fbpx

Renault Megane Conquest osvežen i stiže na jesen

Renault Megane Conquest osvežen i stiže na jesen sa blagim izmena u izgledu i paketima opreme

Renault Megane Conquest osvežen i stiže na jesen sa blagim izmena u izgledu i paketima opreme. Do sada, Renault je prodao oko 240.000 komada Megane Conquesta (koji se na drugim tržištima nalazi pod imenom Arkana i XM3), a kojim je francuska marka ušla i u segment kupe crossovera.
Renault Megane Conquest za 2024. godinu stići će sa novim logotipom i novim aplikacijama u crnoj, mat hrom i tamnoj hrom boji, a u zavisnosti od paketa opreme.
Kupcima će izbor Renault Megane Conquesta biti olakšan uz činjenicu da će u ponudi biti sa tri osnovna paketa opreme, Evolution, Techno, i Esprit Alpine, od koji poslenji zamenjuje dosadašnji RS Line. Najviši paket opreme Esprit Alpine dobiće i ekskluzivne nove naplatke od 19 cola, kao i Alpine logo na masci hladnjaka.
Evidentno, Renault očekuje da će naveća potražnja biti upravo ua Esprit Alpine, najvišim paketom opreme, pa su i u enterijeru uvedeni zanimljivi detalji kao što su štepovi u crvenoj, plavoj i beloj boji na opaltama vrata, kao sedišta sa novim materijalima koji koriste 10% prirodnih materijala.
Pod poklopcem motora neće biti značajnih izmena, a kupci će birati između blagih hibrida sa 140 ili 160 KS, čija osnova je 1.33 turbo benzinac. Slabiji motor donosi ubrzanje do 100 km/h za 9.8 sekundi, dok snažniji isti zadatak završava za 9.1 sekundu.
Pored dva motora sa blagim hibridom, Renault Megane Conquest će se moći kupiti i sa E-Tech hibridnim pogonom od 145 KS, koji ima četvorocilindarski 1.6 atmosferski benzinac od 94 KS, i dva elektromotora od 36 kW i 15 kW, uz 1.2 kWh bateriju. Uz ovu pogonsku jedinicui Renault najavljuje manju potrošnju u gradskoj vožnji do čak 40%.
Ipak, uz najekonomičniji pogonski izbor treba računati i na performanse za nijansu slabije od opcija sa blagim hibridom. Renault Megane Conquest E-Tch Hybrid do 100 km/h stiže za 10.8 sekundi, a pored toga, zbog smeštanja baterije ima i prtljažni prostor manji za 30 litara u poređenju sa verzijama sa blagim hibridom.
Renault najavljuje da će porudžbine za osveženi Renault Megane Conquest početi da prima od ovog leta, a isporuke početi krajem jeseni.

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

You May Also Like

Autonomna vozila – biznis milenijuma ili šarena laža?

Potpuno autonomna vozila stižu. Ako ne baš 2020, a ono sigurno do 2025. – ...

Aston Martin poleće u nebo sa ACH130 helikopterom

Aston Martin je tokom ceremonije u francuskim Alpima predstavio ACH130 Aston Martin Edition helikopter ...

Predstavljen je osveženi Peugeot 2008

Predstavljen je osveženi Peugeot 2008, francuska uzdanica u popularnom odlično prodavanom B-SUV segmentu Predstavljen ...

„Televizor“ umesto tablice

Na automobile u Kaliforniji ove godine će početi da se postavljaju digitalne registarske tablice ...

Više od Wrangler pick-upa: Jeep Gladiator

Jeep je na L.A. Auto Show-u premijerno predstavio dugo očekivanu pick-up verziju popularnog Wrangler ...

Porsche se (stvarno) vraća na Leman

Ako je neko i posumnjao, sada je potvrđeno i u slikama – Porsche se ...