fbpx

Audi Q6 e-tron se polako razotkriva javnosti

Audi Q6 e-tron se polako razotkriva javnosti iako je to model o kojem se govori već dve godine unazad

Audi Q6 e-tron se polako razotkriva javnosti iako je to model o kojem se govori već dve godine unazad. Zvanične fotografije Q6 e-tron koje je Audi stavio medijima i javnosti na raspolaganje najava su da serijska verzija uskoro stiže, ali i definitivno razotkrivanje šta će kupcima stići pod oznakom Q6 e-tron.
U osnovi, preteranog iznenađenja po pitanju forme 4.7 metara duge karoserije Audija Q6 e-tron nema. Stiže monovolumenski kupe SUV, čija karoserija je aerodimaički maksimalno optimalizovana kako bi stvarala što manje otpore vazduha. Iako je još uvek dobrim delom kamufliran Audi Q6 e-tron dobiće neke do dada nekorišćene stilske i tehnološke detalje, kao što su sužene prednje svetlosne grupe i zatvoreni gril “hladnjaka”.
Na zadnjem delu vozila su svetlosne grupe u OLED tehnologiji sa prilagodljivim potpisom, što je tehnologija na kojoj se poslednjih godina dosta radi i često pominje.
Iako još uvek pod folijama koje skrivaju detalje, vide se dosta agresivno dizajnirani odbojnici, ali i nova generacija napalataka koja je takođe dizajnom podređena aerodinamici. Gotovo je sugurno da će Audi Q6 e-tron uporedo lansirati u dve karoserijske verzije, od koje će kupe verzija najverovatnije dobiti i dodatnu Sportback oznaku.
Audi Q6 e-tron je po pitanju donjeg postroja značajan model – koristiće potpuno novu PPE (Premium Platform Electric) platformu, koju je Audi razvio u saradnji sa Porsceheom. Radni napon sistema je 800 volti, a time može da prihvati brze DC punjače do čak 270 kW. Iako be baterija velika, kapaciteta od 100 kWh, od 10 do 80% puniće se za manje od 30 minuta, odnono za 10 minuta punjenja Audi Q6 e-tron će dobivati novih 250 kilometara autonomije.
Audi Q6 e-tron ima pogon od dva elektromotora sa ukupno oko 380 KS (proizvođač još nije objavio definitivan podatak o snazi pogona), a najavljena autonomija je oko 600 kilometara. Snažnija SQ6 e-tron verzija imaće 490 KS, a u Power modu čak 510 KS, pa bi do 100 km/h trebala stizati za 4.5 sekundi. Detalje enterijera svog novog SUV-a Audi za sada još uvek ne otkriva.
Audi Q6 e-tron bi u salone trebao stići do kraja 2023. godine.

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

You May Also Like

Xiaomi SU7 konkuriše Porscheu i Tesli

Xiaomi SU7 konkuriše Porscheu i Tesli performansama a pogotovo ogromnom autonimijom sa jednim punjenjem ...

Toyota na LeManu – Golijat protiv Davida

U trkama ništa nije sigurno, favoriti su favoriti. Pol pozicija na startu sutrašnjeg maratona ...

Ford Focus RS bi mogao stići ubrzo sa 400 KS

Ford bi za kupce u Evropi, gde Focus solidno kotira, mogao ponuditi RS verziju ...

Automobili kao jahte

Jahte su počele da liče na automobile, a automobili na jahte Na famoznom okupljanju ...

Pretpremijera: doleteo novi Chevrolet Silverado

Tokom “Chevy Truck Centennial“ događaja, tačnije proslave povodom 100 godina Chevrolet kamioneta, Chevrolet je ...

Ferrarijevi motori u Maseratiju ne još zadugo

Jedan od glavnih razloga za kupovinu modernog Maseratija je agregat napravljen u Ferrariju. Međutim, ...