fbpx

Veliki Dacia zaokret novim modelima

Dacia je objavila prve zvanične fotografije tri nova modela i prijatno iznenadila

Dobro je poznato da se u Renault Grupi spremaju velike transformacije, a šef kompanije Luca de Meo navodi da su usmerene ka stvaranju četiri nezavisne kompanije sa mnogo jednostavnijim sistemom poslovanja i odlučivanja. Četiri kompanije čine Renault, Dacia, Alpine i New Mobility, od čega je najjeftiniji brend upravo prijatno iznenadio.
Objavljene su prve službene fotografije novih modela Duster, Logan i Sandero, koji zaista, barem na fotografijama, izgledaju vrlo dobro, čak odlično. Za sada, osim evidentno modernizovanih kaorosrija podataka koji će ći uz nove modele nema, mada svakako ne treba očekivati nikakva iznenađenja i u ponudi išta mimo onoga što se nalazi na polici Renault Grupe. Ono što se zna i veoma je dobra vest je podatak da Sandero postaje stvarno potpuno novi model, obzirom da prelazi na platformu od aktuelnog Clia V. Isto važi i za Stepway, SUV verziju Sandera, koji će uz “suvmaniju” postati još primećeniji i popularniji.
I model sa kojim je Renault podigao marku Dacia, Logan, stiže uskoro u novom ruhu, sa evidentno promenjenjim zadnjom delom, C stubom pod oštrijim uglom, a prema najavi fabrike i većom zapreminom prtljažnika.
Prema onome što se iz fotografija može zaključiti, modernizacije će biti još mnogo, ali, nećemo dugo čekati na kompletne podatke. Premijera osvežene Dacia ponude zakazana je za 29. septembar, a početak prodaje u Srbiji već u januaru 2021. godine. Šta više, kao što će se na određenim tržištima ovi modeli prodavati i pod imenom Renault, u Srbiji kupci mogu da očekuju novi Sandero Stepway i novi Logan, ali bez sandardnog Sandera.

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

You May Also Like

BMW i8 – malo ali efikasno

Obilazih auto salone više od 20 godina i videh beskonačan niz koncepata koji su ...

Zaustavljen razvoj Toyota GR Super Sport hiperautomobila

Toyota je obustavila razvoj svog GR Super Sport hiperautomobila nakon incidenta u kojem je ...

Ogieru u Toyoti Yaris sedma WRC titula

U teškim uslovima nakon pobede na Monza Reliju Ogieru u Toyoti Yaris sedma titula ...

Napravi odmah – popravljaj kasnije

Bivši i sadašnji radnici tvrde da svaki Tesla model, kada siđe sa proizvodne trake, ...

Test: Isuzu D-Max u službi nautike

Poznato je da popularnost pick up segmenta raste iz neočekivanih razloga – raznih hobija ...

Korist i sebi i drugima

Koliko i šta znači proizvodnja automobila za jednu državu. Kia ima proizvodni pogon u ...