fbpx

Elon Musk je napustio Teslu?

Elon Musk je napustio Teslu i treba biti zamenjen na CEO poziciji kaže treći najveći akcionar ove kompanije

Foto: Tesla

Elon Musk je napustio Teslu i treba biti zamenjen na CEO poziciji. Ova vrlo ozbiljna poruka Musku stigla je od trećeg najvećega akcionara kompanje Tesla, Lea Koguana, vlasnika deonica vrednih oko 3.6 milijardi dolara. Po svemu sudeći, kap u punoj čaši bila je Muskova prodaja 22 miliona deonica Tesle za koje je dobo 3.6 milijardi dolara, iako je prethodno izjavio da više neće prodavati svoje deonice Tesle. Ova poslednja Muskova prodaja uznemirila je Koguan, koji veruje da je ova prodaja indikacija da je Musk zapravo odustao od Tesle i da ga treba zameniti na poziciji prvog čoveka kompanije.
Koguan je sve do sada imao vrlo visoko i pozitivno mišljenje o Musku, što je javno iskazivao u brojnim prilikama, a Musk ga jednom prilikom nazvao svojim obožavaocem. Međutim, izgleda da je Koguanova „ljubav“ prema Musku splasnula. Koguan čak tvrdi da je trenutno najveći jedinstveni investitor Tesle. Malo pre nego što je objavljena vest da je Musk prodao još svojih deonica, Koguan je na Twittera objavio: „Upravo sam dodao 500 miliona dolara kako bi podržao vrednost Tesle na Berzi od 160$, dok je Elon prodao 35 milijardi dolara vrednih svojih akcija, a možda i više u poslednjih nekoliko dana. Ne znam zašto mi se rugao da sam njegov obožavalac koji je od 2019. u Teslu investirao milijarde dolara“.
Koguan je sada javno pozvao na smenu osnivača Tesle i CEO-a kompanije, i dovođenje nekoga drugog na čelo kompanije, obzirom da je Musk „očigledno napustio kompaniju“ i da Tesla očigledno nema prvog operativca. „Tesla zaslužuje CEO-a koji će da radi puno radno vreme.
Muska je prodavanje velikih delova svojih deonica učinilo nepopularnim među investitorima Tesle, a pogotovo od kada je finalizovao preuzimanje Twittera. Spekuluše se da je Musk prodao onoliko svojih deonica Tesle, za koliko je kupio Twitter, odnosno 44 milijarde dolara. Iako je u određenom trenutku skoro odustao od kupovine popularne socijalne mreže kada je saznao koliki broj čine nepostojeći bot korisnici, ipak je kupio ovu platformu. Međutim, nakon uvođenja drakonskih rezova i otpuštanja zaposlenih, ni u Twitteru Musku nije popularan – naprotiv. Anketa koju je sam pokrenu na Twitteru pokazala je da preko 56% glasača smatra da treba da ode iz Twittera.

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

You May Also Like

Test Dacia Duster Journey dCi 115 4×4

Test Dacia Duster Journey dCi 115 4×4 otkriva šta je novo u praktično drugoj ...

Formula 1 – novi Ferrari za sekundu brži

Formula 1 – novi Ferrari je (navodno) za sekundu brži od bolida iz prethodne ...

Peta generacija Mazde MX-5 možda prisvoji elektrifikaciju

Mazda MX-5 je trenutno u svojoj četvrtoj generaciji, a već sledeća bi mogla doneti ...

Formula 1 – Ricciardo u bolidu Alpha Tauri od Hungaroringa

Formula 1 – Ricciardo u bolidu Alpha Tauri od Hungaroringa, vest je koja potvrđuje ...

Sezona Formule 1 počinje trkama u julu?

Da li će sezona Formule 1 konačno startovati tokom jula meseca i to sa ...

Novi Ford Focus kreće u odbranu pozicije

Novi Ford Focus predstavljen je na 20. godišnjicu premijere prvog modela, ali i u ...