fbpx

Formula 1 – Red Bull menja motor Verstappenu?

Na spekulacije da bi Red Bull mogao promeniti motor u Versappenovom bolidu, Helmut Marko je naveo mogućnost

Foto: Lars Baron/Getty Images) // Getty Images / Red Bull Content Pool // SI202111050797 // Usage for editorial use only //

Nakon dve uzastopne pobede Lewisa Hamiltona i potpune dominacije bolida Mercedes-AMG na trci Formule 1 u Brazilu, pojavile su se spekulacije da bi Red Bull mogao promeniti motor u bolidu Maxa Verstappena, kako bi raspolagao sa više snage a bez gubitka na pouzdanosti. Stručni savetnik tima Dr Helmut Marko rekao je da promena agregata za trku na novoj uličnoj stazi Jeddah nije planirana, a ako bude zamene, to će se dogoditi za poslednju trku sezone u Abu Dhabiju. Marko za austrijski magazin OE24 kaže da se tim nada da će Red Bull uspeti da uzvrati udarac u Jeddi, nakon što je zgubio poslednje dve trke, i dodao: “ U Brazilu nismo imali nikakvu šansu. U Kataru smo napravili grešku sa postavkom bolida, ali za sada još uvek vodimo u šampionatu. Moramo da se borima na stazi Jeddah, a Max ima svoju priliku”.
Ovog vikenda karavan Formule 1 na potpuno novu Jeddah Corniche stazu, na kojoj se još uvek izvode završni radovi. Marko kaže da tim radi “pun gas”, a da Max na simulatorima uči stazu i trenira. Šta više, jedan simulator ima i kod kuće. Na pitanje da li će tim ranije otići na lice mesta kako bi se bolje upoznao sa stazom Marko je odbacio ideju i rekao da tako nešto ne bi imalo nikakve svrhe, obzirom da utovarivači i kamioni još uvek cirkulišu oko staze, a da je asfalt oran u poslednji čas. Par krugova u slobodnom treningu Verstappenu će biti sasvim dovoljno da upozna stazu – kaže Marko.
Na bilo kakve kalkulacije i moguće kombinacije sa poenima Marko je dao vrlo izričit odgovor: “Ostavite me sa tim kalkulacijama i spekulacijama, ili ja treba da pitam šta je sa 50 poena koje je Max igubio bez svoje greške. Samo Bottas se kvari i puca, nikada se ništa ne dogodi Hamiltonu”.

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

You May Also Like

Audi e-tron trotinet stiže sledeće godine

Audi planira da sledeće godine proširi svoju e-tron oznaku u svet trotineta, kada počne ...

Peugeot 208 i E-208 su osveženi i spremni za salone

Peugeot 208 i E-208 su osveženi i spremni za salone sa osveženim likom i ...

Dacia Sandriders tim je na testiranjima

Dacia Sandriders tim je na testiranjima i završio je početnu fazu priprema za nastup ...

Mercedes službeno predstavio AMG A45 S i CLA 45 S

Mercedes je zvanično predstavio nova izdanja malog vatrenog hatchbacka i kompaktne limuzine Mercedes je ...

Istopila se Sainzova prednost na Dakar Reliju

Nakon osme etape duge čitavih 886 kilometara sa sa 450 kilometara brzinskog ispita, prednost ...

Vaughn Gittin Jr. “izdriftovao” ceo krug Nirburgringa

Voziti trke na Nirburgringu je vrlo zahtevno i sa dobrom trakcijom, ali jednom čoveku ...