fbpx

Pininfarina Battista u 128 miliona kombinacija

Kupac hipersportskog automobila pridobija se znakom, performansama ali i mogućnošću personalizacije – kažu u Automobili Pininfarina

Pininfarina Battista, električni hiperautomobil spreman je za put ka kupcima. Biće proizvedeno samo 150 komada, a nije nikakva tajna da svoj pogon deli sa Rimac Neverom. To znači da točkovima na raspolaganje stavlja čak 1.900 KS, pa čak i nešto više od toga.
Međutim, priča o moćnom dvosedu tu tek počinje. U Automobili Pininfarina smatraju da za put do srca i novčanika dovoljno bogatih da sebi priušte ovakav automobil nije dovoljno biti ekskluzivan, jak, brz i lep, nego treba još nešto. S tim u vezi, u osnovi dizajn studio, Pinnfarina će kupcima Battiste ponuditi nešto što drugi (trenutno) ne mogu – čak 128 miliona dizajnerskih kombinacija, kroz koje će prema sopstvenom ukusu i željama personalizovati svoj skoro dva miliona evra vredni dvosed.
Razumljivo je da nećemo ni pokušati da nabrajamo šta se sve na Battisti može uraditi po sopstvenoj želji. Boja karoserije, enterijera i detalja gotovo su banalni elementi koji se mogu poručiti po sopstvenom nahođenju. Pininfarina je samo kao primer naveo mogućnost da Battista bude stilizovan u kombinaciji crvene, bele i plave boje i ogoljene strukture ugljeničnih vlakana – što bi bila varijanta Battiste inspirisane Njujorkom.
Kupci će na personalizaciju svojih vozila biti pozvani u renoviranu centralu Automobili Pininfarina u u Italiji, gde će uživo moći da vide ali i dodirnu sve što se može uraditi u i na njihov skupoceni hiperautomobil. Kako „praksa nalaže“, na izlasku će ih dočekati i račun, nema sumnje, povelik…

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

You May Also Like

Toyota predstavila bZ4X prvi u seriji Beyond Zero

Toyota danas predstavlja svetsku premijeru potpuno novog automobila bZ4X, prvog modela u novoj seriji ...

Predstavljen je Alpine A290_β

Predstavljen je Alpine A290_β, električna jurilica koja donosi nekoliko zanimljivih vesti za buduće kupce ...

BMW kupio svog najvećeg tjunera Alpinu

Ekologija je donela crne dane za tjunere – umesto da stavi ključ u bravu ...

Mazda MX 5 Miata u narednoj generaciji dobija hibridni pogon?

Mazda MX5 Miata u narednoj generaciji dobiće hibridni pogon kako bi ispunila Euro 7 ...

BMW Serije 5 i sa plug-in hibridima

BMW Serije 5 i sa plug-in hibridima, kao što je i najavljeno a biće ...

Ferrari od igre stigao do “pravog” Vision Gran Turismo

Ferrari je od Gran Turismo video igre stigao do “pravog” automobila koji ipak neće ...