fbpx

Dacia Sandriders tim je na testiranjima

Dacia Sandriders tim je na testiranjima i završio je početnu fazu priprema za nastup na Dakar Reliju sledeće godine

Dacia Sandriders tim

Dacia Sandriders tim je na testiranjima i završio je početnu fazu priprema za nastup na Dakar Reliju sledeće godine. Tim Dacia Sandriders završio je svoju početnu fazu testiranja kao deo svojih tekućih priprema za Dakar sledećeg januara, ultimativni motosportski izazov sa kojim će se po prvi put suočiti. Nakon provere sistema na poligonu Millbrook u Velikoj Britaniji, Dacia Sandriders ekipa je provela četiri dana u kompleksu za testiranje Sweet Lamb u Velsu, u Velikoj Britaniji, od 6. do 9. maja.

Dacia Sandriders tim

Tim se zatim uputio u Château de Lastours u Francuskoj, na još četiri dana intenzivnog testiranja (27-31. maja), gde su tri posade imale priliku da testiraju Sandrider, opremljen BF Goodrich gumama, na kamenitom i zahtevnom terenu. Cristina Gutiérrez bila je dva dana za volanom Sandridera u Velsu pre nego što je Sebastien Loeb, devetostruki svetski šampion u reliju, preuzeo dužnost testiranja i razvoja. Višestruki pobednik Dakara Nasser Al Attiyah prvi je okusio snagu Sandridera u Château de Lastours tokom dva dana. Sebastijen se vratio u kokpit na dan i po, a Christina je pozvana na poslednje popodne na test stazi.

Dacia Sandriders tim

Direktorica tima Dacia Sandriders, Tiphanie Isnard, potvrdila je da je početna faza testiranja premašila očekivanja sa vrlo malo problema sa kojima su se suočili Al-Attiah, Gutierrez i Loeb i stručni inženjeri i tehničari organizacije. Sada je u toku opsežan rad uoči prvog sveobuhvatnog testa u Maroku od 28. juna do 5. jula. Tada će Dacia Sandrider proći kroz svoje prve korake na terenu sličnom onome na koji će se naići tokom Dakara, prve runde FIA World Rally-Raid šampionat u Saudijskoj Arabiji od 3. do 17. januara 2025.

Dacia Sandriders tim

„Završili smo seriju početnih testova pre nego što krenemo na naš prvi test u stvarnom okruženju relija u Maroku. Do sada je sve išlo zapanjujuće glatko bez ozbiljnijih problema. Uspeli smo da proverimo sve osnovne stvari u pogledu motora, uradili smo dosta više posla nego što smo očekivali da uradimo na podešavanju oslanjanja i ogibljenja, a podešavanja menjača i prenosa su revidirana u smislu diferencijala.

Dmotion.rs preporučuje: Dacia sa Sandriders timom sa zvezdama vozačima na Dakar Reliju 2025

Ogibljenje je bilo veoma dobro ne samo tokom testa na Sweet Lamb-u, već i na testu u Château de Lastours. Sada imamo puno posla da ispoliramo mnogo detalja kako bismo automobil doveli u stanje koje je spremno za takmičarski reli nastup.

Dacia Sandriders tim

Uspeli smo da uočimo jedan ili dva problema u vezi sa pozicijom posade u automobilu za koje želimo da napravimo neka poboljšanja i ona bi takođe trebalo da budu na mestu pre nego što stignemo na testove u Maroku. Sve izgleda zaista pozitivno, samo nekoliko vrlo sitnih stvari na kojima smo uspeli da poradimo prilično brzo. Sada svi rade uporno pripremajući sve za Maroko i veoma se radujemo što ćemo tamo nastaviti naše pripreme za Dakar”, kaže Philip Dunabin, tehnički direktor projekta Dacia Sandriders

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

You May Also Like

U Stellantisu ima budućnosti za marku Lancia

Pojavilo se svetlo na kraju tunela za marku Lancia – Stellantis je imenovao novog ...

3 sekunde uzbuđenja

Tresla se gora rodio se miš. Ono što je delovalo kao najbolji scenario za ...

Formula 1 – Velika nagrada Mađarske i pobeda Verstappena

Na stazi Hungaroring održana je trka Formule 1 za Veliku nagradu Mađarske, poslednja trka ...

Spasi firmu i skloni se

Volkswagen Grupa izabrala je novog CEO-a Herberta Diessa, koji će nakon samo dve godine ...

Električni automobili u problemu zbog sudskog spora

Južno korejski SK Innovation je dobio ugovor vredan nekoliko milijardi dolara za proizvodnju baterija, ...

Audi predstavio Q4 svoj četvrti EV model

Audi je predstavio i svoj četvrti EV model Q4 i to u dve karoserijske ...