fbpx

Kia Sorento je osvežena za 2024. godinu

Kia Sorento je osvežena za 2024. godinu, a proizvođač je objavio prve zvanične fotografije značajno izmenjenog SUV-a

Kia Sorento je osvežena za 2024. godinu, a proizvođač je objavio prve zvanične fotografije značajno izmenjenog SUV-a. Nakon što je Hyundai objavio zvanične fotografije zvog značajno izmenjenog modela Santa Fe, na red za osvežavanje stigao je Sorento, pandan iz Kije, koji je isto kao i pomenuti „blizanac“ značajno izmenjen za modelnu 2024. godinu.
Iako se radi samo o osvežavanju, odnosno „faceliftu“, Kia Sorento je za modelnu 2024. godinu dobila potpuno drugačiji prednji deo vozila u odnosu na pre tri godine predstavljenu četvrtu generaciju, a koja u osnovi nije ni pokazala znakove starenja.
Prve zvanične fotografije pokaziju da Kia Sorento ima LED svetla za dnevnu vožnju u obliku slova „T“ i protežu se ka amblemu marke. Kia amblem više nije ugrađen u gril hladnjaka nego na poklopac motora. Gril hladnjaka potpuno je novi kao donji deo odbojnika sa uvodnikom vazduha drugačije oblika nego do sada. Izmenjen je i prednji štitnik donjeg postroja, a uvećani su i bočni uvodnici vazduha.
Pored napalataka novog dizajna imena na boku vozila, ali je zadnji deo prošao kroz lagano „doterivanje“. Zadnje svetlosne gruoe imaju novu grafiku i stilom i oblikom sada se uklapaju uz prednje svetlosne grupe. Svetlo za vožnju unazad spušteno je na samu dnju ivicu zadnjeg odbojnika, odnosno praktično na sam štitnik donjeg postroja.
Iako enterijer deluje poznato, izmena ipak ima i to na samoj armaturi instrument table. Prmenjen je oblik ventilacionih otvora, koji su postali uži kako bi oslobodili prostor za veći ekran infotejmenta. Kia je odlučila da za svoj veliki SUV Sorento modernizuje komande klimatizacije kabine i odbaci klasičan ekran, a ugradi kapacitivne prekidače kakve koristi u modelima EV6 i Sportage.
Sa drugih modela Hyundai Motor Grupe preuzet je i sistem identifikacije otiskom prsta, ali i nove boje enterijera, kao što su Interstellar Grey, Volcanic S, Brown i Cityscape Green.
Za sada ne znamo sve o osveženom modelu Kia Soernto, obzirom da južnokrejski proizvođač prvo pokaze motel, a odvojeno i dosta kasnije sopšti tehničke podatke, pa za sda ne znamo da li će biti izmena po pitanju pogona. Ipak za preostale informacije nećemo dugo čekati – stižu polovinom avgusta meseca.

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

You May Also Like

Novi vetrovi u VW Gupi

Volkswagen grupa planira da uvede veću diferencijaciju među svojim markama VW, Seat i Škoda ...

Yamaha bi mogla imati električnog sportistu

Pre dve godine Yamaha je podnela zahtev za registraciju robne marke svog automobila, a ...

Mercedes konačno pokazao motor za AMG A45

Znali smo da će novi agregat za Mercedes-AMG A45 ići daleko, ali nismo znali ...

Formula 1 – Verstappenu pobeda u Imoli

Formula 1 – Verstappenu pobeda u Imoli na stazi Enzo e Dino Ferrari sa ...

I druga Extreme E pobeda za Rosbergov RXR Tim

Extreme E takmičenje električnih offroadera Ocean X Prix imalo je trkački vikend na obali ...

Na CES-u prikazani sigurnosni pojasevi štede struju

Sigurnosni pojasevi bi pored bezbednosne, mogli dobiti novu funkciju štedeti struju u električnim automobilima ...