fbpx

Ram 1500 REV ima autonomiju od 800 kilometara

Ram 1500 REV je otkriven u februaru, a sada su poznate i performanse za veliki električni pick-up koje su impresivne

Ram 1500 REV je otkriven u februaru, ali tada se nije znalo praktično ništa od tehničkih detalja velikog električnog pick-upa. Sada se zna sve, a proizvođač tvrdi da će onim što nudi “rasturiti” konkurenciju.
Ram 1500 REV pokreću dva pogonska modula od po 250 kW, po jedan na svakoj osovini, a moduli se sastoje od elektromotora, reduktora i invertera u zajedničkom kućištu.
Prednji pogonski modul se može potpuno isključiti od osovine kako bi pri određenim uslovima obezbedio manju potrošnju energije, dok se u sklopu zadnjeg modula nalazi u diferencijal sa elektronskim zatvaračem. Ukupna maskimalna snaga koju Ram 1500 REV ima je 660 KS i 840 Nm, koji su dovoljni da ovaj pick-up do 100 km/h zalete za samo 4.5 sekundi, ali i da obezbede vuču za prikolicu mase do 7.000 kg, ponesu do 1.350 kg tereta, ali i savladaju vodenu prepreku dubine do 60 cm.
Jasno je da je baterija iz koje se Ram 1500 REV snabdeva energijom ogromna, a kupcima će biti ponuđene dve. Standardna je kapaciteta od 168 kWh i donosi procenjenu autonomiju od oko 500 kilometara. Opciona baterija od 229 kWh trebala bi doneti čak do 800 kilometara autonomije. Sistem koji radi na naponu od 800 volti podržava brze punjače do 350 kWh, što znači da se, ako se nađe dovoljno jak punjač, za 10 minuta dopunjuje za novih 175 kilometara vožnje.
Priključak za struju u samom Ram 1500 REV podržava potrošače do 7.2 kW, a dodatni priključak u prednjem prtljažniku do 3.6 kW, a oba priključka mogu se koristiti istovremeno.
Ram 1500 REV „počiva” na vazdušnom smonivelišućem oslanjanju, sa podesivim amortizerima i multilink zadnjom osovinom.
U svom enterijeru Ram 1500 REV ima digitalnu instrument tablu dijagonale od 12.3”, višenamenski ekran koji može biti do čitavih 14.5”, a i suvozač ima svoj ekran dijagonale 10.25”. Projekcija HUD-a je velika, 10.0”, a Ram 1500 REV ima i digitalno unutrašnje “ogledalo”, koje je zapravo ekan.
Proizvođač najavljuje pet osnovnih paketa opreme Tradesman, Big Horn/Lone Star, Laramie, Limited i najviši Tungsten, koji se između osalog može pohvaliti i sa vrhunskim Klipsch audio sistemom sa 23 zvučnika.

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

You May Also Like

Mercedes nastavlja sa demonstracijom sile

Sve je manje nade da ćemo gledati neizvesnu sezonu Formule 1. U Španiji srebrne ...

Skorašnji požari naterali Teslu da updatuje softver za baterije

Tesla je najavio update softvera za bateriju nakon što su skorašnji požari uništili tri ...

Genesis G80 stao na crtu Mercedesu CLS Klase

Genesis G80 stao je ozbiljnim argumentima na crtu Mercedesu CLS Klase i ostalima iz ...

Tesla nije proizveo nijedan Model S i Model X ove godine

Tesla u 2021. nije proizveo ni jedan jedini komad svojih najskupljih vozila Modela S ...

Kia Futuron liči na NLO sa četiri točka

Kia Motors je pokazala konceptno vozilo Futuron, kupe SUV sa pogonom na svim točkovima, ...

Zvuk Lamborghini Revuelta V12 na ploči

Zvuk Lamborghini Revuelta V12 na ploči i to nije sve što če obradovati ljubitelje ...