fbpx

Motional Hyundai Ioniq 5 robotaksi je spreman

Hyundai Motor Group i Motional globalni autonomni tehnološki lider proslavljaju danas otvaranje Hyundai Motor Group Innovation Centre Singapur

Hyundai IONIQ 5 Robotaxi

Hyundai Motor Group i Motional globalni autonomni tehnološki lider proslavljaju danas otvaranje Hyundai Motor Group Innovation Centre Singapur (HMGICS) i objavljuju da su Hyundai i Motional zajednički razvili potpuno električni IONIQ 5 robotaksi koji će se proizvoditi u HMGICS-u. Prvi IONIQ 5 robotaksiji spremni za proizvodnju bićeraspoređeni kao deo Motionalovih komercijalnih usluga u SAD, počevši od 2024.
Pored toga, Motional i Grupa su danas otkrili da je IONIQ 5 robotaksi jedno od prvih autonomnih vozila (AV) SAE nivoa 4 koje su sertifikovane prema američkim federalnim standardima za bezbednost motornihvozila (FMVSS). Sertifikacija je svedočanstvo neverovatno temeljnog programa razvoja i testiranja vozila, njegove bezbednosti i pouzdanosti i prefinjenosti autonomne tehnologije, rekao je predsedniki izvršnidirektor Motionala Karl Iagnemma.
„HMGICS je vizija za inovacije u transportu”, rekao je Iagnemma. „Izuzetno smo ponosni što se IONIQ 5 robotaksi proizvodi u ovoj fabrici iradujemo se što ćemo svet upoznati sa nekim od prvih autonomnih vozila sa sertifikatom FMVSS. Zahvaljujući snazi naše saradnje sa Hyundaijem, uspeli smo da razvijemo robotaksi koji je vodeći u industriji, ispunjava rigorozne savezne standarde i spreman je za masovnu komercijalizaciju.”
Komentarišući ulogu HMGICS-a u dovođenju IONIQ 5 robotaksija iz razvoja u proizvodnu stvarnost, izvršni direktor HMGICS-a, Hong Bum Jung, rekao je: „HMGICS stoji kao prvo globalno središte za inovacije Hyundai Motor Group i globalno testiranje za buduću mobilnost. Naša misija u HMGICS-u je da revolucionarizujemo lanac vrednosti mobilnosti razvojem i proizvodnjom naprednih i raznovrsnih oblika budućih rešenja za mobilnost. Započinjući proizvodnju IONIQ 5 robotaksija u saradnji sa Motionalom, posvećeni smo kontinuiranom kretanju inovacija, s ciljem da predvodimo promenu paradigme u budućoj mobilnosti.”

Hyundai IONIQ 5 Robotaxi

HMGICS kombinuje naprednu automatizaciju i praćenje u realnom vremenu i evaluaciju podataka kako bi pomerio granice onoga što je moguće u proizvodnji. Takođe je opremljen naprednim funkcijama prilagođenim HMGICS-u za podršku AV proizvodnji, uključujući objekte za testiranje i centar za kalibraciju. Motional je rasporedio tim na licumesta da pomogne u proizvodnji. Ovi zaposleni se nalaze u Centru za integraciju autonomnih vozila i obavljaće kritične zadatke dijagnostike, razvoja softvera, kalibracije i validacije kako bi osigurali da gotovi primerci IONIQ 5 robotaksija ispunjavaju precizne specifikacije i da su spremni za primenu.
Motional i Hyundai Grupa su se pripremali za proizvodnju revolucionarnog robota IONIQ 5 već nekoliko godina, uključujući razvoj ograničene serije prototipova, vozila koja su testirana u SAD i Singapuru više od godinu dana. Početna flota IONIQ 5 robotaksija je nedavno završila seriju evaluacija osmišljenih da pokažu kvalitet, performanse i zrelost robotaksija kao i njegovetehnologije autonomne vožnje. Komercijalna proizvodnja IONIQ 5 robotaksija je u toku, a prvi modeli su već stigli u pogon kompanije Motional u SAD. Vozila prolaze kroz rigorozno testiranje kompanije Motional i kroz procese validacije bezbednosti pre početka komercijalne upotrebe 2024. godine.
Više i nformacija o IONIQ 5 robotaksiju i Motional komercijalnim uslugama, možete naći na  Motional.com/news.

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

You May Also Like

Moglo je to i bolje na Pikes Peaku, kažu iz Peugeota

Predstavnici Peugeot Sporta kažu da nisu fascinirani novim rekordom Pikes Peaka koji sada drži ...

Red Bull (ponovo) ponudio sedište Fernandu Alonsu!?

Dvostukom šampionu Formule 1, Fernandu Alonsu, Red Bull je ponudio sedište tokom trke u ...

Novi Volkswagen Amarok konačno pred očima javnosti

Novi Volkswagen Amarok druge generacije konačno je predstavljen i to nakon što je prva ...

Nissan objašnjava svoje trenutno stanje

Nissan se našao u situaciji da ima brojne modele koji su odavno trebali biti ...

Tesla sada proizvodi automobile pod šatorom

Nakon što je najavio otpuštanje devet procenata radne snage prošle nedelje, CEO Tesle, Elon ...

Vredi biti kuvar – Gordon Ramsay isterao svoju konjicu

Ako je suditi po kolekciji automobila koju ima medijski slavni kuvar Gordon Ramsay, vredi ...