fbpx

KIA EV6 može da se poruči i u Srbiji

Električna ofanziva počinje i kod nas a model KIA EV6 može da se poruči i u Srbiji

Kijin novi, potpuno električni model EV6, koji ima domet više od 500 kilometara sa jednim punjenjem, donosi brojne napredne tehnologije koje u kabini vozaču pružaju celovito korisničko iskustvo. Intuitivna i jednostavno dostupna povezivost te informacioni sistemi, koji se mogu pohvaliti proširenom stvarnošću (AR, engl. augmented reality), nude izuzetno korisničko iskustvo sa minimalnim odvlačenjem pažnje tokom vožnje.

Foto: Kia

EV6 temelji se na modularnoj E-GMP platformi koja zahvaljujući ravnom podu kabine omogućava najveću prostranost u svom segmentu. Kabina svim putnicima pruža prostran i opušten ambijent. Panoramski zakrivljeni ekran sa dva odvojena široka, 12,3-inčna ekrana nudi intuitivnu i prema vozaču usmerenu interakciju
Neposredno ispred vozača je prilagodljiv ‘ekran sa instrumentima’, koji prikazuje informacije, kao što su npr. brzina, preostali domet na struju i stanje napunjenosti baterije. Pored je središnji ekran koji združuje navigaciju, putne informacije i meni. Ta dva ekrana stvaraju 3D osećaj koji deluje u svim uslovima vožnje. Staklena površina je “hemijski ojačano staklo” koje omogućava bolju vidljivost i veću izdržljivost. Pomagala namenjena udobnosti, kao što su npr. pametni ključ sa tasterima osetljviim na dodir, podesivi profili vozača, masažna sedišta i ergonomski dizajn kreiraju iskustvo koje vozača stavlja na prvo mesto. Head-up ekran sa proširenom stvarnošću (AR) za navigacijsko iskustvo sledeće generacije i minimalno odvlačenje pažnje tokom vožnje.
Sve, od automatskog izvlačenja ručica vrata, koje su inače sakrivene u karoseriji, do intuituivnog i na dodir osetljivog interfejsa i head-up ekrana sa proširenom stvarnošću (AR) doprinosi tome da je svako putovanje sa EV6 ispunjeno odličnom interakcijom čoveka i mašine te dobrog osećaja u vozilu.
“Želimo da naši proizvodi nude instinktivno i prirodno iskustvo koje unapređuje svakidašnji život naših klijenata. Naš cilj je kreirati fizičko iskustvo našeg brenda i pružati originalna, inovativna i uzbudljiva električna vozila. Ideje naših dizajnera i svrha brenda postaju povezaniji nego ikada do sada – pritom su naše stranke u središtu toga što radimo i utiču na svaku našu odluku,” rekao je Jason Jeong, predsednik Kia Europe.
Napredne tehnologije u vozilu preko naprednog head-up ekrana sa tehnologijom proširene stvarnosti odlično povezuju vozača i EV6 – to je još jedna od karakteristika koje su bile dosad prisutne samo u premijum vozilima. Tekuća komunikacija između GPS, kamere u kabini i HUD sistema na head-up ekranu ispred vozaču prikazuje navigacijska uputstva (»zavoj za zavojem«) kako bi vozač tokom vožnje bio isključivo usmeren na put. Ekran sa proširenom stvarnošću i dva široka ekrana pružaju sve informacije koje trebaju vozaču za prijatnu i inspirativnu vožnju bez odmicanja pogleda sa ceste.

Foto: Kia

Materijali, koji upijaju zvuk i ugrađeni su u pod, na blatobrane, vrata i prtljažna vrata kao i posebni pneumatici, smanjuju buku sa ceste i buku vetra čime kreiraju miran i tih prostor za sve putnike. Akustični prozori i vetrobransko staklo unapređuju vozačko iskustvo te u EV6 stvaraju zvučnu kulisu, karakterističnu za premijum vozila. Kia će do 2026. lansirati 11 novih električnih vozila među kojima prvi stiže model EV6.
Kod nas se EV6 već može poručiti, dok su prve isporuke predviđene na jesen.

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

You May Also Like

Kontrolisanim eksplozijama do bezbednijih električnih vozila

Eksplozija obično nije stvar koju želite da se dogodi prilikom sudara automobila, ali, u ...

Šesta generacija Opel Corse stigla je u Srbiju!

Šesta generacija Opel Corse predstavljena u Srbiji, a startuje sa cenom od 12.490 evra ...

U Rusiji kineski proizvođači automobila trljaju ruke

Nakon globalne krize izazvane Covid-19 pandemijom, agresija Rusije na Ukrajinu izaziva nove poremećaje u ...

Volkswagen Motorsport prelazi na EV tehnologije

U vrlo bliskoj budućnosti, Volkswagen Motorsport će se u potpunosti fokusirati na performanse električnih ...

Mercedesi za Europcar

Emil Frey Auto Centar, ovlašćeni diler i servisni centar za Mercedes-Benz i smart vozila, ...

Toyota Corolla Sedan – limuzina za porodicu i posao

Automobil sa imenom Corolla približava se 50 milionitom prodatom komadu, a titulu najprodavanijeg na ...