fbpx

DeLorean se vraća, stvarno se vraća u budućnost(i)

DeLorean će se vratiti prezentacijom prototipa već na leto ove godine, poručuju iz Italdesigna koji radi na oživljavanju legende

Model DMC DeLorean je u anale auto industrije ušao ponajvećim delom iz pogrešnih razloga. Idejom je potekao od sjajnog inženjera Johna DeLorean (preminuo 2005. godine), koji je pre sopstvenog imao brojne uspešne sportske modele kao što je Pontiac GTO i Pontiac Firebird. Međutim, DeLorean je verovao da može bolje, osnovao sopstvenu kompaniju, pokušao da napravi sportski model spektakularnog izgleda i razumne cene, al propao, uz optužnicu (od koje je pravosnažno oslobođen) da je trgovao drogom, u osnovi, da bi obezbedio finansiranje svoje posustajuće kompanije. Da nije bilo filma „Back to the future“ iz 1985. model bi bio još više zaboravljen nego što jeste, ali Holivud je čudo, pa je ovom dvosedu sa vratima koja se otvaraju nagore u formi „galebovih krila“ obezbedio besmrtnost.
Da li su odgovorni iz Italdesigna gledali ovaj film ili ne, ne znamo, ali nas ubeđuju, uz čvrsto obećanje, da će novi DeLorean biti predstavljen 21. avgusta na Pebble Beach Concours d’Elegance. Osim da će biti potpuno električni model, to bi bilo sve što znamo, uz mogućnost da pratite događaje oko DeLoreana na https://www.delorean.com/pages/sign-up.
Dizajn studio tvrd da će ovo biti moderna interpretacija, a prvu skicu Italdesign je objavo još i januaru prošle godine, koja je nagovestila nešto zaobljenije ivice od uglastog originalnog modela ali i „galebova krila“.

Da stvari budu jasnije i prvi DMC DeLorean dizajnirao je Italdesign Giugiaro studio, a linije koje su se pojavile na neuspešnom dvosedu koji nije ispunio ni jedno od obećanja koja su davana u najavama, mnogo uspešnije su korišćene na modelima kao što su Lotus Esprit i Maserati Bora, a donekle i na prvog generaciji modela Volkswagen Scirocco.
Realno je da će u avgustu na čuvenom okupljanju automobilske elite bti predstavljen prototip DeLoreana, sa idejom da neko kupi pravo na njegovu serijsku proizvodnju.

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

You May Also Like

Formula 1 se zagreva za početak sezone

Formula 1 ulazi u poslednju sezonu pred uvođenje novih pravila 2021., timovi su se ...

Uručena priznanja za Automobil godine 2018.

Danas su na štandu Asocijacije automobilskih novinara Srbije uručena priznanja za automobile godine prema ...

Mercedes-Benz predstavio novu S-Klasu

Mercedes Benz je predstavio novu S-Klasu, automobil za koji tvrdi da je najnapredniji Mercedes ...

Bugatti napravio prvu 3D štampanu kočionu čeljust

Bugatti je daleko od prvog proizvođača automobila koji eksperimentiše sa 3D štampom, ali zato ...

Da li Kai koncept postaje serijska Mazda 3?

Aktuelna Mazda 3 je na tržištu od 2014. i stiže vreme za razmišljanje o ...

BMW i Mercedes prekinuli saradnju

Početkom prošle godine objavljena je saradnja Mercedesa i BMW-a na autonomnim vozilima, ali od ...