fbpx

Ford Bronco (ipak) dolazi u Evropu

Ford Bronco, jedan od klasika u ponudi “Plavog ovala” (ipak) dolazi u Evropu, mada se proizvođač već ograđuje

Ford Bronco, predstavljen je u julu 2020. za kupce u SAD, i izuzetno je popularan kod kupaca. Jedan je od klasika ponude pod znakom “Plavog ovala”, a najnovija vest kaže da će pak doći do kupaca u Evropi.  Prošlog meseca pojavio se na salonu automobila u Sofiji u Bugarskoj, što je svojevrsna najava da će se pridružiti modelima Explorer i Mustang, koji se mogu kupiti na Starom kontinentu. Ovo je svakako dobra vest za ljubitelje prave off-road vožnje obzirom da je Bronco punokrvni off-roader, spreman za ozbiljne izazove, a ne samo vožnju po asfaltu. Prema onome što je za sda poznato, do salona u Evropi stići će u drugoj polovini sledeće 2023.

To bi bile dobre vesti, ali ima i manje dobrih. Naime, Ford je unapred saopštio da će se Bronco prodavati samo u izvesnoj, tačno ograničenoj količni, ali za sada nije poznato u kojim zemljama Evrope će se pojaviti, a ni kolika je ta “određena” količina. Poznato je da se novi Bronco odlično prodaje u SAD, pa se postavlja pitanje da li Ford nema dovoljno kapaciteta u proizvodnji, ili želi da ovom modelu obezbedi bolju prodaju u Evropi praveći ga ekskluzivnim modelom. Jedino, sigurno je da sigurno dolazi.

Za sada se čak ne zna gotovo ništa u kojim verzijama će doći “preko Bare”, i jedino je saopšteno da će se prodavati isključivo verzija sa četvoro vrata, ali ne i da li će stizati Bronco Sport. U standardnu opremu spadaće Bang & Olufsen premijum audio sistem sa 10 zvučnika i subwooferom, 360° kamera i infotejment sa ekranom dijagonale od 12”, kompatibilan sa Apple CarPlay i Android Auto aplikacijama na SYNC® 4 platformi.

Po pitanju off-road sposobnosti, maće Ford Bronco čime da se pohvali. Standardni će biti zadnji diferencijal sa zatvaračem, kao i sistem “otkačinjanja” poprečnih stabilizatora, a opcioni će biti zatvarač prednjeg diferencijala. Dvostepeni reduktor prenosa će svakako ići uz Ford Bronco, a opcono centralni razdelnik snage će biti elektronski ili elektromehanički.

Kao i za kupce u SAD, Ford obećava da će za kupce Bronca biti obezbeđena i izuzetno bogata ponuda dodatne opreme – od pojačanog sistema svetala, sistema šatora, krovnih nosača, i namenskih nosača za skije, bicikle, ili krovne boksove, pa nadalje.
Cenovnu politiku ne možemo ni da naslutimo, samo možemo da dodamo da u Americi Bronco Sport startuje od 26.600$, a Bronco sa četvora vrata od 33.200$, što nije previše relevantno za cene koje će dočekati kupce u Evropi.

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

You May Also Like

Da li se vraća Dodge Viper?

Iako je obustavljena proizvodnja pete generacije Dodge Vipera, postoji mogućnost da ovaj sportista neće ...

Novi Peugeot 508 polu zvanično

Slučajno ili namerno, malo pred Ženevu na vebu su se pojavile prve fotografije novog ...

Većina “pametnih” ključeva pruža lošu zaštitu od napada

„Pametni” ključevi su jedna od najomiljnijih stavki kod kupaca novih automobila, međutim studija je ...

Test Mazda CX60 eSkyactiveD Homura

Test Mazda CX60 eSkyactive Homura nas je podsetio šta veliki šestocilindarski dizel ume i ...

Audi izdao opoziv za 1.27 miliona automobila

Audi je izdao opoziv za 1.27 miliona automobila širom sveta, koji važi za A4, ...

Renault predstavio novi SM3 Z.E.

Renault-Samsung je otkrio novi električni model pod nazivom SM3 Z.E., na sajmu automobila u ...