fbpx

Maserati se vraća trkanju sa MC20

Maserati se vraća trkanju sa MC20 u GT2 klasi a prvi testovi trkačke verzije upravo su počeli

Maserati se vraća trkanju sa MC20. Kompanija je to saopštila prošle godine, a sada je objavila i prve zvanične fotografije sa testova GT2 verzije MC20, ali i kakav program očekuje novi trkački automobil.
Maserati MC20 GT2 po prvi put je izašao na stazu Varano de’ Melegari kako bi napravio „shakedown” proces uobičajen za svaki trkački automobil, a koji služi za proveru rada svih sistema.
Međutim, Maserati MC20 GT2 tek čeka ozbiljan testni program u naredna tri meseca. Naime, Maserati MC20 GT2 će svoj trkački debi imati u junu u Belgiji na trci 24 Hours of Spa.
Maserati MC20 GT2 je svoj 3.0 V6 twin-turbo motor preuzeo od drumske verzije, a specifičnost ovog agregata je da koristi proces dvostruke kompresije baziran na principu koji je uobičajen u Formuli 1.
Za sada, Maserati nije naveo kolko snage će Nettuno imati u trkačkom izdanju u MC20 GT2, ali radio orijentacije, dovoljno je reći da u drumskoj verziji ima 621 KS, uz koje do 100 km/h stiže za 2.9 sekundi i ima maksimalnu brzinu od 320 km/h. Isto tako, u drunskom izdanju Maserati MC20 ima osmostepeni DCT menjač dok će trkačka GT2 verzija dobiti šestostepeni sekvencijalni.
Vozač će pred sobom imati upravljač sa papučicama za promenu u stepena prenosa, ali i velu digitalnu instrument tablu sa ekranom dijagonale od 10” urađenu u armaturu izrađenu od ugljeničnih vlakana.
I donji postroj je prerađen za Maserati MC20 GT2, a ugrađene su trkačke komponente. Podesivi su amortizeri i poprečni stabilizatori. Karoserija je dobila oplate koje se lako otvaraju i menjaju, kao i veliko podesivo zadnje krilo.
Iz Maseratija poručuju da razvoj MC20 GT2 ide u pravu ne samo stvaranja konkurentnog trkačkog GT2 automobila nego automobila nego i automobila u čijoj vožnji će uživati amateri i gospoda trkači koji su po pravilu kupci ove klase trkačkih automobila. Maserati MC20 GT2 neće biti prvi trkač iz Modene. Marka je u periodu od 2004. do 2010. imala MC12 koji se takmičio u FIA GT2 šampionatu.

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

You May Also Like

Lamborghini zvanično postavio novi rekord Nurburgringa

Lamborghini je objavio da je oficijelno oborio dosadašnji rekord Nurburgringa, koji je postavio Porsche ...

Bentley proslavlja 100 godina uz EXP 100 GT concept

Bentley proslavlja 100 godina postojanja i u tu čast predstavio EXP 100 GT concept ...

E-trgovinski gigant Alibaba lansira svoj EV brend

Kineski e-trgovinski gigant Alibaba sklopio je partnerstvo sa SAIC-om u cilju stvaranja nove auto ...

Desi se – opoziv za Lamborghini Urus

Desi se – opoziv za Lamborghini Urus i to zbog poklopca motora koji pri ...

Opel Insignia postaje SUV od 2024. godne?

Opel Insignia naslednika neće dobiti do 2024. godine, ali predviđanja kažu da će tada ...

120. godišnjica rođenja Enza Anselma Ferrarija

Osnivač italijanskog proizvođača automobila – usmerenih prema trkačkom vozaču, Enzo Anselmo Ferrari, je rođen ...