fbpx

Michael Schumacher odlikovan najvišim priznanjem

Michael Schumacher sedmostruki šampion Formule 1 odlikovan je najvišim priznanjem države u kojoj je rođen

Foto: Daimler

Michael Schumacher sedmostruki šampion Formule 1 odlikovan je najvišim priznanjem države u kojoj je rođen. Na ceremoniji održanoj u Kelnu, državno priznanje Severne Rajne i Vestfalije primile su Corrina, Michaelova supruga i Gina, ćerka velikog šampiona Formule 1, dok sin Mick nije prisustvovao zbog toga što se nije dobro osećao. Ovo najviše priznanje, koje se dodeljuje civilima, zbog Covid-19 pandemije nije dodeljeno još od 2019. kada je poslednje primio Klaus Topfer, savezni ministar za zaštitu okoline.
Premijer Severne Rajne i Vestfalije Hendrik Wust je u svom obraćanju zvanicama istakao da Michael Sachumacher nije odlikovan samo zbog rezultata na sportskim poljima, nego i zbog brige o drugima. “Danas odajemo priznanje celom Michaelu Schumacheru, ne samo sportisti i vozaču Formule 1 i čoveku pod svetlostima reflektora. Odajemo priznanje osobi velikog srca, kojoj je uvek bilo važno da razmišlja i o dobrobit drugih”, rekao je Wust i dodao, da je Michael uvek brinuo o onima kojima nje dobro, pomagao ih, ali to činio u tišini. Njegova familija nastavila je sa dobrotvornim radom u istom pravcu kao i Michael. “Michael Schumacher je uvek bio sa obe noge na zemlji i uvek posmatrao ljudska bića oko sebe”, rekao je za Sky Sport Wust.

Foto: Daimler

Pre nesreće na skijanju koju je doživeo 2013. godine, Michael Schumacher je bio veliki filantrop. Dodelio je 1.5 miliona evra organizaciji UNESCO, i platio rekonstrukciju škole u Senegalu. Bloomberg je procenio da je Schumacher u periodu od 2002 do 2006. godine u razne dobrotvorne svrhe donirao oko 50 milona dolara. Nakon što je 1997. nakon incidenta koj je imao na Velikoj nagradi Evrope kažnjen obavezom učestvovanja u akcijama o bezbednosti saobraćaja koje je organizovala FIA, Michael Schumacher je počeo ozbiljno da razmišlja o dobrotvornom radu, promoviše druge ciljeve i pozvao Ujedinjene Nacije da prepoznaju smrtne slučajeve u saobraćaju kao globalni zdravstveni problem.
Iako se nedavno oglasio Willi Weber, Schumacherov bivši menadžer sa kojim je bio u veoma dobrim odnosima, i optužio porodicu da laže i obmanjuje javnost o zdravstvenom stanju Michael, Jean Todt, bivši šef Ferrari F1 tima i bivši predsednika FIA , na događaju je rekao da i dan danas sa Michaelom gleda trke Formule 1.

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

You May Also Like

Alpina A110 u čak četiri verzije u Ženevi

Tri nove verzije Alpine A 110 otkrivene u Ženevi, uključujući i GT4 trkačku Renault ...

Nova Toyota Prius PHEV startovala na srpskom tržištu

Nova Toyota Prius PHEV startovala je sa prodajom na srpskom tržištu sa cenom od ...

Ford GT – iz salona na aukciju, pa na sud

Kako zaraditi lep novac preko ekskluzivnog automobila? Proizvođači limitiranih serija ekskluzivninih automobila, obično imaju ...

Da li Toyota gasi Land Cruiser?

Postojeća Toyota Land Cruiser je već u godinama, a naslednika nema ni na horizontu ...

Land Cruiser najbrži SUV na planeti

Ne koristi nikome, ali dobro zvuči. Toyota je napravila najbrži SUV na planeti, odnela ...

Alijansa Renault-Nissan broj 1 po prodaji u svetu

Alijansa Renault-Nissan broj 1 po prodaji lakih vozila na svetu u 2017. i sa ...