fbpx

Continental osvojio titulu „Proizvođača pneumatika godine“

Nagradu „Proizvođač pneumatika godine” Continental je dobio od međunarodnog stručnog časopisa Tire Technology International

Nagrade za inovacije koje dodeljuje TTI smatraju se najvažnijim nagradama u industriji i odaju priznanje najnovijem razvoju i napretku u tehnologiji pneumatika širom sveta. Ovogodišnjim kriterijumima izbora ponovo je glavni naglasak stavljen na tehnološke inovacije kojima se dodatno poboljšava bezbednost i održivost proizvoda, a nagrade je dodeljivao međunarodni žiri sastavljen od preko 20 novinara i vodećih stručnjaka u industriji pneumatika.
Osvrnuvši se na dobitnika, glavni i odgovorni urednik časopisa TTI Mat Ros rekao je: „Tradicionalno se u kategoriji ‘Proizvođač pneumatika godine’ vodi veoma tesna borba. Pravo je zadovoljstvo što je Continental po treći put odneo pobedu, posebno na domaćem terenu. Žiri je bio zadivljen brojem dostignuća ove kompanije u minuloj godini, uključujući ContiRe.Tex, drugu generaciju pneumatika za Extreme E, širok spektar saradnje u istraživanjima i pneumatik Conti GreenConcept, da navedeno samo neke. Zbog svoje posvećenosti inovacijama i održivosti Continental je više nego zaslužio nagradu.”
Bernd Korte, potpredsednik Platforme za razvoj i industrijalizaciju pri Pneumaticima Continental, primio je nagradu u ime kompanije.
„Izuzetno smo počastvovani kao dobitnici ovogodišnje nagrade ‘Proizvođač pneumatika godine’. Ona nas motiviše da nastavimo putem koji smo izabrali, a to je neprekidno ulaganje u razvoj pneumatika i pružanje značajnog doprinosa bezbednoj, ekonomičnoj i ekološki prihvatljivoj mobilnosti”, rekao je Korte.
Godine 2022. Continental je osvojio prestižnu nagradu „Proizvođač pneumatika godine” po treći put u poslednjih osam godina, što pokazuje posebnu posvećenost vodećim tehnološkim inovacijama na tržištu, u čijem su središtu bezbednost i održivost. Mi smo kao proizvođač vrhunskih pneumatika nedavno ponovo iskazali svoju snagu inovacija predstavivši tehnologiju ContiRe.Tex. Posebno razvijena tehnologija za veću održivost dovedena je do statusa spremnosti za proizvodnju u samo nekoliko meseci.
Ona nam omogućava da u potpunosti zamenimo uobičajeno poliestersko predivo u telu pneumatika recikliranim predivom dobijenim od prerađenih PET boca. Tehnologija je znatno efikasnija nego uobičajeni načini prerade PET boca radi dobijanja poliesterskog prediva visokih performansi. Boce koje se koriste za ovu tehnologiju potiču isključivo iz regiona koji nemaju zatvoren reciklažni krug. Tehnologijom ContiRe.Tex Continental je prišao korak bliže cilju da postane najnapredniji proizvođač pneumatika kada je reč o društvenoj odgovornosti i odgovornosti prema životnoj sredini.

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

You May Also Like

Šta to vatreno sprema Volkswagen?

Potpuno neuobičajenim putem šef Volkswagena je predstavio koncept ID.X i moramo da se zapitamo ...

Citroen C5 Aircross – prvo za Kinu, pa onda za ostale

Na salonu u Šangaju Citroen je prdstavio svoju novu generaciju SUV-a, koja bi mogla ...

Al-Attiyahu u Toyoti drugi dan Dakara 2021.

Trostruki pobednik Dakara Al-Attiyah počeo je da ispravlja propušteno u prvoj deonici i nadoknađuje ...

Polovnjaci – i skoro novi automobili mogu da imaju vraćenu kilometražu

Polovnjaci – i skoro novi automobili mogu da imaju vraćenu kilometražu, kaže studija koja ...

Da li znate ko i kada je napravio prve livene aluminijumske naplatke?

Liveni aluminijumski naplatci postali su gotovo neizostavni deo putničkih pa i teretnih vozila. A ...

Novi BMW Serije 4 Coupe dostupan je za poručivanje u Srbiji

Nakon nedavno održane svetske premijere, potpuno novi model BMW Serije 4 Coupe od sada ...