fbpx

MotoGP – Oliveira OK, Marquez kažnjen

MotoGP – Oliveira je OK, Marquez je kažnjen, to je epilog incidenta u prvom krugu prve MotoGP trke sezone 2023

Foto: CryptoData RNF Racing Team

MotoGP – Oliveira je OK, Marquez je kažnjen. Miguel Oliveira koji je u Portugalu na domaćem terenu imao odlične rezultate u svim treninzima i sprintu u svom prvom nastupu na RNF Apriliji, pa čak na trenutak i poveo u prvom krugu glavne trke, srećom po njega prošao je “samo” sa jakim udarcem u kuk, i po svemu sudeći biće spreman za sledeću MotoGP trku koja se vozi u Argentini. Uz to i Jorge Martn je u incidentu zaradio prelom palca na nozi.
Vinovnik incidenta, Marc Marquez je zaradio prelom kosti u palcu desne ruke, i kaznu dvostrukog dugog kruga koji će odslužiti na sledećoj trci koju bude vozio, u slučaju da ne bude spreman za Argentinu. Najnovije vesti kažu da Marquez neće voziti u Argentini, obzirom da je podvrgnut operaciji zbog pomerene intraartikularne frakture osnove prvog metakarpalne kosti palca.

Marc Marquez, Portuguese MotoGP 24 March 2023 // Gold & Goose / Red Bull Content Pool // SI202303240604 // Usage for editorial use only //

Šef tima Honda Alberto Puig nakon trke branio svog vozača i objasnio je da Marquez čak nije ni bio u pokušaju obilaženja Martina i Oliveire uz kasno kočenje pred krivinu. Prema Šefu HRC-a, Marquez, je blokirao prednji točak obzirom da je ima tvrdi prednji pneumatik, popustio kočnicu kako bi sprečio dalju blokadu točka, nakon čega je Honda samo produžila pravo velikom brzinom i potpuno nekontrolisano, zbog čega je prvo zakačio Martina, pa potom udario u Oliveiru koji je već bio pod velikim nagibom za ulazak u krivinu.
Vozači su se sreli odmah nakon incidenta u medicinskom centru, Marquez se izvinio i Oliveiri i timu RNF, izvinjenje je prihvaćeno, ali i dalje ostaje činjenica da je Marquez upropastio priliku Oliveiri i timu za dobar plasman za koji su imali brzinu. Međutim, Jorge Martin, koji je u Pramac Ducati timu timski kolega sa Marquezovim mlađim bratom nije oduševljen potezom Španca, kaže da mu se to i ranije dešavalo i da mora da povede računa. Činjenica je da je Marquez od starta (sa pol pozicije, koju je odmah izgubio) do pada bio vrlo agresivan.

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

You May Also Like

Quartataro na Yamahi uz rekord kruga do pol pozicije na Tajlandu

Fabio Quartararo je, navodno, dobio punu snagu Yamahe. Ako je suditi po rezultatu u ...

Dovizioso napušta Ducati istina ili spekulacija?

MotoGP sezona tek treba da počne, ali zato razne spekulacije oko angažmana vozača uvek ...

Spisak automoto događaja odloženih ili otkazanih zbog korone

Usled širenja koronavirusa, ni trkački događaji i trkačke staze nisu ostali pošteđeni od odlaganja ...

Rossi naterao Japance da mu prilagode M1

Valantino Rossi kaže da je morao da natera Japance da promene postavku njegove Yamahe ...

Dovizioso ubedljiv, Lorenzo prokockao podijum

Andrea Dovizioso je danas u Misanu podsetio zbog čega je prošle godine bio kandidat ...

Kilometri pretočeni u slova

Da li za avanturu na motociklu dugu 21.400 kilometara treba hrabrost, odlučnost, ludost, novac ...