fbpx

Abiteboul bivši šef Renault F1 postao šef Hyundai WRC

Cyril Abiteboul bivši šef Renault Formula1 tima postao je šef Hyundai WRC tima, odnosno Hyundai Motosporta

Cyril Abiteboul bivši šef Renault Formula1 tima postao je šef Hyundai WRC tima. Tačnije Abiteboul je novi šef Hyundai Motorsporta. Abiteboul ima 45 godina i veliko iskustvo u autosportu, a pre svega u Formuli 1. Iako je svoju karije počeo u timu Formula 1 timu Renault, na kratko ga je napustio da bi dve godine bio šef tima Caterham. Nakon gašenja Caterhama, vratio se u Renault i vodio F1 tim sve do 2020. kraja godine, kada je u popriličnoj tišini napustio svoju poziciju.
Abiteboul, koji ima 45 godina, vodiće sve sportske aktivnosti marke Hyundai, uključujući WRC. U najvišem rangu reli takmičenja na svetu, Hyundai je i pored tri pobede sezonu 2022., prvu u hibridnoj eri, završio kao neuspešnu, uz odlazak iz tima bivšeg šampiona sveta Otta Tanaka, nezadovoljnog vođenjem tima.
U saopštenju koje je zvanično objavio Hyundai, Abiteboul kaže: „Uživam u prilici da se priključim Hyundai Motorsportu kao šef tima. U autosportu, kao i u svemu drugom što radi, marke Hyundai pažljivo gradi svoju organizaciju i vođstvo. Uzbuđen sa, perspektivom koju nudi ovaj tim kroz vođenje WRC-a i programa korisničkih trkačkih timova, gde se Hyundai već pokazao kao ozbljan igrač. Sa nestrpljenjem čekam da se uključim u WRC zajednicu i naučim više o ovom spektakularnom sportu. Hyundai mi je dao punu podršku u tranziciji na novu ulogu, kako bi išla što brže i ne mogu da dočekam da počnemo da radimo“.
Sean Kim, predsenik Hyundai Motorsporta je rekao: „Zadovoljstvo mi je da poželim dobrodošlicu Cyrilu u Hyundai porodicu. Njegovo iskustvo iz Formule 1 pomoćiće nam da istražimo nove mogućnosti za rast i unapređenja, i još ozbiljniji napad na WRC titule. Cyrilu svesno dajemo vreme i prostor da se prilagodi novom okruženju, a ulogu šeta tima prilagodi sebi. Ne sumnjam da će tehničko osoblje sa zajedno sa Cyrilom prokazati snažnije i jasnije vođenje i u budućnosti sarađivati sa Globalnim istraživačkim i razvojnim centrom kompanije Hyundai“.
Abiteboul će se po prvi put naći u svojoj novoj ulozi kada bude počela WRC sezona relijem Monte Karlo 19. januara. Pored toga, spekulacije da Hyundai razmišlja o uključenju u WEC šampionat sveta u izdržljivosti, ali i Formulu 1, uz dolazak Abiteboulu još više dobijaju na težini.

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

You May Also Like

Hyundai i30 N konačno i javno

Dosta se pričalo i najavljivalo, pojavio se na 24 časa Nurburgringa, a sada se ...

Formula 1 – Hamilton i Leclerc su diskvalifikovani

Formula 1 – Hamilton i Leclerc su diskvalifikovani sa trke ja VN Amerike zbog ...

Opel Zafira po Schwackeu šampion vrednosti za 2018.

Nezavisni posmatrači tržišta Schwacke i automobilski magazin Auto Bild su odlikovali vozila sa najstabilnijom ...

Mercedes-Benz otkrio osveženu E-Klasu

Sa više od 14 miliona jedinica isporučenih od 1946. godine, E-Klasa je najprodavanija serija ...

Motional Hyundai Ioniq 5 robotaksi je spreman

Hyundai Motor Group i Motional globalni autonomni tehnološki lider proslavljaju danas otvaranje Hyundai Motor ...

BMW Serije 5 i sa plug-in hibridima

BMW Serije 5 i sa plug-in hibridima, kao što je i najavljeno a biće ...