fbpx

Audi Q6 e-tron se polako razotkriva javnosti

Audi Q6 e-tron se polako razotkriva javnosti iako je to model o kojem se govori već dve godine unazad

Audi Q6 e-tron se polako razotkriva javnosti iako je to model o kojem se govori već dve godine unazad. Zvanične fotografije Q6 e-tron koje je Audi stavio medijima i javnosti na raspolaganje najava su da serijska verzija uskoro stiže, ali i definitivno razotkrivanje šta će kupcima stići pod oznakom Q6 e-tron.
U osnovi, preteranog iznenađenja po pitanju forme 4.7 metara duge karoserije Audija Q6 e-tron nema. Stiže monovolumenski kupe SUV, čija karoserija je aerodimaički maksimalno optimalizovana kako bi stvarala što manje otpore vazduha. Iako je još uvek dobrim delom kamufliran Audi Q6 e-tron dobiće neke do dada nekorišćene stilske i tehnološke detalje, kao što su sužene prednje svetlosne grupe i zatvoreni gril “hladnjaka”.
Na zadnjem delu vozila su svetlosne grupe u OLED tehnologiji sa prilagodljivim potpisom, što je tehnologija na kojoj se poslednjih godina dosta radi i često pominje.
Iako još uvek pod folijama koje skrivaju detalje, vide se dosta agresivno dizajnirani odbojnici, ali i nova generacija napalataka koja je takođe dizajnom podređena aerodinamici. Gotovo je sugurno da će Audi Q6 e-tron uporedo lansirati u dve karoserijske verzije, od koje će kupe verzija najverovatnije dobiti i dodatnu Sportback oznaku.
Audi Q6 e-tron je po pitanju donjeg postroja značajan model – koristiće potpuno novu PPE (Premium Platform Electric) platformu, koju je Audi razvio u saradnji sa Porsceheom. Radni napon sistema je 800 volti, a time može da prihvati brze DC punjače do čak 270 kW. Iako be baterija velika, kapaciteta od 100 kWh, od 10 do 80% puniće se za manje od 30 minuta, odnono za 10 minuta punjenja Audi Q6 e-tron će dobivati novih 250 kilometara autonomije.
Audi Q6 e-tron ima pogon od dva elektromotora sa ukupno oko 380 KS (proizvođač još nije objavio definitivan podatak o snazi pogona), a najavljena autonomija je oko 600 kilometara. Snažnija SQ6 e-tron verzija imaće 490 KS, a u Power modu čak 510 KS, pa bi do 100 km/h trebala stizati za 4.5 sekundi. Detalje enterijera svog novog SUV-a Audi za sada još uvek ne otkriva.
Audi Q6 e-tron bi u salone trebao stići do kraja 2023. godine.

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

You May Also Like

Predstavljeno posebno izdanje Nissan Juke-a

Nissan se udružio sa studijem Warner Bros. Pictures kako bi promovisao posebne performanse JUKE-a ...

Formula 1 – Sauber postaje Audi fabrički tim

Formula 1 – zvanično je potvrđeno ono o čemu se dugo spekulisalo, Sauber postaje ...

Audijev novi infotejment procesor je 10 puta jači od prethodnog

Najnovija verzija Audijevog modularnog infotejment sistema, poznatog kao MIB, debitovala je na Sajmu elektronike ...

Proslavite 150. rođendan kompanije Continental novim setom guma uz poklon

Gume možete posmatrati kao običnu potrošnu robu, ali su ustvari verovatno najvažnija bezbednosna karakteristika ...

Cadillac ukida ATS sedan nakon 2018., ali ostaje u segmentu

Cadillac je u sredu potvrdio da će 2018. biti poslednja modelska godina za kompaktni ...

Hyundai predstavio koncept hodajućeg automobila

Hyundai je na Sajmu potrošačke elektronike u Las Vegasu pokazao koncept hodajućeg automobila, pod ...