fbpx

Volkswagen je predstavio osveženi T-Cross

Volkswagen je predstavio osveženi T-Cross, model koji je “u tišini” postigao nesporan uspeh na tržištu

Volkswagen je predstavio osveženi T-Cross, model koji je “u tišini” postigao vrlo pristojan uspeh na tržištu. Deluje da je VW T-Cros, kompaktni crossover na platformi modela VW Polo potpuno neprimećeno prošao na tržištu. Istina je ipak drugačija. Volkswagen T-Cros je proizveden i prodat u preko 1.2 miliona primeraka, što je više nego dobar rezultat je gradski crossover i to u prvoj ikada generaciji. Šta više, kolika je potražnja za modelom VW T-Cross najbolje ilustruje podatak da je kompletna proizvodnja za 2023. prodata iako je tek počeo jul mesec.
Nešto manje od četiri godine nakon premijere, crossover varijanta modela VW Polo stigla je na red za osvežavanje, odnosno, facelift, odnosno ristajling, možete ovu fazu zvati kako god vam bilo zgodno. Od definicije imena uobičajenog procesa osvežavanja modela nakon 3-4 godine uvek je mnogo važnije koje su novine.
Na našim fotografijama vidite novu Grape Yellow boju koja je nova zajedno Clear Blue i Kings Red bojama karoserije. Viuzelna ali i tehnološka novina su matrix LED farovi, koji su postali standardni za Style i R-Line pakete opreme, a opcija u Life paketu. Čak i u osnovnim paketima opreme T-Crossa, Volkswagen je odustao od klasičnih halogenih farova, i standarni su LED, doduše neadaprivni farovi, što svakako nije loša vest.
Na zadnjem delu, Volkswagen T-Cross je dobio nove svetlosne grupe koje se sastaju na sredini prtljažnih vrata. Zanimljiva vest za one koji na svom T-Crossu nose bicikle (a pogotovo teške e-bicikle) je da je ugrađen snažniji nosač, čija nosivost je povećana na 75 kilograma, odnosno za 20 kilograma.
Zanimljivo je da je osveženi VW T-Cross za 27 milimetara duži od modela koji se do sada prodavao. Jasno, nije karoserija produžavana, identična je kao i do sada, ali su novi odbojnici malo dodali na dužini vozila, pa je sada ukupna dužina karoserije 4.135 mm, na poprilično velikom međuosovinskom razmaku od 2.536 mm.
Po pitanju enterijera, u osveženom VW T-Cross svi paketi opreme dobijaju digitalnu instrument tablu, koja je u zavisnosti od nivoa oprem 8” ili 10”. Za niže pakete opreme rerezervisan je višenamenski ekran osetljiv na dodir dijagonale 8”, dok uz više pakete opreme dolazi ekran dijagonale od 9.2”
Volkswagen tvrdi da je unapredio i kvalitet materijala u kabini modela T-Cross, a samim tim i osećaj udobnosti. Armatura je postala meka, a viši paketi opreme dobijaju i ukrasne štepove.
Tek da se podsetimo, Volkswagen T-Cros iako mali gradski crossover je sasvim funkcionalan automobil uz prtljažnik zapremine 385 litara, koja može porasti na 455 uz pomoć uzdužno pomične zadnje klupe, a uz preklapanje naslona, stiže se od čak 1.281. litre utovarnog prostora. U slučaju transporta predmeta veće dužine, korisna je i mogućnost potpunog preklapanja naslona suvozačevog sedišta.
U pogonskoj ponudi Volkswagen ima odomaćeni 1.0 TSI sa 90 ili 116 KS, za koje se uz jači verziju alternatovno mogu kupiti šestostepeni manuelni ili opcioni sedmostepeni DSG. VW T-Cros se može kupiti i sa 1.5 litarskim benzincem, koji prednjim točkovima preko DSG menjača isporučuje čak 150 KS.
Početak proizvodnje osveženog VW T-Crossa predviđen je za kraj ove godine, a prve isporuke od prvog kvartala sledeće godine.

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

You May Also Like

Grejanje i hlađenje upravljača smanjuje distrakciju vozača?

Jaguar-Land Rover veruje da bi njihova nova tehnologija mogla smanjiti distrakciju tokom vožnje Jaguar-Land ...

Renault je otkrio da će se njegov novi SUV zvati Austral

Renault Austral će zameniti model Kadjar u Renaultovoj ponudi, a široj publici će biti ...

WRC – het trik za Rovanperu u Portugalu

WRC šampionat se nakon hladnog asfaltnog relija u Hrvatskoj preselio pod pakleno sunce Portugala ...

Opoziv za BMW Serije 7 u SAD

Nemački proizvođač automobila BMW povlači više od 45.000 starijih vozila serije 7 u Sjedinjenim ...

Dacia Duster dobija benzince od 130 i 150 KS

Dacia proširuje gamu motora svog Duster SUV-a uvođenjem novog 1.3 litarskog turbo benzinca Dacia ...

Honda možda i ne ostavi Red Bull na cedilu

Honda možda i neće ostaviti Red Bull potpuno na cedilu bez motora povlačenjem iz ...