fbpx

Jaguar I-Pace predstavljen je osvežen za 2024.

Jaguar I-Pace predstavljen je osvežen za 2024. godinu sa diskretnim stilskim novinama ali i novim tehnologijama

Jaguar I-Pace predstavljen je osvežen za 2024. kao što se moglo i očekivati. Vreme brzo prolazi poznata je stvar, pa je brzo prošlo i vreme od 2018. kada je debitovao Jaguar I-Pace. Prvi električni crossover sa amblemom velike mačke, je nakon modela F-Pace, prošao kroz osvežavanje i spreman je za modelnu 2024. godinu.
Na eksterijeru vidljiv je novi gril u Atlas sivoj boji, koji je sada nešto finije strukture u odnosu na dosadašnji koji je imao formu mrežice. Atlas siva boja sada je prisutna i na uvodnicima vazduha na prednjem odbojniku. Unapređeni Jaguar logo je u kombinaciji srebrne i crne boje i svoje mesto je našao na prednjem delu vozila. Za Sport 400 verziju rezervisan je novi zadnji spojler.
Među novine spada i novi dizajn aluminijumskih naplataka koji idu sve do prečnika od 22 cola, a koji se mogu poručiti sa samozaptivajućim all-season pneumaticima. Na kraju, Jaguar I-Pace je dobio i novi panoramski krov sa opcionim zatamnjenim zadnjim delom.
U pogonskom sistemu nema novina, što znači da su pogon Jaguara I-Pace i dalje dva elektromotora sa ukupno 400 KS (294 kW), koji ovaj crossover do 100 km/h ubrzavaju za samo 4.5 sekundi. Među opcijama je vazdušno elektronski kontrolisano oslanjanje, koje je standardno za I-Pace 400. Baterija je kao i do sada kapaciteta od 90 kWh, koja po WLTP ciklusu merenja obezbeđuje do 470 kilometara autonomije. Najsnažniji punjač na kojem se baterija može puniti je od 100 kW, dok se Jaguar I-Pace za 2024. godinu može puniti i na trofaznom kućnom wall boxu od 11 kWh.
Novina u enterijeru, tačnije tehnologiji je sada standardni Pivi Pro infotejment sistem sa bežičnim povezivanjem sa Apple CarPlay i Android Auto sistemima, kao i ugrađeni Alexa sistem glasovnih komandi, Spotify aplikacija i what3words navigacioni sistem. Bežično osvežavanje zaduženo je da softver Jaguata I-Pace uvek održava ažurnim.

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

You May Also Like

Volkswagen predstavlja Golf GTI TCR

Na godišnjem GTI okupljanju na Wörthersee Volkswagen će predstaviti drumski verziju Golfa TCR Na ...

Direktno iz Ženeve – Volkswagen T-Cross

Kompanija Porsche Srbija i Crna Gora se u hali 5 posetiocima se predstavila konceptom ...

Volvo bez dizela od sledeće godine

Volvo bez dizela od sledeće godine, nakon što su dominaciju u pogonu i prodaji ...

Ricciardo na vreme pobegao iz Renaulta

Prema planu Renaulta da skreše svoje troškove za dve mlijarde evra, nameće se pitanje ...

X1 + Coupe = BMW X2

BMW je objavio prve zvanične fotografije novog X2, doduše još u kamuflažnim bojama, ali ...