fbpx

Sebastian Vettel rasprodaje svoju kolekciju automobila

Sebastian Vettel pravi veliko spremanje u svojoj kolekciji automobila koju dobrim delom prodaje, uključujući pet Ferrarija

Foto: Ferrari press office

Četvorostruki šampion sveta Formule 1 Sebastian Vettel pravi veliko spremanje u svojoj garaži i rasporodaje velik broj automobila. Osim što je poznati vozač sa četiri svetske titule, Vettel je poznat i kao pasionirani ljubitelj automobila, i vlasnik impresivne kolekcije. Između ostalog, u njegovoj „garaži“ nalazi se i legendarni šampionski Williams FW14B, koji je vozio Nigel Mansel, a Vettel je pokušao da kupi i Ferrari F2004, kojim je Michael Schumacher osvojio svoju petu uzastopnu titulu. Međutim ovaj crveni bolid je ostao samo na listi želja Vettela, nakon što je rekao da je iznad njegovih finansijksih okvira. Doduše, kada rasproda sve što je krenuo da prodaje, možda i „sastavi“ budžet za F2004.

Foto: Instagram screenshot

Diler super automobila Tom Hartley Jnr, objavio je da prodaje čak osam automobila koji su pripadali Vettelu, od čega su čak pet marke Ferrari. Na spisku su Ferrari F50 iz 1996., i Ferrari LaFerrari iz 2016. koji su već prodati, a još se može doći do Ferrari Enza iz 2004., 458 Speciale iz 2015. i Ferrari F12tdf iz 2016. Na listi za prodaju su i Mercedes-Benz SL65 AMG Black Series koji je dobio kao nagradu za pobedu na Velikoj nagradi Abu Dhabija 2009., kao i Mercedes-Benz SLS AMG, koji je bio vozilo sigurnosti u sezonama Formule 1 od 2010. do 2012. Cene za pomenute Mercedese su 275.000 i 175.000 britanskih funti. Poslednji na spisku je BMW Z8 iz 2002. za koji prodavac traži 175.000 funti.
Vettel, a ni njegova PR služba nisu objavili koji je zalog za ovu „rasprodaju“ vrednih automobila, među kojima ima kolekcionarskih primeraka. Šta više, oglasio se njegov novi tim Aston Martin Formula 1 Racing, koji kaže da nije postavljao nikakve uslove Vettelu, u smislu koji bi mogao dovesti do prodaje njegove kolekcije.
Međutim najzanimljiviji deo ove vesti su komentari, koji su od šaljivh do podrugljivih. Od toga da mu se Ferrari smučio odnosom prema njemu, preko tradicionalne nepouzdanosti Ferrarija, pa do toga da su se modeli pokvarili od stajanja. Ništa manje zanimljiva informacija je da je njegov diler Tom Hartley Jnr (31), jurcao klijentovim super automobilom i trkao se sa drugarom (27), pri čemu su se sudarili i totalno uništili Ferrari 458 i Porsche Caymann GTS. Tom Hartley Jnr (sin Toma Hartleya koji je u Engleskoj osnovao dilerstvo super automobila) je čak osuđen na devet meseci zatvora, ali uslovno.

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

You May Also Like

Nissan predstavio svoj pogled na dimljenje mesa – Smokin’ Titan

Nissan je na 2018 Work Truck Show predstavio unikatan koncept baziran na modelu Titan, ...

Honda se (opet) povlači iz Formule 1

Japanska kompanija Honda je taman počela da postiže rezultate, a sada se ponovo povlači ...

Hamiltonu pol pozicija po kiši u Spa

Lewis Hamilton je osvojio pol poziciju za prvu trku Formule 1 nakon letnje pauze ...

Toyota očekuje pobedu na Dakaru 2019.

Toyota Gazoo Racing South Africa očekuje da bi ovogodišnji Dakar reli mogao biti pobednički ...

Prodaje se Mercedes-Benz 600 pokojnog kralja Rock and Rolla

Mercedes-Benz 600 bio je jedan od omiljenih automobila diktatora širom sveta, ali ujedno i ...

Gunther Werks predstavio svoju viziju Porschea 993

Firma iz Kalifornije, pod imenom Gunther Werks, predstavila je svoju verziju karoserije Porschea 911, ...