fbpx

Jeremy Clarkson (ponovo) preterao

Jeremy Clarkson poznati britanski voditelj emisija Top Gear i Grand tour (ponovo) je preterao komentarišući Meghan Markle

Foto: Facbook/ The Grand Tour

Jeremy Clarkson poznati britanski voditelj emisija Top Gear i Grand tour i deo trojca koji pored njega čine James May i Richard Hammond, (ponovo) je preterao sa svojom oštrinom i slobodom izražavanja mišljenja. Nakon što mu se (između ostalog) na teret stavljalo vređanje kompletne Muslimanske vere i otkaza 2015. godine sa BBC-a zbog udaranja producenta, popularni trojac preselio se na Amazon Prime Video uz novu emisiju The Grand Tour, pored koje je Clarkson radio i svoju emisiju Clarkson’s Farm. Međutim, posle najnovijeg „ispada“ Clarksona, odnosno kontroverznog komentara upućenog Meghan Markle, odnosno Vojvotkinji od Saseksa i supruzi Princa Harryja, nastavak saradnje sa Amazonom je stavljen pod znak pitanja. Šta više, Variety je objavio da saradnja sa Grand Tour-om neće biti nastavljena nakon što se emituju već pripremljene epizode.
Šta je to Clarkson uradio? U svojoj kolumni koju piše za tabloid The Sun, Clarkson je napisao:
„Mrzim je. Ne kao da mrzim Nicolu Sturgeon ili Rose Vest. Mrzim je na ćelijskom nivou. Noću ne mogu da zaspim dok ležim, škrgutim zubima i sanjam o danu kada je naterana da paradira gola ulicama svakog grada u Britaniji dok gomila skandira: ‘Sramota!’ i bacaju na nju grudve izmeta“.
Nakon što se podigla bura oko njegovog komentara, pokušao je da se nevešto opravda time što je na društvenim mrežama naveo kako obično neko pročita tekst njegove kolumne pre nego što je pošalje, a ovaj put je poslao bez čitanja. U svom izvinjenju poziva se na činjenicu da nikada nije bio seksista ili rasista, niti ženomrzac. Dodao je i da je uputio e-mail sa izvinjenjem na adrese Princa Harryja i Meghan Markle, međutim zvanični kanali odnosa sa javnošću Vojvode i Vojvotkinje od Saseksa navode uopšte nije prihvaćeno izvinjenje, i da je tekst samo nastavak dugogodišnje prakse pisanja tekstova sa retorikom koja širi mržnju, opasne teorije zavere i mržnju prema ženama.
Princ Harri je zvanično saopštio da je Clarksonov komentar: „Užasan, bolan i okrutan prema mojoj supruzi. Pored toga, ohrabruje druge u Velikoj Britaniji i celom svetu, a pogotovo muškarce, da misle kako je prihvatljivo na takav način tretirati ženu“.
Za sada, Amazon Prime Video nije izdao zvanično saopštenje i svoj stav, ali je otkazao pres konferenciju zakazanu za 16. januar na kojoj je trebala biti predstavljena nova, druga sezona serijala Clarkson’s Farm.

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

You May Also Like

Tesla je počeo proizvodnju Cybertrucka

Tesla je počeo proizvodnju Cybertrucka čak dve godine kasnije nego što je prvobitno najavio ...

Formula 1 u Las Vegasu ne ide baš po loju

Formula 1 u Las Vegasu ne ide baš po loju nakon prekida prvog treninga ...

Aston Martin DB 11 sa V8 motorom – pogodite čijim?

Na festivalu brzine u Goodwoodu predstavljen je Aston Martin DB 11 sa V8 agregatom, ...

Električni automobili bi mogli da skladište energiju u karoseriji?!

Električna vozila bi jednog dana mogla da skladište energiju u svoje karoserije izrađene od ...

Daimler usporava proizvodnju zbog nedostatka čipova

Daimler skraćuje radno vreme za oko 18.500 radnika Mercedes-Benza zbog globalnog manjka čipova Globalna ...

Volkswagen predstavio moćni Golf R Estate

Volkswagen je predstavio Golf R Estate, najsnažnije ikada do sada karavan izdanje legendarnog modela ...