fbpx

Formula 1 – Schumacheru je ugroženo sedište

Formula 1 – uprkos slavnom prezimenu Micku Schumacheru je ugroženo mesto u bolidu Haas, a to misli njegov stric

Foto: Haas Formula 1 Team / Andy Hone / LAT Images)

Formula 1 – najnoviji razvoj situacije sa iznenadnim i neočekivanim transferima vozača, mogao bi ugroziti budućnost Nicka Schumachera u timu Haas. To mišljenje je izneo neko ko dosta dobro poznaje Formulu 1 spolja i iznutra. Naime, Ralf Schumacher, Mickov stric, odnosno rođeni brat Michaela Schumachera i bivši vozač Formule 1, priznaje da ima nekoliko vozača u Formuli 2 koji bi mogli ugroziti Mickovu budućnost u timu Haas, pa čak i generalno u Formuli 1.

Foto: Haas Formula 1 Team / Glenn Dunbar / LAT Images)

Iako je Mick uveliko pregovarao o produžetku ugovora sa timom Haas, iz krugova Formule 1 mogu se čiti spekulacije da je Guenther Steiner “povukao ručnu” i prekinuo pregovore istog trena kada je saopšteno sa je Fernando Alonso potpisao ugovor sa timom Aston Martin, obzirom da su postojale priče da bi Mick mogao otići na mesto upražnjeno povlačenjem Sebastiana Vettela. Ovako, tim Haas može da sačeka da vidi u kakvoj formi će biti Mick do kraja sezone odluči o nastavku saradnje. U novonastaloj situaciji, Mick ne samo da nije u prilici da pregovara, nego je pod znak pitanja došao njegov opstanak u Formuli 1. Šta više, spekulacije kažu da za njegove potencijalne usluge više nije zainteresovan ni Ferrari, čuji je deo akademije, a koji mu je obezbedio mesto u bolidu Haas. Navodno, Mattia Binotto, obzirom na do sada pokazano, neće insistirati da Mick ostane u Haasu, iako na to ima pravo po ugovoru.

Foto: Haas Formula 1 Team Andy Hone / LAT Images)

Ralf Schumacher priznaje da njegov bratanac svojim rezultatima nije učinio sebi uslugu, iako je u poslednje dve trke uspeo da (konačno) osvoji poene. “Moram da priznam, Mick je slabo počeo ovu sezonu, a pogotovo je slabo počeo u odnosu na timskog kolegu Kevina Magnussena. Ali, deluje da je konačno našao pravi put i poslednjem trenutku. Kako god to delovalo, Haas tek ove godine ima bolid u kojem se može dokazivati. Uradio je to nekoliko puta, i nadam se da će uz unapređenja nastaviti da se dokazuje. A ako i ima neku drugu mogućnost u Formuli 1, važno je da ima pristojan bolid i da nastavi da se dokazuje”, kaže Ralf Schumacher.

Foto: felipedrugovich.com.br / © 2020 Diederik van der Laan / Dutch Photo Agency

Ali pitanje je čak i uz svoje slavno prezime, da li će Mick zadržati svoje mesto u Formuli 1, obzirom da konkurencija koja se dokazuje u Formuli 2 ne miruje. Kao direktni kandidat za Mickovo sedište pojavio se vodeći u F2 šampionatu Felipe Drugovich.
“Po pravilu, avgust i septembar su meseci kada traže mogućnosti za angažman vozača. Trenutno ih ima u Formuli 2 koji pokazuju rezultate, ali imaju i novac.

Foto: felipedrugovich.com.br / © 2020 Sebastiaan Rozendaal / Dutch Photo Agency

Drugović je za samo tri godine pokazao velik napredak i stigao napred”, kaže Ralf Schumacher i negira informaciju da vozač sa brazilskim i italjanskim pasošen i sa prezimenom iz naših krajeva nema finansijsku podršku van same porodice. “Drugovich ima snažnu podršku XP Investments i pominje se kao moguća zamena za Nicolasa Latifija u Williamsu, ili na mestu rezervnog vozača u Aston Martinu.
Ako Mick Schumacher ne uspe da obezbedi sedište u bolidu tima Haas, opcije su mu vrlo limitirane. Eventualno Williams ili tim Alpine, ukoliko ne uspe da natera Oscara Piastrija da preuzme mesto koje je upražnjeno odlaskom Alonsa.

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

You May Also Like

Formula 1 – Piastriju sprint u Kataru

Formula 1 – Piastriju sprint u Kataru, a Maxu Verstappenu titula šampiona Sveta Formule ...

Test: Volvo XC60 T8 Recharge – moćni plug in

Šta se dogodi kada Volvo u svoj SUV XC60 ubaci benzinac sa dva kompresora, ...

Formula 1 – Audi bi mogao odložiti svoju odluku

Formula 1 – nakon što je FIA konačno overila nova pravila za pogonske grupe ...

Formula 1 – Red Bull „minimalno“ prekoračio budžet

Formula 1 – FIA je zvanično objavila da je tim Red Bull minimalno prekoračio ...

Nova Honda Civic stiže u Evropu 2022.

Honda je objavila prve službene fotografije novog Civica koji će do evropskih kupaca stići, ...