fbpx

DeLorean se vraća, stvarno se vraća u budućnost(i)

DeLorean će se vratiti prezentacijom prototipa već na leto ove godine, poručuju iz Italdesigna koji radi na oživljavanju legende

Model DMC DeLorean je u anale auto industrije ušao ponajvećim delom iz pogrešnih razloga. Idejom je potekao od sjajnog inženjera Johna DeLorean (preminuo 2005. godine), koji je pre sopstvenog imao brojne uspešne sportske modele kao što je Pontiac GTO i Pontiac Firebird. Međutim, DeLorean je verovao da može bolje, osnovao sopstvenu kompaniju, pokušao da napravi sportski model spektakularnog izgleda i razumne cene, al propao, uz optužnicu (od koje je pravosnažno oslobođen) da je trgovao drogom, u osnovi, da bi obezbedio finansiranje svoje posustajuće kompanije. Da nije bilo filma „Back to the future“ iz 1985. model bi bio još više zaboravljen nego što jeste, ali Holivud je čudo, pa je ovom dvosedu sa vratima koja se otvaraju nagore u formi „galebovih krila“ obezbedio besmrtnost.
Da li su odgovorni iz Italdesigna gledali ovaj film ili ne, ne znamo, ali nas ubeđuju, uz čvrsto obećanje, da će novi DeLorean biti predstavljen 21. avgusta na Pebble Beach Concours d’Elegance. Osim da će biti potpuno električni model, to bi bilo sve što znamo, uz mogućnost da pratite događaje oko DeLoreana na https://www.delorean.com/pages/sign-up.
Dizajn studio tvrd da će ovo biti moderna interpretacija, a prvu skicu Italdesign je objavo još i januaru prošle godine, koja je nagovestila nešto zaobljenije ivice od uglastog originalnog modela ali i „galebova krila“.

Da stvari budu jasnije i prvi DMC DeLorean dizajnirao je Italdesign Giugiaro studio, a linije koje su se pojavile na neuspešnom dvosedu koji nije ispunio ni jedno od obećanja koja su davana u najavama, mnogo uspešnije su korišćene na modelima kao što su Lotus Esprit i Maserati Bora, a donekle i na prvog generaciji modela Volkswagen Scirocco.
Realno je da će u avgustu na čuvenom okupljanju automobilske elite bti predstavljen prototip DeLoreana, sa idejom da neko kupi pravo na njegovu serijsku proizvodnju.

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

You May Also Like

Formula 1 – Alpine je napravio veliku grešku!

Formula 1 – Alpine je napravio veliku grešku oteravši dva glavna čoveka tima uz ...

Da li postoji dobra limuzina za razumnu cenu?

Da li se i za koliko novca može kupiti porodična, ili poslovna limuzina, a ...

V8 ostaje u Ford Mustangu do daljnjeg

V8 ostaje u Ford Mustangu do daljnjeg, mada je pitanje koliko je to zapravo ...

Parkirani Tesla Model S eksplodirao iz čista mira

Nakon što se pojavio video parkiranog Tesla Modela S kako se podvozje dimi, pa ...

Osveta se servira hladna – Red Bull vs Mercedes AMG

Rat u Formuli 1 se nastavlja – Red Bull će osvetu za fleksibilno zadnje ...

Mercedes-AMG šalje V12 u penziju zarad manjeg V8

U vreme kada proizvođači “downsize”-uju sa osam i šest cilindara na samo četiri, nije ...