fbpx

Elon Musk je napustio Teslu?

Elon Musk je napustio Teslu i treba biti zamenjen na CEO poziciji kaže treći najveći akcionar ove kompanije

Foto: Tesla

Elon Musk je napustio Teslu i treba biti zamenjen na CEO poziciji. Ova vrlo ozbiljna poruka Musku stigla je od trećeg najvećega akcionara kompanje Tesla, Lea Koguana, vlasnika deonica vrednih oko 3.6 milijardi dolara. Po svemu sudeći, kap u punoj čaši bila je Muskova prodaja 22 miliona deonica Tesle za koje je dobo 3.6 milijardi dolara, iako je prethodno izjavio da više neće prodavati svoje deonice Tesle. Ova poslednja Muskova prodaja uznemirila je Koguan, koji veruje da je ova prodaja indikacija da je Musk zapravo odustao od Tesle i da ga treba zameniti na poziciji prvog čoveka kompanije.
Koguan je sve do sada imao vrlo visoko i pozitivno mišljenje o Musku, što je javno iskazivao u brojnim prilikama, a Musk ga jednom prilikom nazvao svojim obožavaocem. Međutim, izgleda da je Koguanova „ljubav“ prema Musku splasnula. Koguan čak tvrdi da je trenutno najveći jedinstveni investitor Tesle. Malo pre nego što je objavljena vest da je Musk prodao još svojih deonica, Koguan je na Twittera objavio: „Upravo sam dodao 500 miliona dolara kako bi podržao vrednost Tesle na Berzi od 160$, dok je Elon prodao 35 milijardi dolara vrednih svojih akcija, a možda i više u poslednjih nekoliko dana. Ne znam zašto mi se rugao da sam njegov obožavalac koji je od 2019. u Teslu investirao milijarde dolara“.
Koguan je sada javno pozvao na smenu osnivača Tesle i CEO-a kompanije, i dovođenje nekoga drugog na čelo kompanije, obzirom da je Musk „očigledno napustio kompaniju“ i da Tesla očigledno nema prvog operativca. „Tesla zaslužuje CEO-a koji će da radi puno radno vreme.
Muska je prodavanje velikih delova svojih deonica učinilo nepopularnim među investitorima Tesle, a pogotovo od kada je finalizovao preuzimanje Twittera. Spekuluše se da je Musk prodao onoliko svojih deonica Tesle, za koliko je kupio Twitter, odnosno 44 milijarde dolara. Iako je u određenom trenutku skoro odustao od kupovine popularne socijalne mreže kada je saznao koliki broj čine nepostojeći bot korisnici, ipak je kupio ovu platformu. Međutim, nakon uvođenja drakonskih rezova i otpuštanja zaposlenih, ni u Twitteru Musku nije popularan – naprotiv. Anketa koju je sam pokrenu na Twitteru pokazala je da preko 56% glasača smatra da treba da ode iz Twittera.

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

You May Also Like

Predstavljena je nova Škoda Fabia Rally2

Novi takmičarski model ŠKODA FABIA Rally2, baziran na poslednjoj, četvrtoj generaciji popularnog serijskog modela ...

Maserati gasi V8 motore ove godine

Maserati gasi V8 motore koji će se poslednji put pojaviti u modelima Ghibli 334 ...

Nissan ulazi u Formulu E

Počinje odbrojavanje do Nissanovog premijernog nastupa u prvenstvu električnih bolida Nissan će se takmičiti ...

Održana obuka za medije za novi Mercedes-Benz EQS

Kompanija Star Import organizovala je obuku za medije za novi, potpuno električni Mercedes-Benz EQS ...

Sebastien Ogier pobednik relija Argentina

Sebastien Ogier je došao do svoje druge pobede u reli šampionatu sveta 2019. Nakon ...

Test: Nissan Juke N-Design – “napakovani” šarmer

Novi Nissan Juke ima samo jedan motor u izboru, ali zanimljive pakete opreme koji ...