fbpx

Predstavljen je BMW X1 M35i xDrive

Predstavljen je BMW X1 M35i xDrive sa čitavih 300 KS i novim iDrive 9 infotejment sistemom

Predstavljen je BMW X1 M35i xDrive sa 300 KS i novim iDrive 9 infotejment sistemom. Ovo je najsnažnija verzija ulaznog SUV modela u ponudi BMW-a i u prodaju će krenuti kao model za 2024. godinu.
Pokazalo se da su pretpostavke da BMW priprema X1 sa pojačanom verzijom svog četvorocilindraša tačna. BMW X1 M35i xDrive pokreće 2.0 M TwinPower Turbo koji je doživeo dosta modifikacija, kao što su ojačano kolenasto vratilo (radilica), izmenje sistem podmazivanja i ojačani oslonci ležećih ležajeva, koji su preuzeti sa šestocilindarskih agregata. Ovaj benzinac sada za evropsko tržište dohvata tačno 300 KS dok za američko tržište ima čak 317 KS, a dostiže iz između 5.750 i 6.500 o/min, što je znatno više od polazne osnove koja je 245 KS.
Snaga se isporučuje na sve točkove preko semostepenog DCT menjača iz mehanički zatvarač prednjeg diferencijala, kako bi se postigla bolja isporuka snage tokom prolaska kroz krivinu. Novi BMW X1 M35i xDrive je poprilično brz SUV. Sprint do 100 km/h završava za 5.2 sekunde, a maksimalna brzina je elektronski ograničena na 250 km/h. Za zaustavljanje BMW X1 M35i xDrive zadužen je novi integrisani kočioni sistem. X1 M35i je prvi M Performance model za koji se među opcijama nalazi M Compound sistem, koji na prednjoj osovini ima perforirane diskove prečnika 380 mm sa četvoroklipnim čeljustima i diskove prečnika 330 mm sa jednoklipnim čeljustima pozadi. Kočioni sistem je sakriven iza standardnih točkova od 19“ ili opcionih od 20“. Među “pikanterijama“ ugrađenim u BMW X1 M35i xDrive si i podesivo M ogibljenje i sportsko upravljanje.
Da bi se i vizuelno naglasila snaga, BMW X1 M35i xDrive dobio je agresivnije detalje na karoseriji kao što su veći uvodnici vazduha na prednjem delu, upadljive „suknjice“ na pragovima i spojler na krovu specifičan samo za ovaj model, a tu su i novi difuzor u koji su integrisane četiri izduvne cevi.
Pored M Sport sedišta presvučenih alkantarom, materijalom koji se nalazi i na armaturi instrument table, specifičnost BMW X1 M35i xDrive je novi, tačnije najnovija verzija iDrive 9 infotejment sistema.
BMW X1 M35i xDrive je prvi BMW model koji je dobio iDrive 9, sa potpuno novom grafikom i osnovnim ekranom kao i unapređenom strukturom menija, koji je inspirisan elektronskim uređajima široke potrošnje.
Prodaja BMW X1 M35i xDrive počinje na jesen a proizvodiće se u pogonu BMW Grupe u Regensburgu.

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

You May Also Like

Nakon Applea i Googla i Xiaomi želi u automobilsku industriju

Xiaomi, treći najveći proizvođač mobilnih telefona na svetu želi da se uključi u automobilsku ...

Mercedes EQA – konkurent Tesli Model 3

Mercedes je objavio video koncept verzije EQA, modela koji bi trebao konkurisati Tesli Model ...

Ford Quick Lane – lakše do servisa za Ford

Rukovođen namerom da servisne usluge za Ford automobile i laka komercijalna vozila maksimalno približi ...

Fiat 500 slavi rođendan kao najprodavaniji

FIAT danas slavi 65. godišnjicu svog legendarnog modela 500 – koji je, u svojoj ...

Hyundai predstavio strategiju za budućnost

Hyundai Motor Group je na međunarodnoj konferenciji o pogonskim sklopovima, koja je nedavno održana ...

Toyota predstavila 15 novih električnih modela

Prvi čovek Toyote Akio Toyodai ima jasan stav da se previše forsiraju električni automobili, ...