fbpx

Durand novi potpredsednik za dizajn marke Dacia

Na čelo dizajna marke Dacia došao je David Durand, na mesto koje je nakon manje od godinu dana napustio Nürnberger

Od 11. maja David Durand postaje potpredsednik odeljenja za dizajn marke Dacia i pridružuje se upravnom odboru pod vođstvom Denisa Le Vota, glavnog direktora marki DACIA i LADA. Odgovaraće Laurensu van den Ackeru, izvršnom potpredsedniku Odeljenja za dizajn Renault Grupe i članu upravnog odbora Renault Grupe. Durand će na ovoj poziciji naslediti Milesa Nürnbergera koji nakon manje od godinu dana kompaniju napušta zbog ličnih razloga i kako bi se posvetio drugim profesionalnim izazovima.
David Durand (49) je završio visoku školu za dizajn École supérieure de design Strate Collège u Parizu. Karijeru je započeo u Renault Grupi 1997. kao dizajner karoserija. Poveren mu je dizajn konceptnih automobila Koleos 1999. i Ellipse 2002.
Od 2002. Do 2009. David Durand je radio u satelitskim dizajnerskim centrima u Barceloni (Španija), Seulu (Južna Koreja) i Sao Paulou (Brazil). Zaslužujući međunarodnom iskustvu, 2011. stekao je titulu rukovodioca dizajna za globalna vozila. Zatim je doprineo postavljanju načela Dizajna u skladu sa troškovima, a time i uspehu marke Dacia.
Od 2020. obavlja dužnost rukovodioca dizajna karoserija za marku Dacia gde je učestvovao u dizajniranju konceptnog automobila Bigster, koji je oličenje evolucije marke Dacia.
11. maja David Durand je imenovan za direktora odeljenja za dizajn marke Dacia i postaje član Upravnog odbora poslovnih jedinica Dacia i Lada.
David Durand je odrastao u kreativnom okruženju roditelja arhitekata. Strastveni je ljubitelj dizajna, klasičnih automobila, restauracije motocikala, arhitekture i savremene umetnosti. Takođe je ljubitelj jedrenja i dva je puta prejedrio Atlantik.
„Radujem se saradnji sa Davidom kako bismo se uhvatili u koštac sa izazovima mobilnosti budućnosti. Njegova kreativnost, iskustvo i sklonost inovacijama su nadaleko poznati, i unutar naše organizacije i u širem krugu automobilske industrije. Takođe bih želeo da se  zahvalim Milesu na doprinosu i radu sa našim timovima”, kaže Laurens van den Acker, izvršni potpredsednik za dizajn Renault Grupe

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

You May Also Like

Jaguar Land Rover traži zamenu za Bollorea

Jaguar Land Rover traži zamenu za Thierrya Bollorea, CEO-a protiv kojega su se zaverile ...

Audi zatvara pogon u Briselu?

Audi zatvara pogon u Briselu gde proizvodi Q8 e-Tron, moguć je scenario zbog pada ...

Aston Martin bi mogao u F1 – ako Honda odustane

Aston Martinu su se “osladili” rezultati koje je Red Bull počeo da postiže uz ...

Nova BMW Serija 7 na benzin i struju

BMW Serije 7 predstavljen je u svojoj sedmoj generaciji i to uporedo sa benzinskim ...

Fiat 600e Abarth je moćan

Fiat 600e Abarth je moćan, električan i najsnažniji ikada, a stiže u čast 75. ...

Novi Sorento PHEV – plug-in hibridni SUV sa 7 sedišta

Kia je nedavno pokazala šematski prikaz inteligentne ugradnje plug-in hibridne tehnologije novog Sorenta PHEV ...