fbpx

MG Cyberster pokazuje da se Kinezi ne šale

MG Cyberster pokazuje da se Kinezi ne šale i u svojoj ponudi će imati čak i električni sportski dvosed kabriolet

MG Cyberster pokazuje da se Kinezi ne šale i u svojoj ponudi će imati čak i električni sportski dvosed. U osnovi, kao koncept je prikazan pre dve godine, ali da neće ostati na nivou studije pokazalo je i nedavno delimično otkrivanje serijskog modela. Sada, nekada britanska a danas kineska, marka u vlasništvu gigantskog SAICA definitivno otkriva interijer sportiste sa dvoje vrata koji bi ceo trebao biti pokazan u narednih sedam dana.
MG Cyberster je među električnim automobilima koji su u svoj kabinu primili zakrivljeni veliki ekran, koji objedinjuje dva ekrana, odnosno instrument tablu i infotejment. Obzirom da je na sevi zadržala samo nekoliko prekidača, centralna konzola asocira na neke poznate modele kao što su Corvette, Lexus SC pa i Jaguar F-Type.
Prekidači selektora pogona su poveliki, smešteni desno od upravljača, a uz njih je još jedan portretno postavljen ekran, na kojem bi mogle biti komade klimatizacije. Tu su i tri prekidača za otvaranje vrata koja se otvaraju nagore i spuštanje krova ovog dvoseda.
Upravljač je sa podrezanjim donjim delom za lakši ulazak u vozilo, iza njega su papučice koje ne služe za menjač nego režime kočenja i rekuperacije električne energije. Creveno “Super” dugme na upravljaču nagoveštava da je najverovatnije selektro moda vožnje sa najboljim performansama, a sa druge strane, takođe na upravljaču je selektor sa ikonicom upravljača, kojim se verovatno podešavaju modovi upravljanja.
MG Cyberster će svetu premijerno biti prikazan ove nedelje na Goodwood Festival of Speed kada će biti objavljene i performanse. Za sada se zna da je MG Cyberster dug 4.535 mm, 1.913 mm širok, samo 1.329 mm visok, kao i da je međuosovinski razmak 2.690 mm.
Prema za sa sada poznatom, MG Cyberster će kupcima biti ponuđen sa dva pogona. Slabiji od 150 kW (201 KS)( verovatno je konfiguracija sa jednim motorom, dok će snažnija imati 250 kW odnosno 335 KS i najverovatnije dva motora, a samim tim i pogon na svim točkovima.
Međutim, informacije koje stižu direktno iz Kine kažu da bi vrhunska verzija MG Cyberstera mogla imati čak 544 KS. Za sada stoji najava da će MG svoj Cyberster prodavati sa dve veličine baterije, od 64 kWh i 77 kWh, a i da će maksmalna brzina biti ograničena na 200 km/h.

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

You May Also Like

FCEV Hyundai Nexo se iznenađujuće dobro prodaje

Evropska prodaja modela NEXO na gorivne ćelije vodonika premašila je 1.000 jedinica od početka ...

Test: Mercedes C 220d 4Matic

Test modela Mercedes C 220d bi mogao postati oda jednom vremenu koje prolazi i ...

Mercedes ipak prestigao Audi, i prvi predstavo EQC

Da je bilo prema najavama, prvo smo trebali upoznati Audi e-tron, ali ne ide ...

Novi Nissan X-Trail predstavljen za Evropu – konačno

Novi Nissan X-Trail konačno je predstavljen za kupce u Evropi i od jeseni bi ...

Novi skandal trese Nissan

Novi skandal trese Nissan a istraga će utvrditi da li je CEO kompanije Ashwani ...