fbpx

Predstavljena slavljenička Fiat Panda 4×40°

Da bi proslavio njegov 40. rođendan, FIAT je odlučio da lansira novu slavljeničku i specijalnu ograničenu seriju nazvanu „4×40°”

FIAT Panda 4×4, od svog lansiranja 1983. godine, uvek je predstavljao revoluciju za industriju, odmah postajući legenda u nastajanju. Da bi proslavionjegov 40. rođendan, FIAT je odlučio da lansira novu specijalnu ograničenu seriju nazvanu „4×40°“.
Posebno izdanje za kolekcionare, koje će biti proizvedeno u 1.983 ekskluzivne jedinice u čast godine rođenja legende FIAT-a. Nova verzija će i dalje biti posvećena onima koji žele sigurno da se kreću po blatnjavim i snegom prekrivenim putevima, vozeći pouzdan i udoban automobil, iako su mu veličina i potrošnja goriva umanjeni. Konzistentnost je ovde ključna reč. Ostaje vrhunski jedinstveni ograničeni 4×4 model, i nova verzija će biti inspirisana svojim legendarnim nasleđem, 40 godina nesumnjivog komercijalnog uspeha koji traje i ne pokazuje znake opadanja: gotovo 800.000 prodatih jedinica Panda 4×4 od 1983. godine, i pritom je i stari lider u 4×4 A-segmentu sa 10% istorijskim udelom u prodaji.
Fiat Panda 4×40°: unapređenje u pogledu opreme i izgleda
Još uvek zadržavajući legendarni karakter, inovativnost, okretnost, kompaktnost i nezaustavljivost, Fiat Panda 4×40° se ponosi jedinstvenom i hrabrom opremom kako spolja, tako i unutra. U svojoj Cross verziji, Fiat Panda 4×40° ima elegantnu jednobojnu boju karoserije Ivory, istaknutu 15-inčnim dvobojnim Style felnama i crnim poklopcima retrovizora. Spoljašnjost je obogaćena bojenim bočnim lajsnama sa 4×40° crvenim logom, nalepnicama koje prikazuju siluete automobila originalnog i sadašnjeg Panda modela, kao i 4×40° oznakom na B stubu. Boja slonovače takođe dominira enterijerom, bojeći instrument tablu i meke umetke na sedištima. Potonja su takođe ukrašena simbolima koje obeležavaju jubilej 4×40°, 4×40° logom na gornjem delu naslona sedišta, crvenim dvostrukim šavovima i recikliranom tkaninom na centralnim umecima.
Pored svojih posebnih detalja, ograničena serija 4×40° takođe obuhvata karakteristike specifične za Cross, za one koji koriste svoj automobil i za istraživanje prirode. Oplemenjen je prednjim maglenim svetlima i DRL LED svetlima, zatamnjenim staklima, crvenim kukama za vuču napred, crnim krovnim nosačima koji ističu sportski izgled.
Takođe nudi dobru prostranost i udobnost zahvaljujući pet sedišta sa tri naslona za glavu na zadnjem sedištu, podešavanju visine vozačevog sedišta, kožnim volanom i ručicom menjača. Kako bi osigurao prijatnu i uživajuću vožnju, bez umanjenja bezbednosti, opremljen je radio DAB 7″ ekranom osetljivim na dodir sa CarPlay/Android Auto funkcionalnstima, automatskom klimatizacijom, električnim i grejanim bočnim retrovizorima, senzorima za sumrak i kišu i zadnjim senzorima za parking.
Nova Panda 4×40° biće dostupna u sledećim zemljama: Italija, Francuska, Nemačka i Švajcarska.
Panda 4×4: rođenje legende
Ponovno proći kroz istoriju modela Fiat Panda 4×4 znači listati album uspomena četrdesetogodišnjaka koji se vozio kroz vreme dok se razvijao, ali uvek ostajući veran sebi. Istorija ovog uspešnog modela započela je kada je FIAT odlučio da stvori automobil koji je mali spolja, ali velik iznutra, lep na oko, prijatan za vožnju i nepobediv po pitanju cene. Koncept je bio uspešan, odmah privlačan i izdržao je test vremena. Rezultat je živahna i zabavna ličnost automobila, idealnog za svakodnevnu upotrebu u gradu, ali istovremeno pogodnim i za vožnju na autoputu.
Fiat Panda 4×4 takođe ima avanturističku dušu, zahvaljujući svojoj prirodi „terenca“ koja vozačima omogućava da putuju svetom i idu na avanture, potvrđujući svoju izdržljivost i potpunu pouzdanost. Pre velikog koraka SUV vozila na tržištu automobila, Fiat Panda 4×4 je omogućio neograničenu pokretljivost svima, privlačeći kupce raznolike u pogledu ukusa, dobi i potreba za mobilnošću. Još jedan dokaz prepoznate društvene relevantnosti brenda u razvoju proizvoda.
Tri generacije uspešnih modela
Od lansiranja 1983. godine, javnosti je predstavljeno mnogo modela, nudeći tri svežije, zavodljive, ali uvek dosledne generacije: prva su modeli Sisley i Country Club između 1987. i 1995. godine; druga generacija se odnosi na model Cross iz 2005. godine, koji je doprineo velikom uspehu Panda 4×4 game zahvaljujući svojem stilu velikog SUV, ali sa prednostima koje samo kompaktni automobil može pružiti. I na kraju, treća generacija, sa draguljima poput New Cross iz 2014. i PanDAKAR iz 2017. godine. Ili Fiat Panda Trussardi lansiran 2019. godine, prva luksuzna Panda koja proističe iz partnerstva između FIAT-a i modne kuće.
Legenda koja i dalje živi zahvaljujući svojoj odanoj i strastvenoj zajednici vlasnika Panda 4×4 vozila, koji, na primer, dele svoje avanture na društvenim mrežama, doprinoseći stvaranju večnog simbola.
Večna legenda, koja svojim rođendanom može podsetiti FIAT i entuzijaste kako je prihvatanje tradicije, ali i zadržavanje avangardnog pogleda, tajna stvaranja revolucionarnog nasleđa i postizanja statusa legende.

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

You May Also Like

Volkswagen ID.3 nam otkriva svoje pravo lice

Svi oni koji su smatrali da električni automobili neće stići do nas, i da ...

Kia XCeed u proizvodnji od avgusta

Kia XCeed, SUV na bazi Ceeda sa pet vrata kreće u proizvodnju od avgusta ...

Continental ima pneumatik od održivih materijala

Continental prvi proizvođač koji je lansirao gumu sa veoma visokim udelom održivih materijala Continental ...

Test Honda ZR-V 2.0 e:HEV Sport

Test Honda ZR-V 2.0 e:HEV Sport – modelima HR-V i CR-V pridružio se srednji ...

Formula 1 – zapelo između Porschea i Red Bulla

Formula 1 neće baš tako lako u svoje redove dobiti i Porsche – zapelo ...

Nova Škoda Superb se bliži premijeri

Nova Škoda Superb se bliži premijeri, a novi model donosi veću karoseriju, veću udobnost ...