fbpx

Formula 1 – Schumacheru je ugroženo sedište

Formula 1 – uprkos slavnom prezimenu Micku Schumacheru je ugroženo mesto u bolidu Haas, a to misli njegov stric

Foto: Haas Formula 1 Team / Andy Hone / LAT Images)

Formula 1 – najnoviji razvoj situacije sa iznenadnim i neočekivanim transferima vozača, mogao bi ugroziti budućnost Nicka Schumachera u timu Haas. To mišljenje je izneo neko ko dosta dobro poznaje Formulu 1 spolja i iznutra. Naime, Ralf Schumacher, Mickov stric, odnosno rođeni brat Michaela Schumachera i bivši vozač Formule 1, priznaje da ima nekoliko vozača u Formuli 2 koji bi mogli ugroziti Mickovu budućnost u timu Haas, pa čak i generalno u Formuli 1.

Foto: Haas Formula 1 Team / Glenn Dunbar / LAT Images)

Iako je Mick uveliko pregovarao o produžetku ugovora sa timom Haas, iz krugova Formule 1 mogu se čiti spekulacije da je Guenther Steiner “povukao ručnu” i prekinuo pregovore istog trena kada je saopšteno sa je Fernando Alonso potpisao ugovor sa timom Aston Martin, obzirom da su postojale priče da bi Mick mogao otići na mesto upražnjeno povlačenjem Sebastiana Vettela. Ovako, tim Haas može da sačeka da vidi u kakvoj formi će biti Mick do kraja sezone odluči o nastavku saradnje. U novonastaloj situaciji, Mick ne samo da nije u prilici da pregovara, nego je pod znak pitanja došao njegov opstanak u Formuli 1. Šta više, spekulacije kažu da za njegove potencijalne usluge više nije zainteresovan ni Ferrari, čuji je deo akademije, a koji mu je obezbedio mesto u bolidu Haas. Navodno, Mattia Binotto, obzirom na do sada pokazano, neće insistirati da Mick ostane u Haasu, iako na to ima pravo po ugovoru.

Foto: Haas Formula 1 Team Andy Hone / LAT Images)

Ralf Schumacher priznaje da njegov bratanac svojim rezultatima nije učinio sebi uslugu, iako je u poslednje dve trke uspeo da (konačno) osvoji poene. “Moram da priznam, Mick je slabo počeo ovu sezonu, a pogotovo je slabo počeo u odnosu na timskog kolegu Kevina Magnussena. Ali, deluje da je konačno našao pravi put i poslednjem trenutku. Kako god to delovalo, Haas tek ove godine ima bolid u kojem se može dokazivati. Uradio je to nekoliko puta, i nadam se da će uz unapređenja nastaviti da se dokazuje. A ako i ima neku drugu mogućnost u Formuli 1, važno je da ima pristojan bolid i da nastavi da se dokazuje”, kaže Ralf Schumacher.

Foto: felipedrugovich.com.br / © 2020 Diederik van der Laan / Dutch Photo Agency

Ali pitanje je čak i uz svoje slavno prezime, da li će Mick zadržati svoje mesto u Formuli 1, obzirom da konkurencija koja se dokazuje u Formuli 2 ne miruje. Kao direktni kandidat za Mickovo sedište pojavio se vodeći u F2 šampionatu Felipe Drugovich.
“Po pravilu, avgust i septembar su meseci kada traže mogućnosti za angažman vozača. Trenutno ih ima u Formuli 2 koji pokazuju rezultate, ali imaju i novac.

Foto: felipedrugovich.com.br / © 2020 Sebastiaan Rozendaal / Dutch Photo Agency

Drugović je za samo tri godine pokazao velik napredak i stigao napred”, kaže Ralf Schumacher i negira informaciju da vozač sa brazilskim i italjanskim pasošen i sa prezimenom iz naših krajeva nema finansijsku podršku van same porodice. “Drugovich ima snažnu podršku XP Investments i pominje se kao moguća zamena za Nicolasa Latifija u Williamsu, ili na mestu rezervnog vozača u Aston Martinu.
Ako Mick Schumacher ne uspe da obezbedi sedište u bolidu tima Haas, opcije su mu vrlo limitirane. Eventualno Williams ili tim Alpine, ukoliko ne uspe da natera Oscara Piastrija da preuzme mesto koje je upražnjeno odlaskom Alonsa.

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

You May Also Like

Nissan predstavio I2V tehnologiju

Tehnologija povezanog automobila budućnosti spaja stvarni i virtualni svet i omogućuje vozačima da „vide ...

Hyundai i30 i Kona predstavljeni u Srbiji

Hyundai Srbija predstavio je novinarima i kupcima dva noviteta, čija prodaja je upravo počela ...

Citroen C3 Aircross i kod nas

C3 Aircross nudi nove tehnologije koje olakšavaju život i u gradu i na otvorenom ...

Formula 1 – Alfa Romeo „pokazao“ novi C42 bolid

Formula 1 tim Alfa Romeo je objavio prvu fotografiju svog C42 bolida za 2022. ...

Ford Ranger Wildtrak skoro pa odličan

Ford Ranger nije slučajno najprodavaniji pick-up u mnogim zemljama širom sveta. Nije sam na ...

Hamilton, najverovatnije, završio posao za ovu sezonu

Hamilton je uradio sve što je trebao da bi sebi i timu Mercedes obezbedio ...