fbpx

Hyundai IONIQ modeli ponovo osvajaju tri nove nagrade

IONIQ 5 i potpuno novi IONIQ 6 dodali su još tri nagrade listi priznanja koja je osvojio IONIQ brend Hyundai Motor EV

IONIQ 5 i potpuno novi IONIQ 6 dodali su još tri nagrade listi priznanja koja je osvojio IONIQ brend Hyundai Motor EV. IONIQ 6 je proglašen za ECOBEST 2023. na AUTOBEST takmičenju, a IONIQ 5 je zauzeo mesto na podijumu u Autobestovom ECOBEST Challengeu za 2022, takođe ga je i Esquire proglasio automobilom godine 2022.
Nagrađujući IONIQ 6 titulom ECOBEST 2023, AUTOBEST je odabrao najnoviji model u IONIQ liniji brenda kao najbolje EV u 2023. S obzirom da IONIQ 5 doprinosi širenju električne mobilnosti u Evropi još od 2021. godine, ova nova nagrada je još jedan dokaz da Hyundai automobilski dizajn orijentisan na kupce nastavlja da diktira tempo trendovima za EV.
Nagrada ECOBEST je priznanje za najbolja električna vozila koja će doći na tržište u narednoj godini. Za nju glasa nezavisni žiri od 31 člana, svi priznati kao vodeći novinari i stručnjaci za automobilizam, koji predstavljaju 31 evropsku naciju i pokrivaju tržište od preko 750 miliona ljudi.
„Hyundai IONIQ 6 je novo revolucionarno EV koje će od početka 2023. doneti ideje konceptnih automobila u evropske salone. Filozofija ultraaerodinamičnosti diže ideal niskog otpora na novi nivo, to je koncept koji ne samo da nudi električni domet duži od 600 km, već se ističe i upečatljivim stilom strimlajnera. Ovaj odvažni, inteligentni novi Hyundai autentičan je primer tehnologije. Pošto je nagrada ECOBEST uvek bila uzor za druge, verujemo da će ovo biti prvo od mnogih priznanja za IONIQ 6”, kaže Dan Vardie, osnivač i predsednik Autobesta.
Izgrađen na Hyundai Motor Group električno-globalnoj modularnoj platformi (E-GMP), IONIQ 6 je opremljen nizom naprednih tehnologija i prostranim enterijerom usmerenim na kupca. Pruža povećani domet do 614 kilometara sa jednim punjenjem (WLTP-kombinovano), sa E-GMP ultrabrzim punjenjem od 800 V koje za samo 15 minuta obezbeđuje domet do 351 km, čime redefiniše granice električne mobilnosti.
Tolikom dometu doprinosi koeficijent otpora od samo 0,21, postignut zahvaljujući ultraniskom otporu vetru ovog elektrifikovanog strimlajnera. Njegova unutrašnjost u formi čaure ima ulogu i kao udoban kutak i lični prostor, prepun optimizovanog prostora za noge, praktičnih pogodnosti i održivih materijala koji promišljeno izražavaju ekološki prihvatljivo iskustvo mobilnosti i životnog stila.
AUTOBEST je objavio i rezultate svog ECOBEST Challenge 2022, nezavisnog testa mejnstrim električnih vozila u realnom saobraćaju, dizajniranog tako da otkrije njihove održive karakteristike u realnom svetu. Na testu brzog punjenja jednosmernom strujom od 350 kW, gde su svi automobili punili bateriju od 20 do 80 procenata, IONIQ 5 je delio drugo najbrže vreme a bio je treći po brzini punjenja koje dodaje 100 km dometa, što odražava inovativno korišćenje naprednih tehnologija koje pomera granice električne mobilnosti.
IONIQ 5 je dodatno uvećao broj priznanja za najbolji svetski CUV osvajanjem Esquireove titule automobil godine 2022. Ovaj renomirani svetski časopis za muške životne stilove naglasio je „retku kombinaciju korisnosti i originalnog dizajna u automobilu napravljenom za mase” kao razlog zašto je IONIQ 5 pobedio među mnoštvom drugih EV, SUV i superautomobila, te osvojio ovu prestižnu titulu.
„IONIQ 5 izražava čist dizajn i jednostavnost naspram u svetu preovlađujuće raskoši koja ostavlja utisak da je rezultat rada grupe dizajnera nepovezanih zajedničkom idejom. Ovde je osećaj baš kakav treba. Sećate se kad ste otpakovali svoj prvi iPhone? Takav je osećaj kad po prvi put uđete u IONIQ 5”, kaže Kevin Sintumuang, rukovodilac sektora za kulturu i životni stil u časopisu Esquire.
IONIQ linija brenda izražava sve veću posvećenost Hyundaija održivosti i inovacijama, kao i njegovu tekuću transformaciju kao dobavljača rešenja za pametnu mobilnost. Spajajući mobilnost koja menja način života sa ekološkim performansama i naglaskom na povezivanju, on nudi elektrifikovana iskustva koja su integrisana u ekološki načina života.

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

You May Also Like

Test: Mercedes-Benz E 220d 4Matic – podmlađen

Velika nemačka trojka se sasvim lepo rasporedila u lansiranju i osvežavanju svojih modela, pa ...

Korist i sebi i drugima

Koliko i šta znači proizvodnja automobila za jednu državu. Kia ima proizvodni pogon u ...

Honda uz Driver Coaching aplikaciju do bezbednosti za mlade vozače

Honda veruje da uz Driver Coaching aplikaciju može pomoći mladim vozačima u unapređivanju veštine ...

Renaultovih 20 godina inovacije na dlanu

Iako je na početku delovala kao ekskluzivna naprava dostojna Jamesa Bonda, Renaultovu karticu „Slobodne ...

Zbogom mučnini u vožnji

Za oko 30 miliona ljudi u Evropi koj imaju problem sa mučninom, Citroen, tvrdi ...

Ferrari predstavio novi osnovni model – Portofino

Ferari je par nedelja pre otvaranja salona u Frankfurtu zvanično predstavio svoj novi polazni ...