fbpx

Audi Q6 e-tron se polako razotkriva javnosti

Audi Q6 e-tron se polako razotkriva javnosti iako je to model o kojem se govori već dve godine unazad

Audi Q6 e-tron se polako razotkriva javnosti iako je to model o kojem se govori već dve godine unazad. Zvanične fotografije Q6 e-tron koje je Audi stavio medijima i javnosti na raspolaganje najava su da serijska verzija uskoro stiže, ali i definitivno razotkrivanje šta će kupcima stići pod oznakom Q6 e-tron.
U osnovi, preteranog iznenađenja po pitanju forme 4.7 metara duge karoserije Audija Q6 e-tron nema. Stiže monovolumenski kupe SUV, čija karoserija je aerodimaički maksimalno optimalizovana kako bi stvarala što manje otpore vazduha. Iako je još uvek dobrim delom kamufliran Audi Q6 e-tron dobiće neke do dada nekorišćene stilske i tehnološke detalje, kao što su sužene prednje svetlosne grupe i zatvoreni gril “hladnjaka”.
Na zadnjem delu vozila su svetlosne grupe u OLED tehnologiji sa prilagodljivim potpisom, što je tehnologija na kojoj se poslednjih godina dosta radi i često pominje.
Iako još uvek pod folijama koje skrivaju detalje, vide se dosta agresivno dizajnirani odbojnici, ali i nova generacija napalataka koja je takođe dizajnom podređena aerodinamici. Gotovo je sugurno da će Audi Q6 e-tron uporedo lansirati u dve karoserijske verzije, od koje će kupe verzija najverovatnije dobiti i dodatnu Sportback oznaku.
Audi Q6 e-tron je po pitanju donjeg postroja značajan model – koristiće potpuno novu PPE (Premium Platform Electric) platformu, koju je Audi razvio u saradnji sa Porsceheom. Radni napon sistema je 800 volti, a time može da prihvati brze DC punjače do čak 270 kW. Iako be baterija velika, kapaciteta od 100 kWh, od 10 do 80% puniće se za manje od 30 minuta, odnono za 10 minuta punjenja Audi Q6 e-tron će dobivati novih 250 kilometara autonomije.
Audi Q6 e-tron ima pogon od dva elektromotora sa ukupno oko 380 KS (proizvođač još nije objavio definitivan podatak o snazi pogona), a najavljena autonomija je oko 600 kilometara. Snažnija SQ6 e-tron verzija imaće 490 KS, a u Power modu čak 510 KS, pa bi do 100 km/h trebala stizati za 4.5 sekundi. Detalje enterijera svog novog SUV-a Audi za sada još uvek ne otkriva.
Audi Q6 e-tron bi u salone trebao stići do kraja 2023. godine.

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

You May Also Like

911 Turbo S Exclusive Series – samo 500 komada

Porsche je pripremio 500 primeraka modela 911 Turbo S Exclusive Series. Sa 607 KS ...

Baksuzni Cal Crutchlow ponovo povređen

Cal Crutchlow baš nema sreće, samo što je počela da mu zaceljuje jedna povreda, ...

Mazda MX-5 Miata RS ide u serijsku proizvodnju

Mazda MX-5 Miata RS ide u serijsku proizvodnju zajedno sa sportskom verzijom Mazde 3 ...

Kineski HiPhi A izgleda spektakularno

Kineski HiPhi A izgleda spektakularno i najnoviji je električni sportista koji sa 1.278 KS ...

Nova toplotna pumpa za veću autonomiju električnih Kija

Kia uvodi inovaciju na području grejanja kabine za veću autonominu električnih vozila pri niskim ...