fbpx

Formula 1 – Alpine i Aston Martin nezadovoljni rezultatima

Prema spekulacijama iz padoka Formule 1 timovi Alpine i Aston Martin su nezadovoljni rezultatima i biće personalnih promena

U padoku Formule 1 nikada nije dosadno. Iako su, osim u timu Alfa Romeo, vozački tandemi za narednu sezonu poznati, to se ne može reći za šefove timova. U timu Alpine u toku je velika personalna reorganizacija među menadžerima, koja bi mogla kulminirati dolaskom šefa drugog tima. Već neko vreme se govori, a sada sve glasnije da će Davide Brivio, koji je došao iz MotoGP šampionata, nakon samo godinu dana napustiti tim Alpine. CEO Alpine Laurent Rossi potvrdio je da radi na reorganizaciji tima koji u svom vrhu ima neuobičajenu strukturu sa čak tri šefa. Pored Rossija, tim vode i Brivio i Marcin Budkowski, koji je izvršni direktor. Iako je tim uspeo da zabeleži jednu pobedu ove godine, i nekoliko solidnih rezultata, Alpine svakako želi više, a pogotovo plasman u konkurenciji timova ispred Alpha Taurija, sa kojim je nakon trke u Meksiku izjednačen na 106 poena. Rossi se i zvanično oglasio po pitanju personalnih promena i kaže da gledan na sve strane kako bi tim sledeće sezone došao do boljih rezultata, u skladu sa očekivanjima Renault Grupe, čiji deo je marka Alpine.

Foto: Aston Martin

Iako Rossi to nije direktno izjavio, u Alpine bi mogao doći trenutno prvi čovek još jednog nezadovoljnog tima – Otmar Szafnauer. Szafnauer je šef tima Aston Martin, koji i pored pogona od Mercedes-AMG-a, pa čak gotovo kompletnog prošlogodišnjeg šampionskog bolida Mercedes-AMG, nije pokazao previše ove sezone. Najbolji plasman je drugo mesto Sebastiana Vettela u Azerbejddžanu, i drugo mesto u Mađarskoj, koje je timu oduzeto zbog diskvalifikacije. Vlasnik tima, milijarder Lawrence Stroll je nezadovoljan postignutim, i već je povukao potez. Na čelo Ason Martin Performance Technologies divizije doveo je Martina Whitmarsha, nekadašnjeg šefa tima McLaren. Szafnauer je sam priznao da je Whitmarsh doveden kao njegov šef. Odavno nije tajna da je Szafnauer pod velikim pritiskom od strane Strolla, koji očekuje rezultate u odnosu na investicije. Šta više, sve češće se mogu čuti komentari da izbor Vettela nije bio najbolje rešenje za Aston Martin, i da bi bolji potez bilo dovođenje Fernanda Alonsa, iako su to bile direktne odluke Strolla. Definitivno, sedmo mesto u plasmanu konstruktora sa samo 68 poena nije ono što se od Aston Martin Formula 1 tima očekuje.
U Formuli 1 obično gde ima dima ima i varte, pa iako je se bliži neizvesno finale sezone po pitanju šampiona u konkurenciji kako vozača tako i konstruktora, izgleda da ni po završetku sezone neće biti mirno, tim pre što je pred svim timovima veliki izazov – sezona 2022. sa bolidima potpuno nove konstrukcije.

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

You May Also Like

Aston Martin iz 1985. uhvaćen na snimanju novog James Bond filma

Snimanje novog nastavka James Bond franšize, za sada poznatog kao „Bond 25“, je u ...

Šef proizvodnje u BMW-u imenovan za novog CEO-a

BMW Grupa, zadužena za BMW, Mini i Rolls-Royce brendove, imenovala je Olivera Zipsea kao ...

Koenigsegg će uskoro proizvoditi hiljade automobila?

Iako ima kapacitete da se takmiči sa ozbiljnim igračima kao što su Lamborghini i ...

Alpine kuburi sa izduvnim sistemima

Alpine Tim Formule 1 otišao je na odmor i pauzu u šampionatu sa pobedom ...

Formula 1 – u Ostinu kvalifikacije Sainzu

Formula 1 – kvalifikacije u Ostinu pripale Sainzu pod senkom smrti Dietricha Mateschitza osnivača ...

Kako Nissan X-Trail uspeva da bude najprodavaniji?

Da li išta postane najprodavanije na svetu tek tako? Da li je nešto godinama ...