fbpx

Formula 1 – Horner oslobođen optužbi

Formula 1 – Horner oslobođen optužbi za nedolično ponašanje nakon prijave zaposlene i istrage koja je trajala nedeljama

Christian Horner (Photo by Jared C. Tilton/Getty Images) // Getty Images / Red Bull Content Pool // SI202210280963 // Usage for editorial use only //

Formula 1 – Horner oslobođen optužbi za nedolično ponašanje nakon prijave zaposlene i istrage koja je trajala nedeljama. Christian Horner će zadržati svoju ulogu generalnog direktora Red Bul Racinga i direktora tima nakon što ga je nakon istrage Red Bul oslobodio od odgovornosti. Protiv pedesetogodišnjeg Hornera je početkom februara potvrđena istraga od strane matične kompanije Red Bull GmbH nakon što je zaposlena žena navodno podnela žalbu na njegovo (nedolično) ponašanje. Horner je od početka odlučno negirao optužbe. Posle nedelja istrage, uključujući intervju licem u lice sa direktorom tima i izvršnim direktorom u Londonu, Red Bul je odlučio da Horner ostane u svojoj ulozi. Christian Horner koji je preživeo istragu Red Bula je prvi put stavljen u centar pažnje 5. februara kada je holandski list De Telegraf izvestio da ga istražuje Red Bull Gmbh nakon navoda o neprikladnom ponašanju u njegovoj ulozi direktora tima. Red Bul je angažovao spoljnog advokata i sastao se sa šefom tima na nepoznatoj lokaciji u Londonu 9. februara gde je bio na žaru devet sati.
Uprkos istrazi, Horner je nastavio da obavlja glavnu ulogu u svom timu i bio je prisutan i na predstavljanju automobila u Milton Kejnsu i na testiranju pred sezonu u Bahreinu. Englez bi takođe trebalo da bude sa timom za uvodnu trku ovog vikenda. Red Bul je sada procenio da Horner nije postupio neprikladno i zatvorio istragu o njemu. Red Bull GmbH je rekao: „Nezavisna istraga o optužbama protiv gospodina Hornera je završena i Red Bull može potvrditi da je pritužba odbačena. Podnosilac prijave ima pravo žalbe. Red Bul je uveren da je istraga bila poštena, rigorozna i nepristrasna. Izveštaj o istrazi je poverljiv i sadrži privatne informacije strana i trećih lica koja su pomagala u istrazi, te stoga nećemo dalje komentarisati iz poštovanja prema svima koji su u pitanju. Red Bull će nastaviti da se trudi da ispuni najviše standarde na radnom mestu. Horner je bio prvi i jedini direktor tima Red Bulla do danas koji je izabran da vodi projekat 2005. Pod njegovim vođstvom, Red Bul je osvojio sedam šampionskih titula vozača i šest konstruktorskih kruna i favoriti su da zadrže oba u sezoni 2024.

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

You May Also Like

Koliko košta vožnja sa klima uređajem?

Svi znaju da rad klima uređaj troši energiju koju stvara motor automobila, a koji ...

Mercedes A-Klase je osvežen i konačno predstavljen

Mercedes A-Klase je osvežen i konačno predstavljen javnosti, ali izmene na karoserij su teško ...

Renault 4 umesto točkova dobio elise i poleteo

Legendarni Renault 4 je proslavo 60. rođendan, a na poklon umesto točkova dobio elise ...

Renaultova vrata koja su promenila automobil

Od transporta bala sena do torbi za golf: kako je poklopac prtljažnika Renaulta raspalio ...

Toyota GR Yaris na krilima WRC titule

Toyota se prošle godine konačno dočepala WRC titule, pa je logično i da je ...

Opel Rocks-e – minijaturno rešenje urbane mobilnosti?

Opel Rocks-e svojim minijaturnim dimenzijama, malim motorom i funkcionalnošću mogao bi biti zgodno rešenje ...