Samo što je zapretio da će Ferrari izaći iz Formule 1, Segio Marchionne je na Sauber stavio grb Alfe, dodao da bi na Haas mogao Maserati, sada “razmišlja” i Indy Car šampionatu

Foto: Sauber

Za Sergia Marchionnea se sada već slobodno može reći da jada kaže ne, misli da. Samo što je zapretio da će Ferrari izaći iz Formule 1, Segio Marchionne je na Sauber stavio grb Alfa Romea, i posrnuli švajcarski tim proglasio Ferrarijevim juniorskim timom. Samo što je Gene Haas objavio da je otvoren za saradnju, Marchionne je brže bolje porekao da Maserati može ući u Formulu E, i dodao da bi bio dobar projekat na Haas postaviti znak Maserati. To je upravo izjavio u Detroitu. A od silnog izlaska iz trka automobila sa takozvanim otvorenim točkovima, najnovije vesti kažu da je FCA zainteresovan da se sa jednim od svojih brendova pojavi i u “Verizon IndyCar Series”. Za Gian Paola Dallaru, osnivača i vlasnika Dallare, dugogodišnjeg dobavljača “šasija”, odnosno bolida i delova za Indy, Marchionne je rekao da ga veoma poštuje, smatra najboljim italijanskim inženjerom, i dodao: “Alfa Romeo u Indy Caru, zašto da ne?”

Foto: Dallara

Ipak, Jay Frye, predsednik takmičenja i operacija Indy cara kaže da su razgovori vođeni sa čak desetak proizvođača automobila na temu ulaska u šampionat, ali da sa FCA nije zvanično razgovarano. Frye kaže da je definisan petogodišnji plan šampionata urodio plodom, a da je povratak na standardizovan aero paket za bolide višestruko smanjio tehničke izazove i troškove učešća u takmičenju i automatski izazvao interes kod proizvođača, koji bi se pridružili trenutno prisutnima Hondi i Chevroletu. Za ovu sezonu spreman je novi bolid po Indy specifikaciji, testiran je i izazvao je mnogo interesa kod proizvođača. Šta više, prema izjavi šefa takmičenja, ova dva već prisutna proizvođača su pomogli u kontaktima sa drugim proizvođačima koji bi našli svoj interes u učestvovanju u ovom, u Americi, veoma popularnom takmičenju jednoseda.
A što se šefa FCA tiče, što više govori ne, to se više ispunjava sve to što je negirao, pa ako se na nekom ovalu ove sezone pojavi bolid pod markom Maserati, ne treba se čuditi.

  • Show Comments (0)

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

You May Also Like

Gase se modeli zbog WLTP

Od septembra merenja količine izduvnih gasova obavljaće se po WLTP ( Worldwide Harmonized Light ...

Red Bull – od očaja do pobede

Velika nagrada Kine, trka iz dva poluvremena i pobeda onome ko je skoro ispao ...

„Isterivač đavola“ zabeležio maksimalnu brzinu od 349 km/h

John Hennessey-ev „Isterivač đavola“, baziran na Chevroletu Camaro ZL1 je zabeležio maksimalnu brzinu od ...

Verstappenu pobeda, Hamiltonu titula

Trku u Meksiku u velikoj meri izrežiralo je guranje na startu Trka u Meksiku ...

Počela prodaja nove Ford Fieste

Uporedo s početkom prodaje na najvećim evropskim tržištima, sasvim nova Ford Fiesta od 8. ...

Spremna je i Opel Insignia GSi Sports Tourer

Među Opelovim novitetima u Frankurtu naćiće se i Opel Insignia GSi Sports Tourer, sportski ...