fbpx

Predstavljen Range Rover Sport SV sa 626 KS

Predstavljen je Range Rover Sport SV sa 626 KS, nova perjanica u ponudi Land Rovera na točkovima od 23“

Predstavljen je Range Rover Sport SV sa 626 KS, nova perjanica u ponudi Land Rovera na točkovima od 23“ izrađenim od ugljeničnih vlakana. To znači da je u „penziju“ otišao Range Rover Sport SVR zajedno sa kompresorskim 5.0 V8 motorom, ponosom Land Rovera, koji je do sada pokretao najači Range Rover Sport.
Sada se pod poklopcem motora nalazi 4.4, sa istim brojem cilindara u V rasporedu, ali sa dva turbo kompresora dosadašnjeg mehaničkog „superchargera“, a ako nekom zvuči poznat 4.4 V8, to nije slučajno. Moćni pogon za Range Rover Sport SV isporučuje BMW.
U poređenju sa prethodnikom, Range Rover Sport SV sa svojih 626 KS ima 59 KS KS više nego do sada, a sa 800 Nm maksimalnog obrtnog momenta i 100 Nm više nego do sada. Za svaki slučaj, vredi pomenuti da 800 Nm ima samo pri uključenom Dynamic Launch modu, dok u svim ostalim modovima vožnje ima „samo“ 750 Nm.
Uz ovoliku snagu na raspolaganju, najsnažniji Range Rover Sport iako težak čak 2.560 kilograma do 100 km/h ubrzava za 3.7 sekundi i dohvata impresivnu maksimalnu brzinu od 290 km/h. Ako kupac želi malo da olakša svoj Range Rover Sport SV može da se odluči na točkove od 23“ izrađene od ugljeničnih vlakana, koji u ukupnoj masi kazaljku na vagi vraćaju za 36 kilograma.
Na njima se nalaze Michelin Pilot Sport All Season 4 pneumatici, 285/40 R23 na prednjoj i 305/35 R23 na zadnjoj osovini. Takođe, Range Rover Sport SV je prvi Range Rover koji među opcijama ima efikasnije, lakše i trajnije karbon keramičke kočnice koje isporučuje Brembo, koje na vagi dodatno smanjuju 34 kilograma.
Uobičajeni Dynamic mod vožnje ima dorađenu konfiguraciju, pa dodatno spušta vozilo za 15mm, donosi oštriji odziv na papučicu gasa i komande upravljačem i brže promene stepena prenosa osmostepenog automatskog menjača.
Range Rover Sport SV, koji je formalno model za 2024. godinu ima šta dodatno da kaže i svojim enterijerom. Prednja sedišta imaju ugrađene pretvarače, uz koje sedšta vibriraju u ritmu muzike koja se u kabinski prostor doprema preko čak 29 zvučnika, koje snagom od 1430 W napaja Meridian audio sistem. Uz pomoć ovih pretvarača, vozač i suvozač su u mogućnosti da dodatno osete muziku.
Ova sedišta sa na na spisku opreme nalaze pod skraćenicom BASS ( Body and Soul Seats), a dolaze u paketu sa wellness programom za opuštanje zahvaljujući namenski komponovanoj instrumentalnoj muzici nazvanoj u skladu sa osećajima koje treba da proizvede – Poise, Soothe, Serene, Cool, Tonic, Glow.
Ukoliko se odmah poželeli ovakvu moćnu napravu za uživanje, fabrika poručuje da trenutno neće baš svako moći da je poruči. Tačnije, tokom prve godine proizvodnje Land Rover će svoj moćni SUV prodavati samo kao Edition One koji će, za početak, biti dostupan samo „određenim kupcima koji će biti odabrani i pozvani da poruče svoj Range Rover Sport SV.

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

You May Also Like

Kako se pravilno sedi za upravljačem?

Na žalost, ulice su nam prepune „Šumahera“ koji svojim sedenjem od automobila prave Formulu ...

Formula 1 – dolazak Andrettija ipak manje košta

Formula 1 – dolazak Andrettija ipak manje košta od 600 miliona dolara koliko su ...

2020. stiže osvežena Toyota C-HR

Za iduću godinu spreman osveženi Toyota C-HR, sa unapređenim pogonskim sistemom i više snage ...

Muke za Porsche sa falsifikatima

Porsche je oformio posebno odeljenje koje se bavi praćenjem i pronalaženjem falsifikatora delova Velika ...

CUPRA proširuje ponudu potpuno električnih vozila

Cupra nastavlja da širi svoju ponudu i već najavljuje novi model za 2024. koji ...

Šta se događa sa WRC šampionatom?

Kao i sve druge sportske aktivnosti WRC je nauzi  još uvek stoji još na ...