fbpx

Audi RS modeli neće biti sa četiri cilindra

Audi RS modeli u budućnosti će biti hibridizovani, ali neće krenuti stopama Mercedesa i preći na četvorocilindarske agregate

Audi RS modeli, najsnažniji i najprestižniji u ponudi marke iz Ingolštada u budućnosti neće smanjivati broj cilindara, mada će dobiti pomoć od hibridnog sistema i elektromotora. Drugim rečima, Audi neće krenuti putem kojim je krenuo Mercedes i u novi C63 AMG uradio četvorocilindraš umesto V8, sa izdašnom pomoći elektromotora, ali koji je toliko povećao masu vozila da više snage pogona zapravo nije donelo nikakav benefit u performansama.
Audi RS divizija, u poteri za manjom emisijom CO2 moraće se okrenuti pomoć od strane hibrida, ali to ne znači da će se odreći V6 i V8 motora sa unutrašnjim sagorevanjem u svojim najsnažnijim modelima. Dobre vesti po ljubitelje „klasičnog“ izvora snage iz mnogo cilindara i velike zapremine ovakva vest svakako raduje, barem dok su motori sa unutrašnjim sagorevanjem još uvek u igri.
Iako Audi, sasvim razumljivo, ne otkriva karte, izjava Constantina Dresslera šefa produktnog marketinga u Audi Sport diviziji, ne govori mnogo, ali objašnjava najvažnije.
„Naravno, elektrifikovaćemo naše modele kao i konkureti. Ali, nećemo koristiti četvocilindarske agregate“, rekao je nedavno Dressler novinarima i time više nego otvoreno ukazao da Audi neće ići stopama Mercedesa u smislu korišćenja motora sa malim brojem cilindara.
Novi Mercedes C63 AMG ima 2.0 četvorocilindraš sa turbokompresorom sa dvojakim pogonom, od izduvnih gasova, ali i od elektromotora, dok na zadnjoj osovni ima i dva elektromotora, što sve zajedno donosi 671 KS i 1020 Nm maksimalnog obrtnog momenta, ali i masu vozila od 2.300 kilograma.
Audi RS5, model za 2023. godinu, direktan konkurent C63 AMG, svoju snagu ostvaruje tradcionalnijim putem i bez elektrifikacije. Rezultat koji postiže 2.9 twin-turbo V6 je 444 KS i 600 Nm, pa RS5 u Competition paketu dohvata maksimalnih 289 km/h, dok je standardni model ograničen na 250 km/h.
Prema poznatom planu razvoja Audija, sledeći novi model biće RS Q5, na kojem Audi Sport uveliko radi. Iako nema zvaničnih informacija, RS Q5 bi mogao biti prvi model koji će koristiti elektrifikovani pogon, koji bi u svojoj osnovi imao 2.9 V6, ali i pomoć od hibrida, čiji cilj bi bile performanse, a ne ekonomičnost u vožnji i efikasnost pogona.

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

You May Also Like

Holandski EV startup predstavio svoj prvi model, Lightyear One

Holandski EV startup Lightyear predstavio je svoj prvi model, pod imenom Lightyear One Holandski ...

Formula 1 – Sainz najbrži u kvalifikacijama u Singapuru

Formula 1 –  Sainz najbrži u kvalifikacijama u Singapuru na stazi Marina Bay, debakl ...

Porsche ponovo pomera granice kočenja

Porsche je odavno poznat i po tome da njegovi modeli imaju izvanredne kočnice, a ...

Toyota Corolla TS – elegantni karavan

Toyota se ozbiljno naradila i potrudila oko povratka Corolle. Nova platforma, novi imidž i ...

Saleen S7 se ponovo vratio, ovog puta sa 1.500 KS

Jiangsu Secco Automobile Technology Corporation, koja nadgleda lansiranje Saleena u Kini, je najavila da ...

Prevaranti varaju srpske kupce polovnjaka

Prevaranti varaju srpske kupce polovnjaka pozivom da uplate depozit za automobil: kako se vozači ...