fbpx

MotoGP – Oliveira OK, Marquez kažnjen

MotoGP – Oliveira je OK, Marquez je kažnjen, to je epilog incidenta u prvom krugu prve MotoGP trke sezone 2023

Foto: CryptoData RNF Racing Team

MotoGP – Oliveira je OK, Marquez je kažnjen. Miguel Oliveira koji je u Portugalu na domaćem terenu imao odlične rezultate u svim treninzima i sprintu u svom prvom nastupu na RNF Apriliji, pa čak na trenutak i poveo u prvom krugu glavne trke, srećom po njega prošao je “samo” sa jakim udarcem u kuk, i po svemu sudeći biće spreman za sledeću MotoGP trku koja se vozi u Argentini. Uz to i Jorge Martn je u incidentu zaradio prelom palca na nozi.
Vinovnik incidenta, Marc Marquez je zaradio prelom kosti u palcu desne ruke, i kaznu dvostrukog dugog kruga koji će odslužiti na sledećoj trci koju bude vozio, u slučaju da ne bude spreman za Argentinu. Najnovije vesti kažu da Marquez neće voziti u Argentini, obzirom da je podvrgnut operaciji zbog pomerene intraartikularne frakture osnove prvog metakarpalne kosti palca.

Marc Marquez, Portuguese MotoGP 24 March 2023 // Gold & Goose / Red Bull Content Pool // SI202303240604 // Usage for editorial use only //

Šef tima Honda Alberto Puig nakon trke branio svog vozača i objasnio je da Marquez čak nije ni bio u pokušaju obilaženja Martina i Oliveire uz kasno kočenje pred krivinu. Prema Šefu HRC-a, Marquez, je blokirao prednji točak obzirom da je ima tvrdi prednji pneumatik, popustio kočnicu kako bi sprečio dalju blokadu točka, nakon čega je Honda samo produžila pravo velikom brzinom i potpuno nekontrolisano, zbog čega je prvo zakačio Martina, pa potom udario u Oliveiru koji je već bio pod velikim nagibom za ulazak u krivinu.
Vozači su se sreli odmah nakon incidenta u medicinskom centru, Marquez se izvinio i Oliveiri i timu RNF, izvinjenje je prihvaćeno, ali i dalje ostaje činjenica da je Marquez upropastio priliku Oliveiri i timu za dobar plasman za koji su imali brzinu. Međutim, Jorge Martin, koji je u Pramac Ducati timu timski kolega sa Marquezovim mlađim bratom nije oduševljen potezom Španca, kaže da mu se to i ranije dešavalo i da mora da povede računa. Činjenica je da je Marquez od starta (sa pol pozicije, koju je odmah izgubio) do pada bio vrlo agresivan.

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

You May Also Like

Marquezu pol pozicija po kiši na Sachsenringu

Kvalifikacije za Veliku nagradu Nemačke koja se vozi sutra obeležila je kiša i mokra ...

Otkazan predsezonski MotoGP test u Maleziji

Zbog problema sa Covid-19 pandemijom Dorna je bila prinuđena da otkaže predsezonski MotoGP test ...

Dovizioso na MotoGP Yamahi M1 – spekulacija ili nešto više?

Iznenadni odlazak Vinalesa iz Yamahe na pola MotoGP sezone izazvao je domino efekat u ...

Marquezu pol u Nemačkoj, Yamahe ponovo brze

Marquez ponovo nepobediv u kvalifikacijama, Yamahe brze, Ducat tone sve dublje Marc Marquez je ...

Iznenađenja na 5. etapi Dakar Relija

Peta, po mnogima jedna od najtežih etapa Dakar Relija donela je iznenađenja i pomeranja ...

Vitpilen 701 nije više samo koncept

Dve godine nakon što je Husqvarna prvi put pokazala kao koncept, Vitpilen 701 je ...