fbpx

DeLorean pokazao tri koncepta budućnosti

DeLorean Alpha5 se dešava i pristiže, a kompanija predstavlja vizije još tri Alpha koncepata za budućnost i to u prošlosti

Alpha5/Foto: DeLorean

DeLorean Alpha5 stiže. Otkriven je u maju mesecu, biće proizvedeno 88 komada, a kupci bi trebali biti zadovoljni performansama elektro pogona autonomijom od oko 500 kilometara. Sada kada je evidentno da renesansa marke DeLorean nije puka fikcija, postavlja se pitanje – šta dalje?

Alpha2/Foto: DeLorean

Joost de Vries CEO DeLorean Motor Company je otkrio pravce u kojima će u budućnosti ići DeLorean tako što je predstavio skice tri koncepta, modela Alpha2, Alpha3 i Alpha4. Ruku na srce, nova DeLorean Motor Company to čini malo drugačije i ne beži od svoje, blago rečeno, kontroverzne i baš uspešne prošlosti. Na svom web sajtu, DeLorean Motor Company se bavi i 1982. godinom i 1990 kada je predstavljen nodel Alpha2, koji je trebao biti “beg” od problematičnog DMC-12, a koji evidentno ima sličnosti sa modelom Corvette C4 iz 1996. Zapravo, prezentacija na fabričkom sajtu DeLorean je fikcija, koja godne koristi da pokaže budućnost, po principu filma Povratak u budućnost. Tek tada postaje jasno da nisu po sredi greške, obzirom da je originalna kompanija DeLorena bankrotirala 1982. godine.
Kako bilo, DeLorean Alpha2 jeste kupe koji podseća na Corvette i mogao bi najavljivati nešto slično.

Alpha3/Foto: DeLorean

Alpha3 je futuristička limuzina, koja je svom fiktivnom kalendaru DeLorena smestio u 2000. godinu, ali stvarno bi mogao biti model bliske budućnosti.

Alpha4/Foto: DeLorean

Na kraju, DeLorean Alpha4 je, a sta bi drugo bio nego SUV. Samo, nije električni kako bi se moglo pomisliti, nego za izvor energije koristi hidrogenske gorive ćelje. DeLorean Alpha4 ipak nema čuvena “gullwing” vrata koja se otvaraju nagore, a i neodoljivo podseća na dizajn koji je u stvaran automobil Ocean već pretvorio Fisker.

Foto: DeLorean

Šta će od ova koncepta koji su za sada u fazi crteža postati stvarnost, videćemo, ali vidimo i da mašte ne nedostaje, pogotovo kada vidimo da se barem u vizualu DMC-12 može pretvoriti čak i u “Hyper Targa Pick-up”. Kompanija iz Teksasa najavljuje da će na Pebble Beach, okupljalište automotivnog krema, dovesti čak tri koncepta. To bi mogla biti otelotvorenja pokazanih animacija, ali Pebble Beach je već za mesec dana, pa neće biti čudno ako se bude radilo o evolucijama modela Alpha5, a ne potpuno zasebnim modelima.

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

You May Also Like

Dakar Reli 2022 – posade Audija na vrhu treće etape

Treća etapa Dakar Relija 2022. donela je potpuno drugačiju sliku po pitanju plasmana kako ...

Ferrari predstavio novi osnovni model – Portofino

Ferari je par nedelja pre otvaranja salona u Frankfurtu zvanično predstavio svoj novi polazni ...

Parkirani Tesla Model S eksplodirao iz čista mira

Nakon što se pojavio video parkiranog Tesla Modela S kako se podvozje dimi, pa ...

Bugatti uspešno isporučio 70. Chiron u 2017.

Bugatti je objavio da je uspešno isporučio 70. Chiron, model koji je ušao u ...

Prvi nalazi NTSB kažu da se uvukao stajni trap Earnhardtove Cessne

Prema saopštenju američke NTSB do udesa aviona Dalea Earnhardta došlo je zbog uvlačenja noge ...

Vettel je precenjen – kaže bivši vozač Ferrarija

Bivši vozač Formule 1 Eddie Irvine smatra da je Sebastian Vettel jako precenjen Poznat ...