sa Mercedes Benz Collection servisom“. Svaki od nivoa pruža mušterijama mogućnost biranja između raznih modela ove marke, od SUV-a, sedana, kupea, kabrioleta, roadstera, do karavana. Takođe, svaki od nivoa omogućava korišćenje AMG varijanti, bez ograničenja kilometraže.

Foto: Daimler

Mesečna pretplata uključuje osiguranje, pomoć na putu, i održavanje vozila. Zainteresovani samo trebaju da skinu Mercedes-Benz Collection aplikaciju, naprave nalog, i povežu ga sa kreditnom karticom. Tu je i još jedna “kvaka”, naravno, treba vam važeća vozačka dozvola, čist vozački „dosije“, kao i dobar kreditni status.

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

You May Also Like

Spremna je i Opel Insignia GSi Sports Tourer

Među Opelovim novitetima u Frankurtu naćiće se i Opel Insignia GSi Sports Tourer, sportski ...

Fiat Panda Waze sa novim opcijama stiže u salone

Nova Panda Waze, evolucija najdruštvenijeg gradskog automobila ikada, stiže u salone Uspeh prve verzije, ...

Jaguar Land Rover smanjuje radna mesta i proizvodnju

Britanski proizvođač automobila, Jaguar Land Rover, planira da smanji 1.000 radnih mesta kao i ...

Sekvencijalni i DCT menjač – rade istu stvar ali…

Ako ste ikada pomislili da su sekvencijalni i menjač sa dvostrukom spojnicom isti iako ...

GM Defense predstavio Silverado ZH2 vojni koncept

Pre par godina, GM je predstavio pick up sa pogonom na gorivne ćelije pod ...

Audi sve manje krije Q8

Audi sve manje krije svoj Q8 koji će premijeru imati tokom ove godine, i ...