fbpx

Michael Schumacher odlikovan najvišim priznanjem

Michael Schumacher sedmostruki šampion Formule 1 odlikovan je najvišim priznanjem države u kojoj je rođen

Foto: Daimler

Michael Schumacher sedmostruki šampion Formule 1 odlikovan je najvišim priznanjem države u kojoj je rođen. Na ceremoniji održanoj u Kelnu, državno priznanje Severne Rajne i Vestfalije primile su Corrina, Michaelova supruga i Gina, ćerka velikog šampiona Formule 1, dok sin Mick nije prisustvovao zbog toga što se nije dobro osećao. Ovo najviše priznanje, koje se dodeljuje civilima, zbog Covid-19 pandemije nije dodeljeno još od 2019. kada je poslednje primio Klaus Topfer, savezni ministar za zaštitu okoline.
Premijer Severne Rajne i Vestfalije Hendrik Wust je u svom obraćanju zvanicama istakao da Michael Sachumacher nije odlikovan samo zbog rezultata na sportskim poljima, nego i zbog brige o drugima. “Danas odajemo priznanje celom Michaelu Schumacheru, ne samo sportisti i vozaču Formule 1 i čoveku pod svetlostima reflektora. Odajemo priznanje osobi velikog srca, kojoj je uvek bilo važno da razmišlja i o dobrobit drugih”, rekao je Wust i dodao, da je Michael uvek brinuo o onima kojima nje dobro, pomagao ih, ali to činio u tišini. Njegova familija nastavila je sa dobrotvornim radom u istom pravcu kao i Michael. “Michael Schumacher je uvek bio sa obe noge na zemlji i uvek posmatrao ljudska bića oko sebe”, rekao je za Sky Sport Wust.

Foto: Daimler

Pre nesreće na skijanju koju je doživeo 2013. godine, Michael Schumacher je bio veliki filantrop. Dodelio je 1.5 miliona evra organizaciji UNESCO, i platio rekonstrukciju škole u Senegalu. Bloomberg je procenio da je Schumacher u periodu od 2002 do 2006. godine u razne dobrotvorne svrhe donirao oko 50 milona dolara. Nakon što je 1997. nakon incidenta koj je imao na Velikoj nagradi Evrope kažnjen obavezom učestvovanja u akcijama o bezbednosti saobraćaja koje je organizovala FIA, Michael Schumacher je počeo ozbiljno da razmišlja o dobrotvornom radu, promoviše druge ciljeve i pozvao Ujedinjene Nacije da prepoznaju smrtne slučajeve u saobraćaju kao globalni zdravstveni problem.
Iako se nedavno oglasio Willi Weber, Schumacherov bivši menadžer sa kojim je bio u veoma dobrim odnosima, i optužio porodicu da laže i obmanjuje javnost o zdravstvenom stanju Michael, Jean Todt, bivši šef Ferrari F1 tima i bivši predsednika FIA , na događaju je rekao da i dan danas sa Michaelom gleda trke Formule 1.

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

You May Also Like

Mercedes zvanično predstavio novu GLB-Klasu

Mercedes-Benz je duplirao svoju ponudu u segmentu kompaktnih SUV-ova lansiranjem novog modela, GLB-Klase Mercedes-Benz ...

Bottasu pol pozicija u Ostinu

Kvalifikacije Formule 1 na stazi COA u Ostinu u Teksasu bile su najneizvesnije u ...

Videli smo i hiperautomobil iz Toyote

Uz treću uzastopnu pobedu GR Toyota tima na Lemanu, videli smo i hiperautomobil koji ...

Prvo čišćenje od bombi pa fabrika Tesla

Počela je gradnja pogona iz kojeg uskoro treba da u srcu Nemačke izlaze glavni ...

Povratak legendarnih boja za sve Porsche modele

Svojom novom, Paint to Sample i Paint to Sample Plus opcijom, Porsche Exclusive manufaktura ...

Nova Honda Jazz e:HEV odlična na Euro NCAP testovima

HONDA Jazz e:HEV koja je u Evropi predstavljena sredinom 2020. godine osvojila je maksimalnih ...