fbpx

Počelo je poručivanje Alfa Romeo Tonale sa dizelom

Nakon komercijalnog uspeha hibridnih verzija od 130 ks i 160 KS, Alfa Romeo je odlučio da lansira model Tonale sa dizel motorom

Savršena je prilika za Alfa Romeo koji objavljuje da su otvorene porudžbine za novi model Tonale, simbol metamorfoze brenda, sada dostupan u dizel verziji. Novi model dopunjuje uspeh modela Alfa Romeo Tonale u njegovoj hibridnoj konfiguraciji: preko 4.500 porudžbina je već primljeno od lansiranja, a prve isporuke su u toku. Instinktivna veza između brenda Alfa Romeo i njegovih ljubitelja je bez premca u svetskoj automobilskoj industriji i doprinosi uspehu brenda: tokom juna je zabeležen dalji rast za brend , kako  u tržišnom rastu tako i u obimu prodaje, sa udeom od 1,1%, treći mesec za redom preko 1%, sa obimom prodaje koji beleži rast od otprilike 25% kako u poređenju sa mesecom majem tako i u poređenju sa istim periodom u 2021. Ove značajne brojke dobijaju još više na vrednosti kada se uzme u obzir da je tržište trenutno u značajnom padu.
Dizel Tonale: značajni novi model za italijansko tržište
Nakon komercijalnog uspeha hibridnih verzija od 130KS i 160KS, Alfa Romeo je odlučio da lansira model Tonale sa dizel motorom. Model opremljen 1,6-litarskim motorom sa 130 KS sada je dostupan onlajn i u Alfa Romeo salonima. Ima i maksimalni obrtni moment od 320 Nm, uparen sa TCT menjačem sa dva kvačila za unapređenu dinamiku i još veći užitak u vožnji, a to su tipične karakteristike brenda Alfa Romeo – uz smanjenu potrošnju.
Alfa Romeo Tonale je opremljen najdirektnijim upravljačkim sistemom u klasi (13,6:1), koji garantuje bezbednu, udobnu i zabavnu vožnju po putu i svrstava ga u sam vrh klase po pitanju agilnosti i dinamike vožnje. To je takođe jedini model u svojoj kategoriji koji ima Integrisani sistem kočenja (IBS), fiksne Brembo kočione čeljusti sa 4 klipa, samoventilirajuće diskove napred i pune diskove pozadi, što sve rezultira izvanrednim performansama pri kočenju. Novi Tonale dizel donosi dinamičko vektorisanje obrtnog momenta koje je razvio Alfa Romeo, kao i ogibljenje sa amortizerima koji koriste tehnologiju amortizacije sa selektivnom frekvencijom (FSD), sve to kao deo standardne opreme. Donji postroj podrazumeva MacPherson opružne noge sa spiralnim orugama i gasnim amortizerima na sva četiri točka sa specifičnom geometrijom geometrijom trapova. I dodaci na karoseriji pažljivo  su dizajnirani da obezbede dodatnu krutost karoseriji.
Strateški motor, uključujući ponudu za B2B sektor
Dizel motori i dalje su vrlo popularni i u Italiji, naročito među poslovnim klijentima. U B2B svetu, Alfa Romeo Tonale je pozicioniran kao inovativni model sa sposobnošću da dopuni ponudu kompanije Stellantis u strateškom segmentu premijum kompaktnih terenaca, sa velikom dodatnom vrednošću u vidu privlačnosti istorijskog brenda i simbola ugledne italijanske sportske tradicije od 1910. godine. Kompanijski auto nije samo pokretna imovina, a neponovljivi šarm brenda Alfa Romeo čini model Tonale poželjnom povlasticom. Predstavljanjem dizel verzije, gama motora može da zadovolji zahteve zaposlenih koji rade na terenu, uključujući one koji prelaze velike kilometraže. Zahvaljujući savršenom balansu između emisije štetnih gasova, potrošnje i karakterističnog užitka u vožnji tipičnoj za Alfa Romeo brend, moderni i efikasni dizel motori zadovoljavaju potrebe menadžera voznih parkova i korisnika koji prelaze velike razdaljine.
Projekat razvijen da poboljša rezidualnu vrednost
Projekat Tonale je razvijen sa ciljem da održi značajnu rezidualnu vrednost: prvi kompaktni terenac brenda Alfa Romeo napravljen je da obezbedi optimalno pozicioniranje na tržištu u ovoj oblasti, ne samo vezano za odabrani motor. Ali to nije sve: u sklopu svetske ekskluzive, Tonale obeležava premijeru digitalnog NFT sertifikata, poverljivog i nepromenjivog zapisa glavnih faza u životu svakog vozila: od održavanja do kilometraže i bilo kakvih nezgoda koje su se desile. To je prava inovacija koja oslikava revolucionarnu prirodu brenda Alfa Romeo i pomaže modelu Tonale da se probije na vrh svog segmenta, sa fantastičnim prednostima po pitanju rezidualne vrednosti i pozitivnog efekta na naknade za rentiranje.
Strategija game kako bi se ispunile potrebe svake vrste kupca
Alfa Romeo Tonale nudi strategiju game koja je osmišljena da ispunjava sve zahteve kupaca i da učini konfigurisanje još lakšim. Dostupna su tri paketa opreme – Super, Sprint i Ti – i svaki ima jasno definisane specifikacije. Sve počinje sa paketom Super, početnim nivoom jedinstvenog Alfa Romeo iskustva. Sledeći je Sprint, savršen balans između cene i specifikacija, koji uključuje brojne opcije sa jakom sportskom konotacijom. Na kraju, paket Ti – koji unapređuje eleganciju i prepoznatljivi karakter modela Tonale – za kupce koji traže najbolje po pitanju ekskluzivnosti i specifikacija koje su deo standardne opreme.

Dodatne informacije o modelu Alfa Romeo Tonale dostupne su ovde.

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

You May Also Like

Formula 1 – pobeda Verstappena na VN Saudijske Arabije

Formula 1 – pobeda Verstappena na VN Saudijske Arabije nakon još jedne poprilično nezanimljive ...

Audi RS6 i RS7 sa još više snage uz hibrid?

Uz predstavljanje novih RS6 Avant i RS7, Audi nagoveštava još snažnije modele Pored egzotičnog ...

Formula 1 – kvalifikacije u Džedi pripale Perezu

Kvalifikacije da drugu trku sezone Formule 1 vožene su na stazi Jeedah Corniche, a ...

HSV proizveo svoj poslednji super sedan

Australijski HSV je proizveo svoj poslednji super sedan baziran na Holden Commodoru Oficijelni australijski ...

BMW razmatra otvaranje još jedne fabrike u SAD

BMW razmatra drugu fabriku u SAD, kaže CEO kompanije, Harald Krüger BMW razmatra otvaranje ...

Test: Dacia Logan TCe 90 – kvalitetniji ali koliko dostupan?

Od modela sklopljenog sa minimumom delova da bi bio pristupačan, Dacia Logan je stigla ...