fbpx

Motional Hyundai Ioniq 5 robotaksi je spreman

Hyundai Motor Group i Motional globalni autonomni tehnološki lider proslavljaju danas otvaranje Hyundai Motor Group Innovation Centre Singapur

Hyundai IONIQ 5 Robotaxi

Hyundai Motor Group i Motional globalni autonomni tehnološki lider proslavljaju danas otvaranje Hyundai Motor Group Innovation Centre Singapur (HMGICS) i objavljuju da su Hyundai i Motional zajednički razvili potpuno električni IONIQ 5 robotaksi koji će se proizvoditi u HMGICS-u. Prvi IONIQ 5 robotaksiji spremni za proizvodnju bićeraspoređeni kao deo Motionalovih komercijalnih usluga u SAD, počevši od 2024.
Pored toga, Motional i Grupa su danas otkrili da je IONIQ 5 robotaksi jedno od prvih autonomnih vozila (AV) SAE nivoa 4 koje su sertifikovane prema američkim federalnim standardima za bezbednost motornihvozila (FMVSS). Sertifikacija je svedočanstvo neverovatno temeljnog programa razvoja i testiranja vozila, njegove bezbednosti i pouzdanosti i prefinjenosti autonomne tehnologije, rekao je predsedniki izvršnidirektor Motionala Karl Iagnemma.
„HMGICS je vizija za inovacije u transportu”, rekao je Iagnemma. „Izuzetno smo ponosni što se IONIQ 5 robotaksi proizvodi u ovoj fabrici iradujemo se što ćemo svet upoznati sa nekim od prvih autonomnih vozila sa sertifikatom FMVSS. Zahvaljujući snazi naše saradnje sa Hyundaijem, uspeli smo da razvijemo robotaksi koji je vodeći u industriji, ispunjava rigorozne savezne standarde i spreman je za masovnu komercijalizaciju.”
Komentarišući ulogu HMGICS-a u dovođenju IONIQ 5 robotaksija iz razvoja u proizvodnu stvarnost, izvršni direktor HMGICS-a, Hong Bum Jung, rekao je: „HMGICS stoji kao prvo globalno središte za inovacije Hyundai Motor Group i globalno testiranje za buduću mobilnost. Naša misija u HMGICS-u je da revolucionarizujemo lanac vrednosti mobilnosti razvojem i proizvodnjom naprednih i raznovrsnih oblika budućih rešenja za mobilnost. Započinjući proizvodnju IONIQ 5 robotaksija u saradnji sa Motionalom, posvećeni smo kontinuiranom kretanju inovacija, s ciljem da predvodimo promenu paradigme u budućoj mobilnosti.”

Hyundai IONIQ 5 Robotaxi

HMGICS kombinuje naprednu automatizaciju i praćenje u realnom vremenu i evaluaciju podataka kako bi pomerio granice onoga što je moguće u proizvodnji. Takođe je opremljen naprednim funkcijama prilagođenim HMGICS-u za podršku AV proizvodnji, uključujući objekte za testiranje i centar za kalibraciju. Motional je rasporedio tim na licumesta da pomogne u proizvodnji. Ovi zaposleni se nalaze u Centru za integraciju autonomnih vozila i obavljaće kritične zadatke dijagnostike, razvoja softvera, kalibracije i validacije kako bi osigurali da gotovi primerci IONIQ 5 robotaksija ispunjavaju precizne specifikacije i da su spremni za primenu.
Motional i Hyundai Grupa su se pripremali za proizvodnju revolucionarnog robota IONIQ 5 već nekoliko godina, uključujući razvoj ograničene serije prototipova, vozila koja su testirana u SAD i Singapuru više od godinu dana. Početna flota IONIQ 5 robotaksija je nedavno završila seriju evaluacija osmišljenih da pokažu kvalitet, performanse i zrelost robotaksija kao i njegovetehnologije autonomne vožnje. Komercijalna proizvodnja IONIQ 5 robotaksija je u toku, a prvi modeli su već stigli u pogon kompanije Motional u SAD. Vozila prolaze kroz rigorozno testiranje kompanije Motional i kroz procese validacije bezbednosti pre početka komercijalne upotrebe 2024. godine.
Više i nformacija o IONIQ 5 robotaksiju i Motional komercijalnim uslugama, možete naći na  Motional.com/news.

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

You May Also Like

Evidencije o istoriji automobila mogu pomoći

Evidencije o istoriji automobila mogu pomoći da se prodajna cena vozila smanji i za ...

Honda CR-V Hybrid Racer ima 800 KS

Honda CR-V Hybrid Racer ima motor od 800 KS iz IndyCar bolida, neće na ...

Koliko će koštati automobili sa Euro 7 motorima?

Odavno se govori da će uvođenje Euro 7 norme za emisiju CO2 poskupeti automobile, ...

U Audiju RS Q e-tron za Dakar reli je kao u avionu

Dakar Reli 2022. se približava, a mi imamo priliku da zavirimo u kokpit Audija ...

Salon automobila u Njujorku odložen za avgust

Organizatori Salona automobila u Njujorku potvrdili su da će događaj, koji je trebao da ...

Honda HR-V nabildovana za 2019.

Za 2019. Honda će pomalo osvežavati svoje modele, a u sklopu te aktivnosti, dobroćudni ...