fbpx

Jaguar I-Pace predstavljen je osvežen za 2024.

Jaguar I-Pace predstavljen je osvežen za 2024. godinu sa diskretnim stilskim novinama ali i novim tehnologijama

Jaguar I-Pace predstavljen je osvežen za 2024. kao što se moglo i očekivati. Vreme brzo prolazi poznata je stvar, pa je brzo prošlo i vreme od 2018. kada je debitovao Jaguar I-Pace. Prvi električni crossover sa amblemom velike mačke, je nakon modela F-Pace, prošao kroz osvežavanje i spreman je za modelnu 2024. godinu.
Na eksterijeru vidljiv je novi gril u Atlas sivoj boji, koji je sada nešto finije strukture u odnosu na dosadašnji koji je imao formu mrežice. Atlas siva boja sada je prisutna i na uvodnicima vazduha na prednjem odbojniku. Unapređeni Jaguar logo je u kombinaciji srebrne i crne boje i svoje mesto je našao na prednjem delu vozila. Za Sport 400 verziju rezervisan je novi zadnji spojler.
Među novine spada i novi dizajn aluminijumskih naplataka koji idu sve do prečnika od 22 cola, a koji se mogu poručiti sa samozaptivajućim all-season pneumaticima. Na kraju, Jaguar I-Pace je dobio i novi panoramski krov sa opcionim zatamnjenim zadnjim delom.
U pogonskom sistemu nema novina, što znači da su pogon Jaguara I-Pace i dalje dva elektromotora sa ukupno 400 KS (294 kW), koji ovaj crossover do 100 km/h ubrzavaju za samo 4.5 sekundi. Među opcijama je vazdušno elektronski kontrolisano oslanjanje, koje je standardno za I-Pace 400. Baterija je kao i do sada kapaciteta od 90 kWh, koja po WLTP ciklusu merenja obezbeđuje do 470 kilometara autonomije. Najsnažniji punjač na kojem se baterija može puniti je od 100 kW, dok se Jaguar I-Pace za 2024. godinu može puniti i na trofaznom kućnom wall boxu od 11 kWh.
Novina u enterijeru, tačnije tehnologiji je sada standardni Pivi Pro infotejment sistem sa bežičnim povezivanjem sa Apple CarPlay i Android Auto sistemima, kao i ugrađeni Alexa sistem glasovnih komandi, Spotify aplikacija i what3words navigacioni sistem. Bežično osvežavanje zaduženo je da softver Jaguata I-Pace uvek održava ažurnim.

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

You May Also Like

Formula E se sprema za narednu generaciju

Na salonu u Ženevi u martu biće predstavljena druga generacija bolida sve popularnijeg FIA ...

Toyoti peta uzastopna pobeda na 24 časa Lemana

Toyoti je pripala peta uzastopna pobeda na trkačkom maratonu 24 časa Lemana na kojoj ...

Nikome ne treba, ali dobro zvuči Honda Mean Mower

Da li je nekome potrebna kosilica za travu koja do 160 km/h ubrzava za ...

Zanimljiva novina – Opel Zafira Life Crosscamp

Opel Zafira Life dobija dve zanimljive evolucije za ljubitelje vremena u prirodi – Crosscamp ...

Top 10 klasičnih automobila koje treba kupiti u 2019.

Nova godina donosi i novu rundu optimističnih nagađanja u vezi automobila koji će u ...

Sve se vrti oko Alfa Romea

Dok se nakon smrti Marchionnea u FCA polako grupišu redovi u rukovodećoj strukturi, Alfa ...